vecka 1.

2012-06-19 ♥ 14:47:32
sköna gröna sjöstjärnan

1. Latte
2. Catrin och Nice
3. Selim


Så var första veckan på Sjöis avklarad för i år. Jag och Frida åkte dit kvällen innan vi började och inledde med att stöka ner vår stuga redan från början. På lördagen så började vi med att ta i alla hästar, få grupper och lite annat som behövde göras innan alla barnen kom. Sen flöt dagen på med hästutdelning, massa genomgångar, ridlektion och lite mer genomgångar. På kvällen så red jag och Catrin lite. Jag började på Charizard som inte riktigt var min typ av ponny men helt okej att rida, fast i galoppen blev det mest vingel. Sen bytte vi en stund så jag red Nice. Riktigt mysig ponny!

1. Jag och Charizard
2. Efterblivna ledare med efterblivna hästar


På söndagen började jag med långritt som för övrigt var helt kaosartad. Hästarna var galna, eleverna blev rädda och jag var i upplösningstillstånd efter ett tag... Jag började i alla fall långritten på Nicky men fick byta med en elev efter typ halva vägen för att Fine som hon red var så övertaggad man bara kan bli. Jag var nere i diken och studsade både en och flera gånger. På eftermiddagen sen hade vi markarbete då hästarna var lite mer samarbetsvilliga. Kvällen fortsatte med att jag och Amanda S lekte med och nattade barnen.

Måndagen startade med teori och sen dressyr. Både eleverna och hästarna var duktiga. På eftermiddagen hade vi voltige innan vi red iväg till hagen. Kvällen fortsatte med ridning för några av oss ledare. Jag red Prins som kändes som en tunna att sitta på, haha. Mysig var han i alla fall och efter lite dressyr i paddocken var jag och Sandra ute på en liten kortis i skogen där Prins la in både bockar och sparkar, väldigt oväntat!

1. Amanda J och Frida
2. Jag och Prins


På tisdagen var jag ledig så var ute och gick en del, fotade mina tomtar när dom hoppade och på siestan fick jag rida till Yoga en stund. På kvällen var det talangjakt. På onsdagen fick vi äntligen sol så det blev baddag. Jag fick rida Lorry som var pigg och mesig. Vattnet på baddagen var kallt annars var dagen riktigt trevlig. Kvällen spenderades med á la Sjöis, bad och fika med barnen.

Torsdagen inleddes med tränsvård och hoppning på gräsbanan. Alla var superduktiga! På eftermiddagen hade vi dressyr då dom fick rida en liten kontrollbana och byta hästar med varandra. Sen fortsatte kvällen med grillkväll och disco i sadelkammaren. Riktigt kul, haha!

Trött Muskot

Fredagen var som fredagar alltid är på Sjöis... Sovmorgon, storstädning av toaletter, fixa gräsbanan och röja banor innan vi går igenom inridningen med barnen. Sen hämtas det hästar, vi bedömer stugstädis och sen äter lunch. På eftermiddagen börjar vi med att öva inridningen med hästarna, sen övar man det ens egen grupp ska göra på avslutningen och har lite gymkhana eller annat kul. På kvällen sen var det lite ridning för oss ledare. Jag red Lorry som var riktigt, riktigt mysig. Honom rider jag gärna igen.

Lördagen var sista dagen så upp tidigt och fixa iordning massa saker innan själva avslutningen börjar. Jag fick stå vid Stora trädet och hålla ordning på allt, som tur var flöt allt på bra. Sen var det bara att säga hejdå till alla barn och dom andra ledarna och så åkte jag hem med Sandra.

Jag och mina tomtar

♥ Kommentarer
Postat av: Elvira

Har alltid undrat om Nice uttalas "Niss" (som franska staden) eller "Najs" (bra på engelska). Jag tänker alltid "Niss" när jag läser hennes namn, rätt eller fel hahah?

2012-07-10 @ 15:59:27
URL: http://baraelviras.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0