seven days a week

2010-10-31 ♥ 20:28:47
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (9)


Måndag: Började dagen med ett besök hos tandläkaren... Det var ungefär lika kul som vanligt, med andra ord inte alls. När jag var klar gick jag hem och sov en stund till och på eftermiddagen var jag uppe och solade. Vääääldigt skönt nu när det inte är så varmt ute längre.

Tisdag: Vid 10 mötte jag upp kmin basgrupp i skolan och så gjorde vi klart vårat grupparbete, efter det så gick jag hem, bytte om och cyklade ut till stallet. Red lite dressyr på ett fält och hon var sjukt okoncentrerad, skulle kolla på ALLT. Men när hon väl lyssnade så var hon superfin.

Onsdag: Startade dagen med gruppredovisning i skolan. På eftermiddagen sen var grupp 3 [alltså min grupp i sexet] nere och handlade inför vår gruppfest. När det var klart gick jag hem och åt innan jag och Therese var nere på sexetfikat. Sen gick jag hem igen, bytte om till ovve och väntade på Michaela så att vi kunde gå till kåren för att köpa biljetter till damsittningen. Fortsatte kvällen med en liten promenad med Michaela innan det var dags för grupp 3's gruppfest. SJUKT kul kväll/natt blev det!

Torsdag: Tillbringade några timmar med att sitta och må allmänt dåligt i skolan innan jag gick hem och la mig. Mycket mer hände inte den här dagen.

Fredag: Fredagen började med en tur till stallet och jag hoppade Hilma litegrann. Hon var superpigg men väldigt duktig! Väl hemma från stallet så tog jag ett bad och åt innan Therese kom och målade lite saker på mig och vi åkte ner till kåren för att jobba Halloween. Stog i gardroben första passet och gick plock andra [och fick även stå i gardroben på slutet när alla skulle hem], allmänt jobbig kväll med sjukt mycket folk [och en himla massa jobbigt folk...].

Lördag: Efter lite för få timmar sömn var det bara att dra sig upp för att gå och städa kåren. I sju timmar höll vi på och städade så mycket vi bara kunde och hann, heeeelt sick. Har aldrig städat så mycket i hela mitt liv. På kvällen sen var det fest, riktigt najs.

Söndag: Har ägnat dagen åt att sova, plugga och gå en tur med Michaela och sen har jag försökt plugga lite mer, men det går inget vidare... Ge mig en smart hjärna någon!

like it's dynamite

2010-10-24 ♥ 14:07:32
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (15)

Åhhh, vad jag saknar Sjöis och sommaren! ♥

Tisdag: VFU även idag, var ute i skogen på förmiddagen, sen vart det fotografering och på eftermiddagen var jag och min handledare inne på ett VFU-möte/kurs i skolan. På kvällen sen var jag nere på stan och fikade med Jacklin. Mycket, mycket bra avslut på dagen!

Onsdag: Sista dagen på VFU:n för den här veckan och idag hade jag i uppgift att leda en kort aktivitet så jag gjorde höstgubbar av löv tillsammans med några av barnen. På kvällen sen så var det sexetfikat [precis som vanligt på onsdagar].

Torsdag: Från tio på morgonen till halv fyra på eftermiddagen så satt min basgrupp och gjorde vårat grupparbete, sjuuukt segt, men hållar tummarna för att det blir bra. Efter allt pluggande så satt jag, Christina och Mattias vid entrén till G-huset och fikade och pratade innan jag drog hem och firade Julia som fyllde 19.

Helgen: För första gången sedan början av juni har jag varit och hälsat på pappa. Det blev en helg i iskalla och snöiga Flen och jag har inte gjort överdrivet mycket kan jag ju knappast påstå.

Vad har ni haft för er i veckan?

i'm dreaming of a white christmas

2010-10-18 ♥ 20:16:08
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (0)


Fredag: Började med några timmar i skolan innan var nere en sväng på stan där jag bland annat köpte en vinterjacka [så den här vintern slipper jag gå i vårjacka!]. På kvällen sen var det dags för lite jobb på kåren och den här gången blev det utevakt första passet [och det hände inte ett piss] och insläpp andra. Ganska händelselös kväll men hade jäkligt kul ändå.

Lördag: Efter att ha sovit i alldeles för få timmar ägnade jag dagen åt att göra ingenting. Det mest "ansträngande" jag tog mig för var att laga mat.

Söndag: På kvällen blev det en tur ut till stallet. Hilma hade varit lite tjock i ett bakben så det blev en runda i skritt istället för hoppning. Inte mig emot egentligen, hehe. Men svinigt kallt var det!

Måndag: Idag var det åter dags för lite VFU. Sjukt lite att göra idag egentligen med tanke på att vi var fyra vuxna och som mest sex barn, haha. Men var ändå helt slut i huvudet när jag kom hem! På kvällen blev det en promenad med Michaela och vi var ute och gick i 1,5 h. Inte illa med tanke på vädret [halvstorm och snöblandat duggregn]. Nu ska jag ta det lugnt med clementiner och julmusik resten av kvällen.

i am moving through the clouds

2010-10-14 ♥ 19:08:16
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (1)


Ååhh, någon mer än jag som saknar sommaren? Eller i alla fall värmen... Tycker INTE om att det börjar bli så kallt som det är nu. Mer värme åt folket va.

Men istället för värme kan ni få läsa om min otroligt intressanta vardag, värsta dealen alltså.

Onsdag: Dagen började med skola. Hade seminarium på Stensmos bok och det gick ändå helt okej även fast jag inte hade läst den sista delen. Efter skolan så bjöd Emma på fika och sen gick vi ner på stan och kikade på lite klänningar inför damsittningen innan vi gick till Donken och åt lunch. När vi ätit upp så tänkte vi vara duktiga och plugga lite inför nästa seminarium, men det blev inte sådär jättemycket pluggat kan jag väl inte påstå... Vid tre gav vi upp och gick till Boulogner för att leka med Jens, men som vanligt slutade det med att vi satt och pratade istället. På kvällen sen skulle Emma öva med Trasa så jag drog till fikat istället. Mycket najs dag.

Torsdag: Idag så var det dags för en tur ut till stallet och eftersom jag kände att jag behövde motionen så gick jag dom 5 km dit. Red ut på Hilma tillsammans med Cissi på Maya och Hilma var superfin även idag! Håller tummar och tår för att hon är lika fin på söndag när jag ska hoppa... Resten av dagen har jag ägnat åt att hämta min cykel, laga mat och plugga. Inget jätteroligt alltså.

brick by boring brick

2010-10-12 ♥ 19:42:15
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (0)


Jaa, min dag skulle egentligen gått åt till att läsa klart Ledarskap i klassrummet men på något sätt har det inte blivit så... Istället har jag hunnit med att sova till 12, äta lunch på Thai Thai tillsammans med mamma och Julia, lämna in min cykel på verkstad, handla, baka paj och en himla massa andra saker som gjorde att jag inte behövde läsa. Men nu har jag officiellt gett upp! Skummade igenom dom sista 80 sidorna och hoppas på att något sätter sig i alla fall [as if...]. Woho, seminariet imorgon kommer gå sååååååååååå bra.

deep into the darkness, where i hide

2010-10-11 ♥ 15:34:11
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (1)

Bild från i våras

Jaaa...man kan inte säga att jag har haft något annat än en händelserik helg i alla fall. En kort version av Amandas senaste dagar kommer här:

Torsdag kväll
: Precis när jag publicerat mitt inlägg där det stog att jag skulle gå och lägga mig, ringer Emma och frågar om jag vill komma ner till Boulogner och leka med henne och Jens, så självklart hakar jag på, vi hittade äve Turbo på vägen så han följde också med. Blev väl inte jättemycket lekt dock, vi satt mest i gungan och pratade och det hela avslutades med att vi åkte till Max.

Fredag: Lina som jag inte sett sedan i slutet av augusti kom hit. Vi ägnade dagen åt att prata, kolla lite grejer på youtube och fixa saker inför kvällen. Runt åtta drog vi till Turbo för förfest, och jag, Lina, Turbo och Peddo spelade ölspel och sedan gick det jäkligt mycket utför för mig... Resten av kvällen/natten så spenderade jag tiden med att vara på kåren en stund, hänga på Modegrillen med massa andra studenter, stå vid insläppet och prata med Trix och My och till sist gå till sovsalarna för att prata med Sannehed, Sara och Äpplet som stog som sovsalsvakter innan jag gick hem för att sova.

Lördag: Efter ungefär tre timmars sömn vaknade jag hur pigg som helst och sedan förflöt förmiddagen med en promenad, filmtittande, att säga hejdå till Lina, ännu ett besök av sovsalsvakterna som då var Therese, Kula och Aludden och sedan bara ta det lugnt. Vid sju var det dags att gå till kåren för att jobba och jag blev utplacerad i gardroben tillsammans med Bambi hela kvällen. Måste säga att jag gillar gardroben, man träffar massa kul folk och jag vet vad som behöver göras. I alla fall gick kvällen snabbt men när städningen etc var klart så var klockan nästan halv 7 på morgonen...

Söndag: Sov till halv fyra på eftermiddagen, tog en promenad med Michaela, satt en stund vid datorn och gick och la mig igen. Väldans intressant dag alltså, haha.

Måndag: Idag har jag än så länge hunnit med en tur till stallet där jag red ut på en väldigt studsig Hilma. Men arbetade henne en del på volter och då vart hon superfin! När jag var klar i stallet så åkte jag hem och nu borde jag verkligen sätta mig ner och läsa i Ledarskap i klassrummet eftersom den ska vara utläst på onsdag och jag har ungefär 220 sidor kvar...

det där med rubrik orkar jag inte med just nu

2010-10-07 ♥ 20:55:16
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (5)

Bild från i våras

Se här, se här, jag kommer med ännu ett intressant inlägg!
Vi kan väl ta det dag för dag för enkelhetens skull...

Tisdag: Förmiddagen ägnades åt en tur ut till stallet där jag red ut på en väldigt pigg och mesig Hilma. Men mot slutet vart hon riktigt fin! När jag var klar där så mötte jag upp Michaela och så gick vi till skolbibblan för att plugga och göra klart våra uppgifter och redovisningar och kors i taket så blev i alla fall uppgiften klar! Resten av tisdagen gick i pluggandets tecken...

Onsdag: Dagen började med skola då det var dags att redovisa den där förbannade uppgiften! Fick vara först och förrutom att jag pratade för fort så gick det faktiskt bra. Efter redovisningen hade jag en del att fixa med innan Emma dök upp i Skövde och vi gick hem till Andreas för att äta och kolla på Dr Horrible. Sen fortsatte det med att vi krigade om Andreas kulor [tolka och drick, hahaha ;)] innan vi drog på oss ovvarna och gick till kåren för sexetfikat. Efter fikat så målade jag och Emma en jättefin treckning på våran kära grupp 3 och sen var det dags att börja jobba för kvällen.

Första passet stog jag i Stora baren för första gången. Och hjälp vad krångligt allt var till en början! Men tycker det gick bättre och bättre fast snabb var jag ju inte, hahaha. Andra passet hade jag gardrob och det var ju inte sådär superavancerat precis... Men skulle chansa på att det är lite jobbigare att stå där när det är mer folk än det var igår, var bara 133 gäster på kåren under kvällen så jag och Sannehed hade det väääldigt lugnt. När kåren stängt, vi städat klart och alla utvärderingar var skrivna var det i princip dags att dra hem i regnet.

Torsdag: Jag och Emma drog oss upp vid kvart i 8 efter ca två timmars sömn för att genomlida en dag i skolan. Tycker det var riktigt bra gjort att vi inte somnade under föreläsningarna! Efter skolan var vi uppe en snabbis på kansliet och hälsade på Jens, Kula och Andreas innan vi gick hem till mig och sov i några få timmar till. Sen var det bara att ta sig till kåren igen där vi skulle fixa inför Bonna som börjar imorgon. Så jag har städat i Stora salen, skrivit fina meddelanden bakom tavlorna i gasquen till folk som förmodligen kommer försöka ta dom och sedan stått och vikt partytuber. Så nu har jag kramp i mina fingrar och lukten av turkisk peppar vill inte riktigt försvinna...

Nu ska jag snart gå och lägga mig så jag är utvilad inför imorgon. Godnatt!

hope you're happy now

2010-10-04 ♥ 21:55:36
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (1)


Då vart jag här igen för att informera er om min vardag, så intressant att intressesmurfarna hopar högt av lycka! I alla fall, sedan sist jag skrev så har jag avslutat min första VFU-period. Måste säga att jag har lärt sjukt mycket på att vara ute i praktiken och göra saker istället för att bara sitta och läsa, anteckna och lyssna.

I lördags var jag i stallet och red Hilma för första gången på evigheter kändes det som fast det nog "bara" var två veckor eller något sånt. Jättehärligt att rida igen i alla fall, skrittade även en tur på Maya tillsammans med Cissi på Maiowa.

I söndags var det passutbildning på Kåren inför Bonna [som är en stoooor studentfest nu till helgen] så att alla vet vad man ska göra på de olika passen. Det var så mycket info att min hjärna nästan fick ett nervöst sammanbrott, håller tummarna för att jag ska komma ihåg så mycket som möjligt! Sen var jag ute och gick en stund med Michaela på kvällen, skönt att komma ut lite.

Idag så har jag, Emma och Andreas bakat bullar [det är ju ändå bara kanelbullens dag en gång om året] och så kollade vi på Draktränaren [så sjukt söt film] innan jag och Emma gick ner till skolbiblioteket för att försöka få våra slutuppgifter i Lärarprofessionen klara [den har jag för övrigt kämpat med sedan i torsdags, skituppgift säger jag bara]. Det var iofs lättare sagt än gjort, speciellt när Jens och Andreas kom dit när vi suttit där i någon timme. Men nu har jag banne mig bara en sida kvar att skriva! [Och så var det ju den där redovisningen på 10 min med...]

never say no to panda

2010-10-03 ♥ 21:25:09
amanda kollar på tv♥ Kommentarer (3)

 

Såg det här klippet på Vakna med the Voice för ett tag sen och kände att jag bara måste lägga upp det nu när jag hittade det på aftonbladets hemsida. En helt underbar reklam för fetaost från Egypten.RSS 2.0