Budapest - Ungern, augusti 2013

2014-09-06 ♥ 10:34:37
resor och liknande.

I slutet av sommaren 2013 åkte jag och David på vår första resa tillsammans. Destinationen var Budapest, Ungerns huvudstad och vi stannade i 4 nätter.
 
Milleniemonumentet
 
Under de dagar vi var i Budapest försökte vi hinna med så mycket som möjligt. Vi lyckades pricka in den varmaste dagen [säkert 35 grader] för ett zoobesök. Dagen efter bestämde vi oss för att uppleva ett av deras badhus med pooler i alla möjliga temperaturer.
 
Vi hann även med ett besök på Memento Park, en park med gamla kommunistiska statyer. En kväll spenderades på Szimpla Kert, en ruinpub som inretts med alla möjliga saker. Allt från gamla leksaker till plastbröst man kunde tryck på för att få en lampa att lysa.
 
Förrutom allt detta firade vi Saint Stephen's day med fyrverkerier utmed kanalen, vandrade runt i deras stora saluhall, åt massor med langos och förundrades över hur billigt allt var.
 
En kväll när vi var ute och kollade runt lite hittade jag ett minizoo med hästar, en kamel, lite fåglar och marsvin. Dog lite över att dom hade byggt upp en hel liten stad till marsvinen. Fanns kyrka, bilar, väderkvarn, små hur med mera.
 
Budapest är verkligen en stad jag kan rekommendera er att besöka. Det finns massor och ytterligare massor med saker att göra och det mesta är dessutom billigt. Det finns små lummiga parker att besöka, mycket fina gamla byggnader och mysiga små gator att vandra runt på.  Ett sista tips är glasserian Gelarto Rosa som serverar supergod hemmagjord glass formade som rosor. Tror jag var där varje dag efter att jag hade hittat det.
 

♥ Kommentarer
Postat av: Klara

Åh, wow, glassen! Hur gör man ens för att forma den så? Superhäftigt! Och langos verkar så himla gott, måste prova snart känner jag.

2015-07-22 @ 12:38:39
URL: http://klaraamandas.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0