swing life away

2010-09-30 ♥ 18:19:18
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (2)


Som ni märker är jag inte jättemycket för det här med att blogga nu för tiden. Jag varken har lust eller riktigt hinner så det kommer dyka upp inlägg här när jag känner för det helt enkelt.

Den senaste veckan har jag i alla fall hunnit med att vara jättesjuk, jobba mitt första pass på kåren [vilket var asroligt, men jag tänker försöka undvika en hel kväll med plock igen...], vara på kom-igång-phest med Sexet där jag bla lärde mig att capsa [och den leken tänker jag nog försöka undvika hädanefter], ha VFU [vilket jag fortfarande har, är på en avdelning med 3- till 6-åringar och jag tycker det flyter på bra] och igår var jag på kareoke på kåren där jag körde 9 to 5 tillsammans med Mattias och det lät rent ut sagt för jävligt.

Nu ska jag plugga för på onsdag har jag en slutuppgift på 5 a4+en redovisning på 10 minuter som ska vara klart och jag har knappt börjat...

2010-09-24 ♥ 16:56:15
hästar, hästar, hästar♥ Kommentarer (5)

 

Jag hittade det här klippet hos Helena och kände att jag behövde lägga upp det här också.

Tårarna rinner och jag får gåshud på armarna när jag ser sånthär!


river flows in you

2010-09-21 ♥ 11:55:50
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (1)

Bild från förra hösten
Jag ska försöka ta mig ut och fota någon dag...

Ojojoj! Här har det ju varit livat...eller inte!
Den senaste veckan har ändå inte varit så himla händelserik. Jag har varit i skolan, hostat ännu mer, kollat på sytycd, sovit hur mycket som helst, ridit ett hoppass på Hilma som gick åt skogen [att rida när man är sjuk är aldrig någon bra idé...] och igår var jag i Mariestad och hälsade på Emma.

Sen har det ju varit ett sådant där val också. Jag är noll intresserad [men jag var faktiskt och röstade] så ska jag vara ärlig vet jag knappt vem som är våran stadsminister längre, däremot har det varit ganska svårt att inte hänga med i att SD kommit in i riksdagen vilket till och med jag tycker är illa!

and who do you think you are, running 'round leaving scares

2010-09-18 ♥ 21:47:37
musik♥ Kommentarer (5)

Jar of hearts - Christina Perri


don't stop believin'

2010-09-15 ♥ 22:12:25
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (0)

Jag håller på att hosta mig sönder & samman och orkar därför inte göra något avancerat inlägg här till bloggen... Idag har jag i alla fall spenderat många timmar på olika föreläsningar i skolan, höll på att somna på samtliga [känns så himla ovärt att faktiskt gå till skolan när man är sjuk].

Efter skolan var jag, Emma, Therese och Michaela på sexetfikat på Kåren. Trevligt värre!
Nu ska jag gå och lägga mig och försöka sova bort den här förkylningen.

alex wong

2010-09-14 ♥ 23:26:22
so you think you can dance♥ Kommentarer (0)

Okej, nu dog jag lite...
Eftersom jag inte var hemma under sommaren har jag inte kunnat kolla på So you think you can dance, utan jag håller på att kolla ikapp nu. En av mina första favoriter var Alex [och så har vi Kent, underbar kille alltså] och idag så såg jag programmet när han är tvungen att åka hem på grund av sin skada...och herregud vad jag grät! Det är inte rättvist någonstans.

I alla fall hade jag tänkt att lägga in hans Hip hop-nummer med Twitch [för det är nog bland det bästa jag någonsin sett] men på alla dom klippen har inbäddningen inaktiverats så ni får nöja er med en länk. Och så får ni LOVA att ni går in och kollar.

Och här hittar ni länken till klippet.


[Och jag, jag vet att jag är sytycd-nörd...]

amerikansk rabarberpaj

2010-09-14 ♥ 20:08:11
amanda bakar och lagar mat♥ Kommentarer (2)


Jag bakade rabarberpaj igår och tänkte vara så snäll att dela med mig av
receptet eftersom den blev hur god som helst!

Fyllning
400 g rabarber i bitar
1/2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 ägg

Knäcktopp
2 dl mjöl
4 dl farinsocker
200 g smält smör

Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen och häll sedan ner det i en smord pajform.
Blanda nu alla ingredienser till toppen och höll över fyllningen.
In i ugnen 200 grader i ca 40 min. Svårare än så var det inte!

i know now your'e my only hope

2010-09-13 ♥ 22:32:44
hästar, hästar, hästar♥ Kommentarer (3)

Bild från i somras

Klockan är snart natten och jag sitter med ett glas cola och en tallrik med rabarberpaj. Grattis till att försöka somna sen säger jag bara!

Dagen har i alla fall flutit på med en del plugg, massa hostande [shit vilket sexpack jag kommer få av den här förkylningen alltså!], lite bakande och en tur ut till stallet. Red med Cissi på Maya bort till Igelstorp och tillbaka igen, Hilma var pigg, pigg, pigg och jag var trött, trött, trött så efter galoppen var jag ganska död. Men annars så kändes hon fiiiin.

Nu ska jag återgå till studerandet. Ett lycka till kan jag nog behöva...

på grund av leon . mockingjay . spells

2010-09-12 ♥ 18:35:28
amanda läser♥ Kommentarer (1)


Titel
: På grund av Leon
Författare: Jenny Leeb
Antal sidor: 314 (pocket)

Maja & Angelica var en gång i tiden bästa kompisar, och Maja & Leon var tillsammans. Men när Maja åkte på språkkurs till USA hände något hemma i Sverige som gjorde att allt gick sönder och att Maja valde att stanna kvar i USA. Sex år senare när Leon plötsligt dör återvänder Maja hem och träffar återigen Angelica på hans begravning. Men kan de verkligen bli vänner igen? Speciellt nu när de är på så olika stadier i livet...

Detta är ännu en väldigt välskriven chiclit från Jenny Leeb. Jag har tidigare läst Stella och Sebastian av henne [som jag tyckte var riktigt bra] så jag hade vissa förväntningar på den här boken och jag tycker faktiskt att den levde upp till dem. En bra bok om man vill ha något okomplicerat att läsa en stund.

Betyg: 3,5/5Titel
: Mockingjay
Författare: Suzanne Collins
Antal sidor: 455 (storpocket)

Efter att ha blivit räddad av rebeller lever nu Katniss tillsammans med sin familj och massa andra människor under jorden i Distrikt 13. Efter vissa händelser och en del krav går hon med på att bli Härmskrikan [the Mockingjay] och hjälpa till med att frigöra alla distrikt från huvudstaden och President Snows makt. Men hur ska de kunna befria Peeta från sin fångenskap i huvudstaden och vem kan Katniss egentligen lita på?

Ganska dålig sammanfattning av boken, men det var svårt att få ihop något utan att spoila eller skriva för mycket. Det här var i alla fall den tredje och sista boken i Hungerspelstrilogin som jag har gått och längtat efter sedan jag läste ut Fatta eld. Dock blev jag lite, lite besviken. Det var lite för mycket strid och alldeles för mycket död för min smak, MEN slutet är grymt bra och även fast den inte riktigt var som jag förväntade mig så var den fortfarande hur bra som helst. Ett bra slut på en underbar bokserie.

Betyg: 5/5Titel: Spells
Författare: Aprilynne Pike
Antal sidor: 426 (storpocket)

I denna fortsättning på Wings får man återigen följa älvan Laurel. Efter att ha tillbringat en hel sommar i skolan i Avalon återvänder hon till sin familj och sina vänner i Crescent City. Men Laurel känner sig delad mellan sin pojkvän David i hennes hemstad bland människorna och Tamani hos älvorna i Avalon. Hur hon än gör känns det som att hon sårar båda två... Att hennes brygder inte fungerar och att Barnes trollpack dessutom är efter henne gör inte precis saker lättare.

Precis som första boken är Spells riktigt, riktigt bra. Berättelsen flyter på utan att bli långtråkig [utan att det faktiskt händer så himla mycket] och språket är bra, beskrivande och lätt att hänga med i. Dock känns den här boken lite som en transportsträcka till nästa del. Men det gör inte att den är dålig på något sätt, jag älskade den! [Men jag har väldigt svårt att bestämma mig om jag gillar David eller Tamani mest...]

Betyg: 5/5

don't be so sentimental

2010-09-11 ♥ 23:18:11
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (2)

1. Tygmärke till ovven
2. Therese som var Fru Fortuna och Michaela som var Afrodite
3. Emma som Securitas
4. Bordsracet, alla flaskor som dracks ur på ens eget bord skulle ställas på rad och det bord med flest flaskor i slutet av kvällen vann
5. Oskar och Andreas


Jag överlevde nollesittningen [och allt runtomkring den] även om det var nätt och jämt, haha.
Kvällen började med att vi gjorde oss iordning och sen gick hem till Andreas och lämnade lite saker innan vi gick in på Kåren där nollesittningen var. Själva sittningen var riktigt rolig. Det var sång, tävlingar, spex och mycket mer. Jag, Emma, Michaela och Therese fick bland annat ett påhoppsgyckel [vilket betyder att någon har anmält oss hos toastmastern till att göra ett gyckel/spex] så vi var uppe på scenen och sjöng en sång...

Efter sittningen så gick vi och några andra hem till Andreas för att mellanfesta innan vi gick ner till kåren igen. Någonstans där på vägen gick det nog lite utför för mig så natten slutade väl inte riktigt lika bra som den började men allt som allt var det riktigt lyckat!

there's a story at the bottom of this bottle

2010-09-10 ♥ 15:38:37
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (2)

Nu drar jag snart iväg på SKHILS nollesittning.
Bilder och annat kommer imorgon om jag överlever kvällen.

i've been waiting for so long...

2010-09-09 ♥ 18:15:09
vampyrsnack♥ Kommentarer (3)

 

Webklipp från säsongsstarten.

Inatt börjar det äääääntligen igen! Hoppas, hoppas, hoppas bara att jag hinner se det imorgon...


and will you tell all your friends you've got your gun to my head?

2010-09-08 ♥ 23:00:46
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (2)

Det fick bli en oerhört vacker och oredigerad bild på mig från i somras...

Tjabba, tjena, hallå! Idag började vi åtta med en infoföreläsning om högskolebiblioteket som jag i princip inte kommer ihåg någonting av längre. Så givande var den... Sen hade vi seminarium [vilket går ut på att vi sitter i olika grupper och diskuterar kurslitteratur som ska vara inläst till de gångerna] där vi satt och babblade i 2,5 timme. Har hamnat i en ganska go grupp i alla fall vilket är jäkligt skönt med tanke på att det är de grupperna som är resten av kursen.

Efter seminariet så slutade vi och så gick jag, Emma och Michaela hem till mig och åt lunch. Sen fortsatte jag och Michaela ner till stan och kollade lite, blev ett par leggings och ett linne. Och så flöt eftermiddagen på med tjöt, mat och lite mer tjöt. Klockan 6 var det sexmästeri-möte på Kåren, så vi var där och lyssnade och helt plötsligt vart man anmäld... Så nu ska jag alltså bli sexslav [vilket låter helt fel men går i stort sett ut på att jag kommer jobba på Kåren vissa kvällar].

Efter mötet så var vi några stycken som var nere på Boulogners lekpark och lekte runt lite. Man är inte äldre än vad man gör sig, haha. Sen så fortsatte kvällen med musik, prat och häng med massa sköna människor.
Nu känner jag att den här texten blev ganska lång men det får ni leva med. Dags att sova, god natt!

just gotta keep going

2010-09-07 ♥ 21:45:25
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (3)


Någon som vill gissa vad jag har gjort idag?

....

Gissade ni på pluggat så gissade ni rätt. Har suttit och läst, strukit under, antecknat etc. Höjdpunkten på dagen var väl turen till stallet. Var ute en stund på Hilma och hon var väldigt pigg och glad kan jag säga! Nu ska jag duscha och sen ska jag försöka få klart på den där jäkla uppgiften...

i can see it in your eyes

2010-09-06 ♥ 22:25:27
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (4)

Bildkälla

Hallå! Idag stog hemstudier på schemat men så mycket studande har det inte blivit [som vanligt då...måste jobba på självdiciplinen!] utan först tog jag en välbehövlig sovmorgon och sen åkte jag med mamma till Elins Esplanad. Där shoppade jag två hösttröjor på Gina Tricot. Om någon faktiskt är intresserad av att se bilder [vilket jag tror är tveksamt] så är det bara säga till så fixar jag det.

Efter Elins så var det dags för mig att åka ut till stallet för att rida Hilma. På något sätt gick jag med på att hoppa [och för er som inte vet är jag hopprädd...] och Hilma gick som en klocka så det slutade med att jag faktiskt hoppade en oxer som låg på 1 - 1.10 meter. Jäkligt bra jobbat från både min och Hilmas sida måste jag säga [Hilma gjorde typ allt, men jag ger mig själv lite cred för att jag fakitskt vågade].

Nu MÅSTE jag ta och plugga lite om jag inte ska få sitta hela dagen imorgon. God natt!

what did you just say?

2010-09-06 ♥ 14:36:48
amanda tipsar♥ Kommentarer (1)

Alltså, helt underbar tjuvlyssning!

Två personer ~18 står utanför butiken och informerar om Röda Korsets verksamhet. En man ~50 kommer ut från affären.

Kille 1: Hej, vi kommer från Röda Korset.

Mannen: Hej, jag kommer från Östersund.

Mannen går vidare och folk runtomkring börjar skratta.


i'm sorry i don't know enough

2010-09-05 ♥ 20:22:24
skoltider♥ Kommentarer (2)Okej, nu SKA det bli lite mer livat här på bloggen! Jag har i alla fall haft en grym nollningsvecka med sjukt härliga människor. Förrutom det jag redan har berättat har jag bland annat hunnit med att:

- Köpa en overall i färgen bordeaux.
- Vara på allsång.
- Ha en förläsning där vi fick lära oss om A:n och att labyrinter är fina och spännande att gå i [och nej, det var ingen seriös föreläsning. Det visade sig att det var vår nollningsföreläsning så efter ca 30 min kommer våra faddrar instormande och skriker].
- Lära mig en himla massa studentsånger utantill.
- Vara på togaparty på Kåren.
- Vila mig igenom en brännbollsturnering.
- Få en balja med vatten kastad på mig. [Men hämnden var ljuv kan jag också påpeka, haha]
- Vara på SKHILS segerfest för att "vi" vann brännbollen.
- Få min oskuldslapp på overallen bortbiten. [Vilket inte är vad det kanske låter som, utan det är en lapp på ovven som det är tradition på att man ska försöka bita bort från andra.]
- Vara ännu en gång på Kåren där jag lyckades med att få ett rödljus, vilket betyder att jag inte får beställa annat än vatten i baren...
- Ha sittning inne på damtoan, 2 gånger.
- Kolla på lådbilsrace.

Och mycket, mycket, mycket mer! Några riktigt roliga dagar alltså. Nu peppar jag inför SKHILS nollesittning på fredag. Den blir förhoppningsvis awesome!

nollningstider

2010-09-04 ♥ 12:17:22
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (2)

Sorry för dålig uppdatering [igen]! Det kommer, jag lovar.

those were the best days of my life

2010-09-02 ♥ 23:41:02
musik♥ Kommentarer (0)


i should have known it was the first time

2010-09-01 ♥ 21:51:06
skoltider♥ Kommentarer (2)

Michaela, Emma och Therese

Min dag började med att jag träffade dessa tre tjejer i stan för att käka lunch. När vi ätit upp gick vi in på Commerce för att utföra några av våra nolleuppdrag. Vi började med att klä ut oss till tomtar, dela ut kondomer och sjunga God Jul önskar vi er alla, hahaha [film finns på fb]. När vi var klara med det så gick vi bort till SKHILS tält på campus för att få uppdraget godkänt och anmäla oss till Nollesittningen nästa fredag.

Sen fortsatte vi dagen med fler uppdrag [bla skakade vi hand med rektorn och gav rosor till kårkansliet] och sen lite sång och aktiviteter hos SKHILS innan vi gick hem. Riktigt kul dag!

tävling

2010-09-01 ♥ 19:14:29
tävlingar♥ Kommentarer (0)


Vampirediaries.se lottar ut ett exemplar av Vampire Diaries säsong 1, och självklart är jag med och tävlar [hade ni trott något annat?]. Vill du också tävla är det bara gå in här och läsa hur du ska göra.


RSS 2.0