Budapest - Ungern, augusti 2013

2014-09-06 ♥ 10:34:37
resor och liknande.♥ Kommentarer (1)

I slutet av sommaren 2013 åkte jag och David på vår första resa tillsammans. Destinationen var Budapest, Ungerns huvudstad och vi stannade i 4 nätter.
 
Milleniemonumentet
 
Under de dagar vi var i Budapest försökte vi hinna med så mycket som möjligt. Vi lyckades pricka in den varmaste dagen [säkert 35 grader] för ett zoobesök. Dagen efter bestämde vi oss för att uppleva ett av deras badhus med pooler i alla möjliga temperaturer.
 
Vi hann även med ett besök på Memento Park, en park med gamla kommunistiska statyer. En kväll spenderades på Szimpla Kert, en ruinpub som inretts med alla möjliga saker. Allt från gamla leksaker till plastbröst man kunde tryck på för att få en lampa att lysa.
 
Förrutom allt detta firade vi Saint Stephen's day med fyrverkerier utmed kanalen, vandrade runt i deras stora saluhall, åt massor med langos och förundrades över hur billigt allt var.
 
En kväll när vi var ute och kollade runt lite hittade jag ett minizoo med hästar, en kamel, lite fåglar och marsvin. Dog lite över att dom hade byggt upp en hel liten stad till marsvinen. Fanns kyrka, bilar, väderkvarn, små hur med mera.
 
Budapest är verkligen en stad jag kan rekommendera er att besöka. Det finns massor och ytterligare massor med saker att göra och det mesta är dessutom billigt. Det finns små lummiga parker att besöka, mycket fina gamla byggnader och mysiga små gator att vandra runt på.  Ett sista tips är glasserian Gelarto Rosa som serverar supergod hemmagjord glass formade som rosor. Tror jag var där varje dag efter att jag hade hittat det.
 

Matfestivalen 2014.

2014-09-02 ♥ 17:24:00
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (1)

Här i Skövde har vi något som kallas Matfestivalen en helg per år, vanligtvis i slutet av augusti. Olika lokala restauranger ställer ut tält i kyrkparken och man kan sen köpa biljetter som gör att man får äta provportioner från utvalda tält. Är dessutom salu"hall", underhållning, tivoli m.m. Oftast ganska trevligt.
 
I år var jag där en stund på fredagskvällen med Ellen och David.
 
Vi började med att gå till Pimm's tält. Där serverades det högrevsburgare med en chili gjord på bringa tillsammans med gräddfil och rotfruktschips. Sååå gott!
Martin Stenmarck spelade men vi lyssnade bara på håll. Satt på en bänk under träddekorationer och njöt av maten istället.
 
Efter att ha smält första portionen tittade vi runt lite innan vi gick till viltmats-tältet. Där helgrillade dom ett vildsvin och hade trä-älgar uppsatta på tältväggen.
 
Jag valde älgkebaben som var dränkt i god vitlökssås, mmm...
 
Avslutade matfestivalbesöket med att köpa en Bubbie, som är glass i rispasta i princip. Åt en med hallon- och vit chokladsmak som var söt och god, gillade att rispastan runt gav glassen lite mer konsistens. Prova om ni får chansen!
 

12. Se en solnedgång med någon jag gillar

2014-09-01 ♥ 20:19:11
saker jag vill göra innan jag dör♥ Kommentarer (3)

I somras besökte jag och David Rhodos och där fick vi uppleva helt fantastiska solnedgångar. Så himla vackra verkligen! Och så fint att kunna se solen sakta gå ner med han som man tycker mest om.
 
 


RSS 2.0