the fire inside still burns.

2012-01-30 ♥ 15:47:28
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (0)

Hoppsan, här var det dött. Skyller på för mycket att göra och att jag har varit i Norge och åkt skidor i 4 dagar. Uppdatering om den resan kommer. Episk resa var det i alla fall...väldigt episk.

hit or miss.

2012-01-21 ♥ 14:57:42
hästar, hästar, hästar♥ Kommentarer (4)

Bild från i somras

Igår var jag iväg och provred två hästar, Polanka och Nixon, för att eventuellt bli medryttare. Polanka är en polsk arab, flugskimmel, född -95 om jag kommer ihåg rätt och Nixon är korsning mellan arab och något jag inte minns just nu, flugskimmel och född -96 tror jag det var. Två alldeles lagom stora hästar i alla fall [Polanka är 152 och Nixon är ca 160].

Det var jag och en tjej till som skulle provrida så vi fick ta varsin häst och ägaren cyklade med för att visa en av ridvägarna och se hur det gick. Jag började med Polanka som var min typ av häst, påminde en del om Hilma till sättet att rida. Efter ungefär halva vägen så bytte vi hästar för att få känna på båda två. Nixon var ganska hispig, krullade gärna ihop sig och var inte riktigt min typ, men ändå trevlig att rida. Vi fick dock bara skritta och trava för hästarna var inte ordentligt igångsatta och underlaget var stenhårt och isigt.

Jättehärligt att få rida igen i alla fall [har inte ridit på nästan 2 månader...] och jag trivdes jättebra med både hästarna, ägaren och den andra tjejen som ska hjälpa till. Nu ska bara tiden räcka till också, håller tummarna för att det ska funka...

whaaaat?

2012-01-20 ♥ 22:06:04
amanda tipsar♥ Kommentarer (0)


take the stage by storm.

2012-01-17 ♥ 21:53:04
bilder och foton♥ Kommentarer (7)


Det är såhär att jag har fantasibrist. Är det något ni skulle vilja läsa om? I så fall är det bara att slänga iväg en kommentar så ska jag i alla fall försöka skriva om det.

dag 16 – en låt som gör mig lycklig.

2012-01-16 ♥ 12:59:21
listor av olika slag♥ Kommentarer (3)

Har äääääntligen lyckats med att ta mig igenom den här listan [efter x antal veckor, hahaha]. En låt som gör mig lycklig alltså. Vet inte om man ska kalla det lycklig, men den här låten gör mig väldigt glad i alla fall.


it's all work, work, work.

2012-01-15 ♥ 17:08:09
fester och annat studentikost♥ Kommentarer (0)

Bildkälla

Måste erkänna att jobbkvällen igår var riktigt rolig. Kom dit ganska tidigt för att få genomgång på vårat nya kassasystem och för att fylla kylarna m.m. Sen vart det passutdelning och jag lyckades få garderob första och klicken andra [vilket gjorde mig ganska glad]. När huset öppnade började det komma folk redan med en gång och folkströmmen fortsatte i princip fram till 1 eller något sånt [vilket gjorde att man nästan hela tiden hade något att göra, det är bra för då går tiden fort].

Men i alla fall, till dom roliga händelserna. Det började med att Johnny, Bo och Michaela kom och krönte mig till falukorvstämjare [ehm...internt skämt] genom att ge mig en falukorvskrona. Efter en stund kom Bo och Michaela springande igen och läste ett långt rim dom hade skrivit om mig inför kvällen. Kan skriva det i ett annat inlägg om någon vill läsa, bara att hojta till i så fall.

Efter passbytet kom Niklas och skulle ge mig massa kramar och förkunnade sen för hela kassakön att jag gav bort fria kramar [vilket resulterade i att det blev en hel del kramar med folk jag aldrig träffat innan]. En annan rolig sak som hände var att Joel skulle shakea mitt te eftersom jag inte hade något att blanda med [och allt socker låg på botten]. Ehm...det slutade med att det sprutade te typ överallt. Så note to self: inte låta fulla gäster genomföra dumma idéer.

Kvällen fortsatte med att Christian och Erik läste en saga dom hade skrivit till mig, Valpen och Bo, en tjej lyckades gå rakt in i en av våra glasväggar i insläppet och Linus attackkramade mig, lyfte upp mig och skakade runt mig en sisådär 3 ggr när han skulle gå. Så för att ha varit jätteopepp och bitter för att jag skulle jobba blev det nog en av dom roligaste jobbkvällar jag haft på kåren.

right here, right now.

2012-01-14 ♥ 16:39:27
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (0)


Vad har hänt sen sist då... Lagade mat med sällskap i torsdags och satt sen och pratade i en himla massa timmar. Igår var jag på promenad med Christina och Diva innan vi gick hem till mig och kollade på film [jag vill ha ödlan i Trassel!]. Sen hux flux bestämdes det att vi skulle ha spelkväll nere i Göteborg, väldigt spontant sådär, men kul. Jag, Jacke och Lina satt hemma hos Jacke till halv 4 eller något imorse.

Ikväll blir det till att jobba på B2S, kårens första öppettillfälle för våren. Är inte alls särskilt peppad för tillfället men det kommer förhoppningsvis senare...

dag 15 – min favoritfilm.

2012-01-11 ♥ 19:21:20
listor av olika slag♥ Kommentarer (8)

Jag har hur många favoritfilmer som helst och kan egentligen omöjligt välja bara en... däääääärför visar jag en hel hög med favoritfilmer här istället. Har ni inte sett dom så gör det [alla bilder är framgooglade].

Stick It ♦ Coyote Ugly

Accepted ♦ The Butterfly Effect

Wild Child ♦ John Tucker Must Die

Spirit-hästen från vildmarken ♦ Step Up

Lejonkungen ♦ Titanic

Kenny Begins ♦ Twilight

dag 14 – vad jag åt idag.

2012-01-10 ♥ 15:31:19
listor av olika slag♥ Kommentarer (11)


Frukosten bestog av två rostade mackor. En med ost, skinka och gurka och den andra med ägg och kaviar. Åt även ett majsbröd med smör [helt enkelt för att dom är så sjukt goda] och drack en kopp te till.


Eftersom jag går upp så sent nu när jag är ledig äter jag ingen lunch utan det blir frukost och sen middag. Jag och Michaela lagade i alla fall middag tillsammans [och hade OC-maraton]. Det blev fläskytterfilé med gorgonzola i ugn, pommes, beasås och en sallad till. Väääääldigt gott! Sen blev det även lite godis och brownies till OC-tittandet men det blev det ingen bild på.

never sayin' never.

2012-01-08 ♥ 23:28:52
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (1)


Hemtentan är finally färdig. Efter mycket blod, svett och tårar [okej, kanske inte bokstavligt talat]. Nu ska den bara lämnas in på imorgon och så får jag hålla tummarna för att jag blir godkänd så jag slipper omtenta.

Igår hade jag filmkväll med Michaela, Bo och Johnny. Vi kollade på film, åt alldeles för mycket onyttigheter och gick sen ut i snön och tände tomtebloss och byggde snölyktor. Riktigt trevlig kväll! Idag har det blivit promenader [japp, i plural], massa OC-tittande och browniesbakande [bild och recept kommer nog]. En väldigt bra helg har det varit helt enkelt.

i'm a puff!

2012-01-07 ♥ 14:18:06
amanda tipsar♥ Kommentarer (7)

Härifrån

Har ni tråkigt eller bara är sugna på att kolla på massa söta bilder av helt underbara djur kan jag tipsa om den här sidan. Helt omöjligt att inte bli på bra humör efter ett besök där.

don't tell me you're sorry and act like you're not.

2012-01-05 ♥ 21:04:12
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (4)


En ny och en gammal bild. Måste försöka fota lite nytt ute snart alltså...
I alla fall, sedan nyår har jag inte gjort mycket mer än att plugga. Har suttit i skolbibliteket i princip hela dagarna och skrivit. Eller fram till 5 i alla fall, sen orkar man inte mer. Meeeen har bara en fråga kvar på hemtentan från helvetet nu så förhoppningsvis blir den klar imorgon, woop woop!

dag 13 - en "person" jag vill träffa just nu.

2012-01-03 ♥ 22:00:04
listor av olika slag♥ Kommentarer (8)

Kan bli spännande och se om jag någonsin blir klar med den här dagslistan...


Nej, detta är ingen person, det är en häst [duh!], men det är skit samma för jag vill träffa henne. Detta är alltså Dark Hilma, eller bara Hilma som hon kallas, och som var min medryttarhäst under 4,5 år. Men för ganska exakt ett år sedan så flyttades hon till ett annat stall dit jag inte hade möjlighet att ta mig... Jag saknar henne sjukt mycket, hon har lärt mig så himla mycket och utvecklat mig både som ryttare och människa. Bättre häst får man leta efter ♥

summering av 2011.

2012-01-02 ♥ 23:32:49
listor av olika slag♥ Kommentarer (2)

Några dagar efter, men fortfarande lite kul med ännu en sammanfattning av 2011.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?:

- Jajamän, en hel del. Orkar dock inte räkna upp allt här för det skulle ta för lång tid för mig att komma på alltihop [och det skulle förmodligen få er att tröttna innan ni ens börjat läsa].
2. Höll du några av dina nyårslöften?:
- Hade inga.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?:
- Ja, Emma blev mamma till lilla Alvin.
4. Dog någon som stod dig nära?:
- Nej, som tur var.
5.Vilka länder besökte du?:
- Sverige och Norge.
6. Är det något du saknar år 2011 som du vill ha år 2012?:
- Mer pengar, haha, neee tror faktiskt inte det. Möjligtvis pojkvän då.
7. Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?:
- Datum kommer jag aldrig ihåg ändå. Men att säga hejdå till Hilma, Hemsedal, herrsittningen, Sjöis, West Coast Riot och Sjöslaget bland annat.
8. Vad var din största framgång 2011?:
- Ehm, att jag inte faila i någon kurs?
9. Största misstaget?:
- Inga misstag av den större sorten vad jag kan minnas.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?:
- En hel drös med förkylningar, men inget mer.
12. Vad spenderade du mest pengar på?:
- Hyra och mat skulle jag tro. Annars är det förmodligen tragiskt nog alkohol.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?:
- Alla fina och underbara vänner, och Sjöis. Sjöis gör mig alltid glad.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011?:
- Adele - Someone Like You, Svenska Björnstammen - Vart jag mig i världen vänder, Daniel Adams Ray - Gubben i lådan mfl.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?:
- Mycket gladare tror jag.
16. Vad önskar du att du gjort mer?:
- Fotat och läst.
17. Vad önskar du att du gjort mindre?:
- Inget tror jag.
18. Hur tillbringar du julen?:
- Hemma hos mamma i Skövde.
19. Blev du kär i år?:
- På god väg att bli i alla fall.
20. Favoritprogram på TV?:
- Följer inga serier på TV, men Vampire Diaries och My Little Pony är dom jag har följt någorlunda via datorn i alla fall.
21. Bästa boken du läste i år?:
- Cirkeln, precis som det står i en av listorna under.
22. Största musikaliska upptäckten?:
- Adele och Hot Chelle Rae tror jag.
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?:
- Pengar!
25. Något du önskade dig men inte fick?:
- Nee, tror inte det.
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2011?:
- Ehm... jag minns tragiskt nog inte. Tror jag firade med Michaela.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?:
- Mer tid, mindre plugg.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2011?:
- Vardaglig.
29. Vad fick dig att må bra?:
- Vännerna, sommaren, Sjöis.
30. Vilken kändis var du mest sugen på?:
- Ehm... ingen?
31. Vem saknade du?:
- Hilmisen ♥ saknar henne fortfarande.
32. De bästa nya människorna du träffade i år?
-
I princip alla nya människor jag träffat i år har varit bra! Kan inte bara välja några sådär...

new years eve 2011.

2012-01-02 ♥ 22:50:38
fester och annat studentikost♥ Kommentarer (0)


Nyårsafton började alltså hemma hos mig med middag, spel, lekar och massa annat kul. Lite innan tolv förflyttade vi oss ner till Campanilen [högskolans klocktorn] där vi ringde in det nya året tillsammans med massa vänner. Festen fortsatte sen hemma hos Tau tills klockan blev morgon. Mycket, mycket trevlig och rolig nyår i år.


Maten var så sjukt god! Till förrätt åt vi äggrulle med creme fraiche- och baconröra. Till varmrätt blev det baconinlindad kycklingfilé med creme bonjour, sås och ris och till efterrätt [fick tyvärr ingen bild, det glömdes bort] blev det vaniljpannacotta med bär.

i don't know where you're goin.'

2012-01-01 ♥ 22:54:42
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (1)


Jaha, så var det ett nytt år alltså. Ett litet inlägg om mitt nyårsfirande kommer, men inte idag. Har spenderat större delen av dagen i fosterställning i sängen och kollat på film. Mycket mer än så känner jag mig inte kapabel att göra en dag som den här...


RSS 2.0