UNDERBAR DESSERT

2014-08-07 ♥ 22:28:42
amanda bakar och lagar mat

 
Denna fantastiska efterrätt gjorde jag lite tidigare här i sommar. Rice crispies-pavlova med vaniljkräm, grädde och färska jordgubbar, mums. Inte särskilt svårt att göra och dessa blev verkligen så himla goda! Ni MÅSTE testa dem, lova mig det!
 
Till 4 stycken krävs:
 
Marängbottnarna
2 äggvitor [spara gulorna!]
1 dl strösocker
2 dl rice crispies
 
Vispa äggvitorna och sockret till ett vitt hårt skum. Det ska gå att vända på smeten utan att det rinner ur bunken. Vänd ner flingorna i smeten och klicka sen ut fyra runda kakor på en bakplåtspappersförsedd plåt. Grädda i 125 grader i 60 minuter.
 
Vaniljkrämen
2 äggulor
0,5 dl strösocker
0,5 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
45 g smör
1 tsk vaniljsocker
 
Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt sjuda på svag värme tills den tjocknar. Låt sen krämen stå och svalna i kylen.
 
Garnering
Vispad grädde
Färska jordgubbar eller andra bär
 
Förbered bakelserna 1 timme innan servering så hinner marängen stå till sig och bli sådär seg och härliga. Bred först vaniljkräm på marängbottnarna. Klicka på önskad mängd grädde och garnera med bär. NJUT!

♥ Kommentarer
Postat av: Carina

Åh...vad det såg gott ut!

Svar: Den är riktigt, riktigt god :)
Mjuppi


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0