Ett par saker jag gillar med hösten

2014-08-30 ♥ 16:58:54
min vardag och lite annat

Jag är en sådan där person som älskar årstidsskiftningarna (sen att jag tröttnar ganska fort på själva årstiden är väl en annan sak, men det här inlägget ska bli positivt) och tänkte ta tillfället i akt och beskriva de saker jag älskar med hösten nu när den faktiskt står för dörren.
 
1. Det är mysigt att dricka te igen!
Jag är en stor tedrickare men under sommaren så är det nästan fysiskt omöjligt att få i sig en kopp i och med att det är såpass varmt. Men nu när temperaturerna sakta börjar röra sig neråt (och i alla fall håller sig under 20-strecket) passar te perfekt för mörka och regniga kvällar (och alla andra kvällar, morgnar och fikaraster med för den delen).
 
2. Det går att tända  ljus utan att svettas ihjäl
Samma som med téet, på sommaren är det inte mysigt med tända ljus...det är bara varmt! Så att börja kunna tända massa ljus nu när solen gått ner...alltså love it!
 
3. Alla fina färger
Det är svårt att inte se att träden skiftar färg såhär inpå hösten. Jag fullkomligt älskar alla dessa färger som finna överallt i naturen den tiden på året. Det är sååå vackert!

4. Kräftskivor!
Okej för att kräftskivor egentligen är skiftet sommar till höst men det får ändå vara med på min lilla lista. Jag har börjat gilla kräftor de senaste åren och att då ha möjligheten att samla ihop massa roligt folk, äta goda, goda kräftor och bara ha det trevligt en kväll är ju toppen!
 
5. Brittsommardagar
Ni vet de där dagarna inpå hösten då solen står högt på himlen, inte ett moln går att skåda och man helt plötsligt kan ta av sig höstjackan igen. Vet inte vad det korrekta ordet för detta väder är, men jag är uppvuxen med termen brittsommardag. Dessa dagar är i vilket fall helt underbara, bilden här ovanför är till exempel fotad i mitten av oktober förra året då det helt plötsligt var T-shirtvärme igen.
 
6. Kantareller
Jag är en person som älskar svamp och kantarellen är helt klart favoriten. Så att under hösten kunna dra på sig gummistövlar och ge sig ut i skogen och förhoppningsvis hitta en hög med dessa godingar, alltså ååh vad bra det är! Annars funkar köpta från torget eller mataffären precis lika bra.
 
7. FÄRGERNA!
Nämnde jag att det är helt underbara färger i naturen under hösten?

♥ Kommentarer
Postat av: Susanna Maria J

Håller med och gillar också en hel del med hösten! :D

2014-08-30 @ 17:18:29
URL: http://oslofru.com/
Postat av: MATILDA

Åh det gillar jag med! :D

Svar: Jamen eller hur! :)
Mjuppi

2014-09-01 @ 10:18:34
URL: http://matildays.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0