Hurghada - Egypten, april 2013

2014-08-28 ♥ 22:48:40
resor och liknande.

I mars 2013 var jag och Michaela otroligt opepp på allt vad skola, vinter och mörker hette så två veckor senare satt vi med varsin biljett till Hurghada i handen. Varken hon eller jag hade varit i Egypten innan och vi hade väl inte så höga förväntningar, ville mest kunna sola, bada och ta det lugnt.
 
En del av poolområdet på hotellet
 
Resan var en all inclusive och vi bodde på ett hotell som låg i nya delen av Hurghada [som i princip nästan bara består av hotell, försäljare och minimarkets]. Bra hotell, bra mat, bra service och trevlig personal. Även fast allt inte var tillgängligt då det inte var högsäsong trivdes vi super.
 
Dagarna brukade vara ungefär 50 procent sola och bada och 50 procent aktivitet av något slag. En eftermiddag åkte vi med Apollo på en busstur in till stan, där fick vi besöka en bazar, ett parfymeri och nya marinan.
 
En heldag spenderade vi ute till havs med Colona Divers. Att snorkla ute i Röda havet är något jag verkligen, verkligen kan rekommendera. Kristallklart vatten och många olika fiskar, koraller m.m. att förundras över. Det bästa av allt var dock delfinerna vi fick snorkla med. De höll sig på botten under tiden vi var där men det skilde bara ett par meter mellan oss och dem, såååå häftigt.
 
 
En av förmiddagarna åkte jag ut till ett stall och fick sen rida på strandritt på ett litet arabsto som hette Soraya. Att få galoppera i vattenbrynet har alltid varit något jag velat göra så att äntligen få uppleva det var helt amazing.
 
Jag vet att det finns en hel del folk som inte alls tycker om Egypten och det finns folk som tror att det är standard att man blir magsjuk [handhygienen är a och o!] men varken jag eller Michaela blev sjuka och jag skulle absolut kunna tänka mig att åka tillbaka. Hade gärna fått spana in pyramiderna & öknen och hade även velat på chansen att snorkla i Röda havet igen. Det enda minuset var försäljarna som var påträngande och hade svårt att ta ett nej, men allt det andra väger upp. Så åk till Egypten om ni får chansen!

♥ Kommentarer
Postat av: MATILDA

fina bilder! :)

Svar: Tack :)
Mjuppi

2014-08-29 @ 11:04:07
URL: http://matildays.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0