top 5 2011. [books]

2011-12-31 ♥ 14:27:07
amanda läser♥ Kommentarer (0)

Från att ha varit storläsare har jag pinsamt nog bara läst 12 böcker i år vilket gjorde att det kändes lite onödigt att ha en topp 10. Istället får det bli en topp 5, och så hoppas jag på att min lässvacka försvinner under 2012. Och bilderna är även den här gången framgooglade.

5. Fruset blod - Richelle Mead [det är den andra boken i Vampire Academy-serien och den var riktigt bra, ska försöka få fler böcker i den serien lästa under nästa år]
4. Flyga högt - Katarina von Bredow [jag älskar Katarina von Bredows böcker och den här var inget undantag, bör läsas om man gillar denna typen av ungdomsböcker]


3. Mitt nya jag - Sophie Kinsella [jag tycker att dom böckerna av Sophie Kinsella som inte ingår i Shopaholic-serien är himla mycket bättre, och den här är inget undantag, feel good-läsning på hög nivå]
2. The Maze Runner - James Dashner [enda boken på listan som jag läst på engelska och riktigt bra var den, ska försöka läsa resten av böckerna i serien också]


1. Cirkeln - Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren [årets bästa bok utan tvekan, kan knappt vänta på att uppföljaren ska komma ut]


top 10 2011. [movies]

2011-12-31 ♥ 13:00:00
filmnörderi♥ Kommentarer (2)

Så var det dags för dom 10 bästa filmerna jag sett i år. Insåg när jag kollade igenom min filmlista att ungefär 70% av alla filmer jag sett är filmer jag sett om så hade inte jättemånga att välja på men en lista fick jag ihop iaf [woop woop]. Klickarna ni på filmpostern kommer ni till trailern [jag har lekt teknisk nämligen]. Däremot pallar jag inte att skriva ut bildkälla till allt igen... Alla bilder är googlade så dom finns där.

10. Red Riding Hood
9. Breaking Dawn pt 1


8. Easy A
7. Harry Potter and the Deathly Hallows Pt 2


6. Tomorrow When The War Began
5. Friends With Benefits


4. Burlesque
3. Despicable Me


2. Tangled
1. RIO [så himla, himla söt film! har ni inte sett den så se den... gillar förresten hur hela min top 3 är barnfilmer]


top 10 2011. [music]

2011-12-31 ♥ 11:00:00
musik♥ Kommentarer (1)

Precis vad det låter som. Top 10 i musik-, bok- och film-väg hade jag tänkt. Lika bra att sammanfatta året lite, kul att kolla tillbaka på sen om inte annat. Alla listor bygger på det jag sett, läst och hört för första gången i år. Alltså inte sånt som kommit ut under året.

Let's start med musiken [och för att göra saker lite mer spännande börjar vi nerifrån....ni kan väl i alla fall låtsas att ni tycker det är spännande]. Hmm... och det här med motiveringar är jag urkass på så det blir lite si och så med dom.

10. Rihanna - Californa King Bed
9. Avicii - Fade Into Darkness

[Bildkälla 1] [Bildkälla 2]

8. Bruno Mars - Grenade
7. Veronica Maggio - Satan i gatan

[Bildkälla 1] [Bildkälla 2]

6. David Guetta feat. Sia - Titanium
5. Mika - Happy Ending

[Bildkälla 1] [Bildkälla 2]

4. Svenska Björnstammen - Vart jag mig i världen vänder
3. Daniel Adams-Ray - Gubben i lådan

[Bildkälla 1] [Bildkälla 2]

2. P!nk - F**ckin' Perfect
1. Adele - Someone Like You [förmodligen decenniets bästa låt, skulle kunna lyssna på den 24/7 och förmodligen ändå inte tröttna, kärlek till den]

[Bildkälla 1] [Bildkälla 2]

i can hardly speak.

2011-12-31 ♥ 09:00:00
bilder och foton♥ Kommentarer (1)


På mitt besök uppe hos pappa i Stockholm tog vi en tripp till Naturhistoriska museet. Riktigt intressant, var längesen jag var på museum. I alla fall tog jag en hög med bilder och i princip alla har jag fotat med manuell fokus och manuella inställningar [då autoinställningar inte riktigt ville samarbeta med ljuset inne på museet].


2011: september - december.

2011-12-30 ♥ 22:51:54
bilder och foton♥ Kommentarer (0)


September började med det fortsatta introt. Några av kvällarna jobbade jag på kåren och stog mestadels i garderoben där jag och Bo försökte rekrytera folk. Någon vecka efter introt var jag och Michaela med BEST [en av skolans föreningar] och bowlade. Det gick ganska bra för mig första serien [andra ska vi inte prata om].


En eftermiddag fotade jag Cillan och Maya då Cillan ville ha lite kort innan Maya såldes. Blev några riktigt bra bilder.


I några dagar var jag och hälsade på min lillasyster som har flyttat till Ulricehamn. Och när Lina äntligen kom tillbaka från USA hade vi en Välkommen hem-utgång i Göteborg.


Oktober började med Sjöslaget. En utlandsphest på en kryssning mellan Stockholm och Åbo. Riktigt, riktigt kul! Dagen efter åkte jag ner till Gbg för en roadtrip till Gekås tillsammans med Jacke och Madde.


Jag scudtränade [dj-tränade] en hel del och hösten kom med alla fina färger.


Ungefär hela oktober hade jag även VFU [praktik] och jag hade väldigt roligt åt den här lappen som ett av förskolans barn skrev. Jag spenderade även en hel del tid på kåren, bland annat så nyktercapsades det.


I november fick jag komma och rida ett pass på Laban [en av mina favoritponnyer från Sjöis], så sjukt mysig ponny! En dag blev det pepparkaksbak tillsammans med Michaela.


I slutet av november var det damsittning. En sjukt, sjukt bra kväll! Jag köpte även in en hel del julpynt till min lilla lägenhet.


I december var jag och Michaela på dop för Emmas lilla Alvin. Det var även Moulin Rouge-tema en kväll på kåren. Något inte Bo och Michaela riktigt följde.


Slutet av december bestog av plugg och en hel del julstök. Julen firades hemma hos mamma tillsammans med mamma, syster och hennes pojkvän. Imorgon är det nyår och det kommer förhoppningsvis bli awesome.

laugh of the day.

2011-12-30 ♥ 16:40:21
bilder och foton♥ Kommentarer (0)


dag 12 – någonting jag ångrar.

2011-12-29 ♥ 00:10:27
listor av olika slag♥ Kommentarer (1)


Jag har lärt mig att man inte ska ångra saker, helt enkelt för att alla händelser som skett hittills i mitt liv har format mig till den människan jag är nu och lett mig till den livssituationen jag är i idag. Sen finns det ju givetvis en hel del småsaker man kanske inte tycker var så smart gjort nu i efterhand...men som sagt, inget jag egentligen riktigt ångrar.

2011: juli - augusti.

2011-12-27 ♥ 22:27:11
bilder och foton♥ Kommentarer (4)


Juli började med jobb på Sjöis igen. Förmodligen världens bästa sommarjobb! Mycket skratt, prat, sol, regn och häst. Precis vad en bra sommar ska innehålla.


Sen var jag hemma en vecka och under den veckan var schemat fullspäckat med andra saker att göra. En kväll hade vi middag och singstar hemma hos mig och på natten gick vi ut och brände pusslet från helvetet [det var nog seriöst det hemskaste pusslet jag provat att pussla, ALLA bitar såg likadana ut!].


Under den veckan hann jag även med att fota Husebys föl, festa i Göteborg tillsammans med ledarvänner och jag avslutade den lediga veckan med ett Lisebergsbesök tillsammans med massa människor.


Augusti inleddes med mer jobb på Sjöis. Veckor som bara flög iväg...


Efter att min jobbperiod var slut hade vi en pre-damsittning i Skövde. En fin fulsittning kan man nog nästan kalla det. I alla fall finmiddag med dricka och spex och sen blev det fest efter det. Mycket mycket kul!


Sen var det dags för kåren att öppna för terminen och jag hade förfest hemma hos mig.


Och i och med att kåren öppna var det dags för intro på högskolan. Jag var ganska nöjd med att få lulla runt i ovve hela veckan. Sammanfattningsvis två mycket bra månader det här i alla fall!

min jul.

2011-12-26 ♥ 17:47:16
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (5)


I år blev julfirandet hemma hos mamma tillsammans med min syster och hennes pojkvän Daniel. Vi började med Bingolotto på uppesittarkvällen men som vanligt vann man inget [värdelöst spel helt enkelt!]. På själva julafton kom jag över runt 1 och jag och Daniel åkte ut på sällskapsspeljakt [hjälp, vilket krångligt ord det blev]. Väl hemma igen var det i princip dags för Kalle Anka och sen flöt kvällen på med julbord [alldeles, alldeles för mycket mat, rullade fram resten av kvällen], julklappsutdelning [fick lakan, disneyfilmer, pengar och lite annat], lite Genispelande och så godis med mera på det. Mysig julafton och jag är toppennöjd med allt [förrutom att det inte fanns någon snö... det var dumt!].


merry christmas.

2011-12-24 ♥ 00:24:08
bilder och foton♥ Kommentarer (11)

Bildkälla

Jaha, nämen god jul på er alla läsare då!

dag 11 – en bild på mig själv för ett år sen.

2011-12-23 ♥ 23:48:34
listor av olika slag♥ Kommentarer (4)


Den här bilden är tagen för nästan exakt ett år sedan när jag bakade muffins med Christina.

you haven't seen the last of me.

2011-12-23 ♥ 13:38:09
filmnörderi♥ Kommentarer (9)

Bildkälla

Efter en hel del tjat från olika vänner och eftersom jag faktiskt har velat se filmen länge [bara att jag inte har fått tummen ur], satte jag mig igår och såg Burlesque. Den var ungefär lika fantastisk som alla hade sagt. Handlingen, låtarna, danserna, skådespelarna...ja, allt var bra! Så har ni inte sett den än, se den!

En av favoritlåtarna från filmen.


2011: april-juni

2011-12-22 ♥ 16:49:38
bilder och foton♥ Kommentarer (6)


April började med en massa plugg och möten och fortsatte sen med att jag, Tia och annat Skövdefolk åkte upp till Örebro för Tjällossningen. Våren började dessutom komma på riktigt.


April fortsatte sen med Herrsittningen som vi hade förberett i flera månader. Sjukt rolig [men jobbig] kväll. Sen flöt dagarna på med plugg, jobb, grillning och festande.


Maj bestog av massa "effektivt" pluggande, Vfu, utspark, min födelsedag, fester, massa fint väder och den sista maj tog jag årets första dopp uppe i Simsjön.


Juni kom och min kära syster tog studenten och gick på bal.


Vi hade fika och skolavslutning i Boulogner och jag blev även introducerad för bilbingo.


Jag och Michaela var nere i Göteborg på West Coast Riot och jag fick äntligen se både Sum 41 och All Time Low live.


Dagen efter var jag nere i Borås tillsammans med syster och hennes pojkvän för att kolla på massa fina djur på Borås djurpark.


Johnny kom hem efter en massa veckor borta och vi välkomnade honom hem genom att pynta hela lägenheten med tomma ölburkar och spritflaskor. Vi blåste även såpbubblor och la pussel.


Juni fortsatte med massor av sol och bad, promenad tillsammans med Jacklin som jag träffar alldeles för sällan, stallet, midsommarfirande [då vi inte hade någon stång utan dansade runt en lyktstolpe], bio och backhäfv.

dag 10 – mitt drömbröllop.

2011-12-21 ♥ 21:48:25
listor av olika slag♥ Kommentarer (4)

Bildkälla

Jag har inte tänkt särskilt mycket alls på hur jag vill ha mitt bröllop... Det enda jag vet är att jag vill ha det på senvåren eller tidig sommar, jag vill ha en enkel men ändå vacker klänning och jag vill åka häst och vagn. Längre än så varken har jag eller vill jag planera [tänkte att det kanske kan vara bra att hitta någon man vill gifta sig med först, och att denne någon kanske kan få vara med och planera lite].

and when you love, do you love for me?

2011-12-21 ♥ 21:36:28
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (3)


Fredagen flöt på fort. Först mysfrukost på Boulogner och efter det tandläkaren. Blä, hatar verkligen att gå till tandläkaren men hade turligt nog inga hål den här gången heller [woop woop!]. Efter tandläkarbesöket gick jag runt en stund på stan med Bo för att fixa massa julklappar. På kvällen åkte jag ner till Gbg för förfest hemma hos Jacke innan vi åkte in till stan och faktiskt kom in på Trädgårn den här gången [vilket vi inte gjorde sist jag var med och vi skulle dit...anledningen kan få vara oskriven, haha]. Efter några timmars dansande så sov jag hos Lina.

Lördagen började med tågresa hem och sen sov jag i några timmar till innan det var dags att fixa sig iordning och jobba bartömning. Mycket folk, mycket att göra...men ändå roligt [vill dock inte stå ute i insläppet någon mer bartömning...inte kul när kön börjar pressas mot en själv].

Söndag och måndag hände det inte mycket intressant på. Igår var jag hemma hos mamma och lagade julgodis, sen ner på stan en liten stund och på kvällen blev det scudträning. Idag har jag träffat Christina, vi bakade cakepops och försökte studa lite men det gick sådär [som vanligt] och nu på kvällen har jag varit nere på Boulonger och fixat julkort och spelat spel.

2011: januari - mars.

2011-12-21 ♥ 00:11:55
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (2)


Januari började med att jag var tvungen att säga hejdå till världens bästa Hilma, efter 4,5 år som medryttare på henne. Inte varken lätt eller roligt, men det känns fint att veta att hon fortfarande har det bra.


Januari fortsatte sen med en skidresa till Hemsedal tillsammans med underbara människor. Skidor och fest i 5 dagar var helt sjukt roligt! Januari rullade sen på med skola, jobb och plugg.


Februari började med att jag flyttade ungefär 1 km till en alldeles egen [eller ja, hyrd i alla fall] etta.


Madde och Lina var och hälsade på. En av kvällarna tog vi oss till Skara för att se Daniel Adams-Ray.


Christina och jag firade alla hjärtans dag tillsammans genom att äta hamburgare, dricka cola och baka cupcakes. Andra saker som hände i februari var min inflyttningsmiddag, inspark, en himla massa pluggande och en himla massa gymmande.

'


Mars började med en roadtrip tillsammans med Lina. Första stoppet var utanför Borås hemma hos Johanna där vi var ute på en ridtur i snön. Sen fortsatte vi till Värnamo för att hälsa på Emily. Där kollade vi på film, spelade wii, hälsade på hästarna och spelade Monopol som jag fick storstryk i.


Mars fortsatte med inflyttningsfest, monopolturnering hemma hos Jens, innebandyturnering där Skösex drog ihop två lag och var med [bilden till vänster], massa herrsittningsmöten, Linas hejdåfest och St patricks på då jag tyckte det var en jättebra idé att dra med en gatuskylt hem...

dag 9 – mina mål/drömmar/önskningar.

2011-12-18 ♥ 20:00:52
listor av olika slag♥ Kommentarer (2)

Bildkälla

Just det här med mål har jag alltid varit väldigt dålig på att sätta. Jag tycker inte om att behöva pusha mig själv för att uppnå något, jag tar hellre dagarna som dom kommer och uppnår och upplever saker efter hand istället.  Har väl egentligen bara ett mål och det är att försöka ha det så roligt som möjligt och göra saker jag mår bra av.  Sen finns det självklart en hel massa saker jag önskar att få göra [resa, köpa häst, klara skolan med mera] men man får väl se vad som händer.

and i got nothing more to say.

2011-12-15 ♥ 22:28:06
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (1)


Jisses vad tiden flyger iväg, snart bara en vecka kvar till jul. Crazy!

Vad har jag gjort sen jag skrev sist då? Ehm...i lördags var det julfest men jag var inte alls pepp så gick hem tidigt. I söndags var det herrsittningsmöte och i måndags satt jag och pluggade. Tisdagen gick åt till plugg, scudträning och sen film och prat med trevligt sällskap.

Igår hade jag skola alldeles för länge och på kvällen vart det utgång på kåren. Kanske inte världens bästa drag med tanke på att jag hade redovisning vid 10 idag men jag överlevde både kårenkvällen och redovisningen. Fast det var liiiiite motigt att ta sig upp imorse måste jag erkänna. Idag har jag även hunnit med en stund på den akademiska syföreningen, luciafirande på vfu:n och ett stormöte på Boulogner.

Nu ska jag soooova och ta igen sömn jag missat. Imorgon blir det julfrukost på B, tandläkaren [bläääääää], stan med Bo och sen utgång i Gbg med fina tjejer.

damsittningen 2011.

2011-12-13 ♥ 12:24:14
fester och annat studentikost♥ Kommentarer (1)

Bildkälla

Här kommer finally inlägget om damsittningen. Dagen började med att vi var några stycken som samlades på K2's festvåning för att göra oss iordning. Strax innan 17 gick vi ner för att köa in till B. Mingeltemat var Las Vegas med Black Jack, Roulette, uppklädda pojkar och såklart snittar och mingeldricka.

Runt 18 var det dags för själva sittningen att börja och temat var TV. Finns inte så mycket mer att säga än att sittningen var awesome! Massa skratt, massa vin och massa god mat. Efter sittningen var det mellanfest i K2 innan vi gick ner till kåren igen för att festa vidare natten lång. Kvällen avslutades med efterfest hemma hos Christian. Mycket, mycket, mycket bra kväll! Det är bara konstatera, sexets killar är helt enkelt dom bästa killarna som finns.

[Fast sexets tjejer är ännu liiiite bättre]

dag 8 – bild på mig och min bästa vän.

2011-12-12 ♥ 22:02:00
listor av olika slag♥ Kommentarer (0)


Jag är för tillfället väldigt lyckligt lottad och har en hel del väldigt bra vänner men Michaela är nog den jag kan kalla för min bästa vän. Hon är den som vet i princip allt om mig, det är hon jag messar så fort det hänt något kul, konstigt, tråkigt [whatever, när det hänt något helt enkelt] och det är hon jag hör av mig till först när jag vill hitta på något.

dag 7 – min favorithögtid.

2011-12-11 ♥ 12:57:29
listor av olika slag♥ Kommentarer (1)


Trots att jag är en sommarmänniska så är julen min absoluta favorithögtid. Jag älskar att julpyssla, jag älskar julmusik, jag älskar att julbaka, jag älskar att julpynta, jag älskar...ehh...jaaa, ni fattar kanske grejen. Jag älskar i princip allt med julen. Dock tycker jag alla förberedleser är mycket roligare och mysigare än själva julafton [som jag ärligt talat tycker är ganska långtråkig].

 


bara så länge våra hjärtan klarar av att slå.

2011-12-09 ♥ 13:48:54
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (1)

Sommar, sommar, sommar ♥

Vad har hänt sen sist då... I tisdags ägnades förmiddagen åt lite plugg och på kvällen var det scudträning och pepparkaksbak på Boulogner. Med andra ord spelade jag musik och folk bakade pepparkakor som jag kunde äta sen [woop, woop].

I onsdags hade vi en 5 timmar lång föreläsning. Fyra av dom handlade om stilistik [och jag fattar fortfarande inte vad det är...] och den sista timmen handlade om en kurs vi ska läsa i vår. Inte kul alls! Efter skolan var vi hemma hos Bo och förberedde ännu mer inför spexet innan fikat. På kvällen drog jag och Michaela på oss ovvarna och försvann på förfest hos Tia innan vi lyckades ta oss iväg till kåren. Riktigt rolig kväll!

Igår släpade jag och Michaela oss iväg till Stallsiken för att kolla lite julklappar. Jag hittade dock ingen... suck på det! På kvällen spelades det spel och jag vann i både Alfapet och Bezzerwizzer, helt otroligt.

Idag ska det pluggas och sen ikväll så är det jobb som gäller. Hoppas på en lugn med rolig kväll för jag är tröööött!

dag 6 – typ av killar jag faller för.

2011-12-08 ♥ 13:29:56
listor av olika slag♥ Kommentarer (0)

Bilder från Google

Ehm, ja, kolla bilderna så vet ni, haha. [Fast i verkligheten så faller jag egentligen mer för personligheten än för utseendet. Snälla, roliga och charmiga...så ska dom vara, och gärna med någon form av charmig dialekt.]

with every heartbeat.

2011-12-08 ♥ 11:38:47
bilder och foton♥ Kommentarer (1)

Bildkälla

alvins dop.

2011-12-05 ♥ 22:55:33
bilder och foton♥ Kommentarer (7)


Lite bilder från dopet.

live while you can.

2011-12-05 ♥ 18:13:54
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (1)


Fredagen var awesome! Först en ridtur på dagen [och Whisky lyckades få av mig innan vi ens börjat trava...] och sen tjejförfest [vin, tequila rose, tjejmusik och jag har aldrig, en kille skulle nog dött lite] och sen utgång med Moulin Rouge-tema på kvällen. Dock tror jag att korsett kan ha varit bland det obekvämaste jag någonsin haft på mig...tur att man slipper gå runt i den dagligen.

Lördagen började med att jag vaknade vid 3 på eftermiddagen [sådär lagom sent...]. Sen fortsatte det med en bakispizza tillsammans med Michaela, en sväng in på backhäfvet för att se hur det gick för folk och till slut hamnade vi hemma hos mig med några avsnitt av OC och sen kom Bo och så satt vi och pratade resten av kvällen.

Igår var jag på dop. Lilla Alvin skulle döpas och det var himla mysigt, både i kyrkan och sen i lokalen vi var i efteråt. Efter dopet hade jag grupp 1 och 2 gruppmys tillsammans på K4's festvåning. Det lagades tacos i mängder, pratades, spelades massor med spel [jag fick 48 poäng för ordet BY i alfapet!] och smaskades på chips och skumtomtar.

Denna dagen har till största delen spenderats i skolan på en aaaaaalldeles för lång föreläsning om textlingvistik [nej, jag vet fortfarande inte vad det är]. Sen var vi hemma hos Sara och förberedde för ett spex som kommer bli så sjukt bra [hoppas vi i alla fall].

dag 5 – efit (ett-foto-i-timmen).

2011-12-04 ♥ 00:54:34
listor av olika slag♥ Kommentarer (5)

~11.30 - Vaknar

12.30 - Äter frukost och kollar datorn.
13.30 - Stallet

14.30 - Ridtur på Whisky
15.30 - Cykla hem igen

16.30 - Dusch
17.30 - Plockar iordning för kvällen

18.30 - Fixar lite till inför kvällens Moulin Rouge-tema
19.30 - Tjejförfest hos Bobbie

22.30 [japp, jag glömde bort att fota några timmar] - Fina tjejer redo för kåren
23.30 - Bo och Turbo på kåren

dag 4 – en bild på mig idag och vad jag hade på mig.

2011-12-01 ♥ 15:33:22
listor av olika slag♥ Kommentarer (4)RSS 2.0