reach out for something more

2010-05-31 ♥ 23:19:01
hästar, hästar, hästar♥ Kommentarer (6)


Och bara sådär bryter jag av med en vinterbild mitt i alla sommarbilder, hehe. Men det blir nog den sista innan nästa vinter kommer [och förhoppningsvis dröjer det läääääääänge tills dess].

Var i alla fall i stallet och red Hilma idag. Red runt Knistad i värmen [åh, härliga värme!] och Hilma skötte sig finfint! Skönt att hon kan hålla en lägre växel genom hela ridturen utan att bli sur, haha. Annars har jag inte gjort mycket mer idag. Suttit lite vid datorn och busat med katten [som är heeelt galen].

pictures

2010-05-31 ♥ 19:46:16
sköna gröna sjöstjärnan♥ Kommentarer (2)

Hade tänkt ni kunde få se lite bilder från min helg på Sjöis.
Guuuud vad jag längtar till sommaren nu!

1. Sjöstjärnan
2. Hästarnas dricksfontän
3. Fantasy
4. Linus

en boklista

2010-05-31 ♥ 12:24:19
listor av olika slag♥ Kommentarer (7)


Som läsare är jag:
snabb. Jag läser mycket och fort, vilket har gjort att jag mer än en gång har blandat ihop böckerna jag läser och blivit totalförvirrad, hehe.

Som bloggare är jag: som en påse gott och blandat, haha. Jag skriver om lite av varje, men gillar inte att publicera inlägg utan bild.

Senast lästa bok: Hush hush av Becca Fitzpatrick

Senast påbörjade bok: Dexter: dunkla drömmar av Jeff Lindsay

Senast köpta bok/böcker: I torsdags så var jag verkligen i bokhandlartagen och lyckades med att köpa tre böcker från Cdon [Fallen av Lauren Kate, Evermore av Alyson Noël och Evernight av Claudia Gray] och sen köpte jag ytterligare två på second hand [My sister's keeper av Jodi Picoult och Foul Play av Janet Evanovich].

Favoritdeckarförfattare: Jag är en av de där som inte gillar deckare. Jag har väldigt, väldigt svårt att ta mig igenom en traditionell deckare. De få jag gillar är Dan Browns och Janet Evanovich böcker som Skövdes bibliotek räknar som deckare.

Jag läser allt av:
Dan Brown, Stephenie Meyer, J.K. Rowling, Katarina von Bredow, Johanna Lindbäck...skulle kunna fortsätta ett bra tag. Hittar jag en författare jag gillar ser jag till att läsa alla böcker jag hittar av den.

Jag läser helst inte (genre/författare): Som sagt gillar jag inte deckare alls. Och jag tycker att historiska romaner eller böcker som utspelar sig för väldigt längesedan är såååå tråkiga [det finns säkert undantag, men de få böcker av den typen jag har läst den senaste tiden har varit som sömnpiller]. Hmm, och så gillar jag inte poesi...

Vid hyllan för fackböcker letar jag:
efter bra och vettiga böcker om hästar och ridning. Har hänt att jag kollat på böcker om foto och photoshop också, men orkar aldrig läsa dem.

Förutom svenska läser jag gärna: på engelska. Och det har jag väl egentligen Twilight-böckerna att tacka för. Läste aldrig på engelska innan, jag försökte faktiskt ta mig igenom någon engelsk ungdomsbok frivilligt då och då men det gick bara inte. Men det senaste året [efter att ha läst Twilight på engelska] är det nästan 50/50 vilket språk det blir.

Högst upp i min att-läsa-hög just nu ligger: Ett oemotståndligt begär av Meg Cabot

Högst upp på min bok-önskelista-just nu står: Babbeldrottningen i New York av Meg Cabot

När jag går på antikvariat letar jag alltid:
Jag har faktiskt aldrig varit inne på ett riktigt bokantikvariat. Det händer att jag köper på Second hand men som sagt inte antikvariat

superweekend

2010-05-30 ♥ 21:40:53
sköna gröna sjöstjärnan♥ Kommentarer (4)


Så var jag hemma från en riktigt härlig helg på Sjöis. Började fredagen med att äta och få grupper, och jag blev tilldelad dom små Jordgubbarna. Efter det plockade vi in alla hästar och fixade iordning lite på gården innan eleverna började droppa in. Sen flöt kvällen på med massa genomgångar och en kort lektion och till sist nattning av barnen.

Lördagen började med väckning och frukost, sen städade vi toaletterna innan morgonsamlingen. Så plockade vi in hästarna och visiterade, ryktade etc. Jordgubbarna började lektionsdagen med en dressyrlektion som gick riktigt bra, sen fortsatte vi med lite hästteori och på eftermiddagen hade vi uteritt. Och jag blev såhääääääääääääääär glad när jag fick rida min bäbis Romino ♥ På kvällen var det grillkväll så vi hade allsång vid lägerelden och min hals fick sig en liten törn, haha. Men Sjöislåten ska sjungas HÖGT.

Idag så var morgonen som vanligt, sen övades det på avslutningsinridningen innan Jordgubbarna hade lite hoppning. Och dom var superduktiga! Eftermiddagen ägnades åt att packa ihop och städa stugor innan själva avslutningen började. När den var över var det bara att släppa ut alla hästar och säga hejdå.
Och nu sitter jag här hemma och längtar efter långlägren, haha.

sköna gröna sjöstjärnan

2010-05-28 ♥ 09:24:04
sköna gröna sjöstjärnan♥ Kommentarer (6)

Okej, nu är jag färdigpackad, färdigduschad och bara allmänt färdig, så nu bär det av mot Sjöis. ♥
Datorn får stanna hemma så hörs på söndag [om jag inte orkar skicka iväg något sms-/mmsinlägg].

we just kept walking along

2010-05-27 ♥ 21:56:24
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (9)

Kissen

Jaha, då har jag lyckats packa klart. Eller ja, nästan i alla fall. Har lite småsaker kvar men förhoppningsvis kommer jag ihåg dom imorgon. Förrutom att packa så var jag uppe på gengåvan och kollade tidigare idag. Självklart kom jag inte ut tomhänt från gengåvan, haha. Det blev två böcker och två filmer, allt till det lilla priset 60 kr, det tycker jag är en bra deal ;)
Har även hämtat ut ett paket från HM som innehöll ett par skor jag beställde i mitten av april... Ja ja, bättre sent än aldrig, eller hur? 


work work

2010-05-27 ♥ 17:13:53
sköna gröna sjöstjärnan♥ Kommentarer (10)


Imorgon åker jag till sköna gröna Sjöstjärnan för att jobba över helgen, och trots att det bara är en helg så blir det en jäkla massa packning... Fast då skulle ni sett när jag var där 5 veckor i streck i somras. Det såg ut som att jag skulle flytta, hahaha.

var är alaska? . night world no 1 . hush hush

2010-05-27 ♥ 12:50:08
amanda läser♥ Kommentarer (5)


Titel: Var är Alaska?
Orginaltitel: Looking for Alaska
Författare: John Green
Antal sidor: 221 (inbunden)

Miles Halter flyttar till Alabama för att börja på internatskolan Culver Creek. Där får han dela rum med en kille som kallas Översten som snabbt blir en vän, av honom får han smeknamnet Bullen. Där finns även Alaska, den snyggaste och roligaste tjejen som Bullen någonsin har träffat. Tillsammans med ytterligare några få elever på skolan startar de krig mot snobbarna och försöker hitta på det bästa hysset någonsin. Men då händer något som förändrar hela Culver Creeks tillvaro...

Ska jag vara ärlig blev jag ganska besviken på Var är Alaska. Jag har läst så himla många bra recensioner på boken och hade ganska höga förväntningar, förväntningar den inte riktigt nådde upp till. Men visst är det en helt okej berättelse med en väldigt oväntad twist mitt i.

Betyg: 3,5/5Titel: Night World no 1; Secret Vampire+Daughters of Darkness+Spellbinder
Författare: L.J. Smith
Antal sidor: 729 (storpocket)

Night World är inte ett specifikt ställe, utan det finns runt omkring oss. Ett hemligt sällskap bestående av vampyrer, häxor, varulvar etc. Night Worlds regler är mycket klara: människor får inte veta om att Night World finns och medlemmarna av Night World får inte bli förälskade i människor. Denna bok handlar om de som bröt mot denna lag.

Secret Vampire handlar om Poppy som utan föraningar får diagnosen cancer, obotlig cancer. Men Poppys bästa vän James tänker inte låta Poppy dö! Speciellt inte när han som vampyr kan ge Poppy evigt liv...
I Daughters of Darkness får man följa de tre vampyrsystrarna Rowan, Jade och Kestrel och deras bror, den människohatande Ash. Men så händer något de aldrig trodde skulle hända, Ash förälskar sig i deras mänskliga granne.
Spellbinder handlar om två häxkusiner, Blaise som anser att mänskliga killar är leksaker och Thea som helt plötsligt blir kär i en. Men hur ska hon få Blaise att hålla sig borta från honom?

Det blev lite längre beskrivning av handlingen än vad jag brukar ha, men skulle aldrig kunnat få med allt på bara några få rader. I alla fall så gillar jag den här boken riktigt mycket. Den tar oväntade vändningar när man minst anar det och språket flyter på hela tiden. Min favorit av berättelserna i boken är nog den första, Secret Vampire, men de andra två ligger inte långt efter. Får ni chansen att läsa den här tycker jag ni ska ta den.

Betyg: 5/5Titel: Hush hush
Författare: Becca Fitzpatrick
Antal sidor: 391 (inbunden)

När Nora Greys lärare bestämmer sig för att placera om klassen i klassrummet hamnar Nora bredvid Patch. En kille Nora inte ens har vetat namnet på innan, däremot verkar Patch veta väldigt mycket om Nora. Till en början känner hon sig skrämd av Patch men till slut kan hon inte hjälpa att hon mer och mer faller för honom. Samtidigt börjar det hända väldigt konstiga saker runt henne och hon börjar tro att Patch kan ha någonting med de händelserna att göra. Men när hon väl får reda på sanningen är den värre än vad hon någonsin hade kunnat drömma om.

Jag kan ju börja med att säga att jag nästintill sträckläste den här boken. Den var väääääldigt svår att lägga ifrån sig och jag ville inget annat än att få reda på hur det skulle gå. Handlingen är nästan omöjlig att förutspå och språket flyter på bra. Jag har inget negativt att säga om den och den är definitivt en ny favoritbok. Påminner en del om Twilight men med mer spänning. Läs, läs, läs! [Och orkar ni inte läsa på engelska så får ni vänta till i sommar då den släpps på svenska med titeln Fallen Ängel.]

Betyg: 5/5

for every chance you took

2010-05-26 ♥ 22:16:29
hästar, hästar, hästar♥ Kommentarer (6)


Hej! Idag blev det ännu en tur till stallet för att rida Hilma. Jäklar vilka benmuskler jag kommer få om det fortsätter såhär, oj oj, dom kommer inte att vara och leka med alltså, haha.
Och för att återgå till ämnet så red vi [jag på Hilma och Cissi på Maya] till Huseby och tillbaka. Hilma var lite loj och småtjafsig i början men sen så blev hon nääääästan lika fin som igår. Härligt, härligt säger jag bara!

Och mina nya Mountain Horse-kängor kom idag. Perfekt tajming helt enkelt, för nu slipper jag gå i trasiga kängor på Sjöis i helgen. Skulle varit lite pinsamt att komma dit med hål i skorna alltså, speciellt när dom ber oss om vårdad klädsel, hehe. Men som sagt, nu slipper jag det.

Vad har ni gjort idag?

cause i'll be busy

2010-05-26 ♥ 11:19:43
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (6)


Slänger bara in en liten bild nu innan jag brummar till stallet.
Har ni förresten sett att jag bytt header? Annars är det bara trycka på f5.

come right out and say it

2010-05-25 ♥ 18:36:56
hästar, hästar, hästar♥ Kommentarer (10)

Bild på Maya från förra veckan

Hallå bloggen! Idag vart det en tur till stallet i kylan, knappt 7 grader, duggregn och kallblåst. Och det här ska föreställa slutet av maj? Ja ja, efter att ha lyckats få Hilma ren [vilket tog ett tag med tanke på att hon nästan var täckt i torkad lera] tog vi oss en ridtur till Knistad och tillbaka.

Och Hilma måste ha haft en bra dag för jäklar vad fin hon var! Hon hängde knappt i handen alls [som hon gärna gör annars], lyssnade på mig [och utan att protestera!] när jag bad henne att trava/galoppera långsammare och körde inte fram huvudet vid avsaktningarna. Dessutom var formen superfin. Vi var nog nöjda båda två på väg tillbaka till stallet sen. Ett bra ridpass helt enkelt!

sidewalks

2010-05-25 ♥ 12:05:42
musik♥ Kommentarer (2)

Sidewalks [acoustic version] - Story of the year


tävlingsbidrag

2010-05-24 ♥ 20:50:34
tävlingar♥ Kommentarer (8)


Caroline Dahlén [en superduktig fotograf btw, ta gärna en titt i hennes blogg] har anordnat en tävling i samarbete med tvspelsweb.se där priset är ett close up-filter. Temat är djur och mitt bidrag ser ni här ovanför.

all this time i've felt so lost

2010-05-24 ♥ 20:43:23
bilder och foton♥ Kommentarer (3)


Eftersom jag inte har gjort något värt att nämna idag bjussar jag på några fler bilder från igår.

if you believe me

2010-05-24 ♥ 12:12:14
bilder och foton♥ Kommentarer (16)


for how long can this go on

2010-05-23 ♥ 20:46:19
bilder och foton♥ Kommentarer (13)


Jag gick ut och fotade ändå :) Blev en hel del bilder, och här över har ni några.

once upon a time i didn't give a damn

2010-05-23 ♥ 18:12:25
hästar, hästar, hästar♥ Kommentarer (9)


Jag vet att jag sa inga fler bilder på Potter, men jag gillar den här bilden så jag lägger upp den ändå! Och så är det med det, hehe.

Idag var jag i stallet ännu en gång [herregud, har cyklat den helt sanslöst tråkiga vägen till stallet tur och retur 6 ggr den här veckan...] och red både Hilma och Maya. Alltså inte samtidigt, om det nu var något snille som trodde det. Utan jag började med Maya och hon var PIGG! Hon blev jättesur när jag höll in henne i traven hela tiden och till slut flög bakbenen i luften, hehe. Men annars så skötte hon sig.

Hilma var ungefär som hon brukar [alltså pigg], och att hon hade fått galoppera i massa uppförsbackar igår märktes det inget av. Men hon jobbade på riktigt fint nästan hela ridturen.

Nu funderar jag på om jag ska ut och fota en snabbis, tänkte göra det imorgon egentligen men det finns tydligen risk för regn så kanske borde passa på nu när det är sol ute...

laugh of the day

2010-05-23 ♥ 11:16:53
vampyrsnack♥ Kommentarer (14)

Bildkälla

the voice inside my head

2010-05-22 ♥ 17:28:16
hästar, hästar, hästar♥ Kommentarer (13)

Hilmisen ♥

Är nu hemma efter en superhärlig dag i stallet! Efter att ha gjort iordning Hilma så red vi till Suntetorp och galopperade i lite galoppbackar som finns där. Herregud vad den hästen kan tagga, haha. Och man märker verkligen på henne hur kul hon tycker det är att galoppera. Vält tillbaka i stallet var vi båda två ganska svettiga, hehe.

Maya fick vila idag, klockan blev lite för mycket när jag var klar med Hilma.
Nu är jag nyduschad [välbehövligt] och ska snart laga till något att äta. Frågan är bara vad...

two as one

2010-05-22 ♥ 12:06:10
bilder och foton♥ Kommentarer (7)


it's like that with you

2010-05-21 ♥ 19:53:03
hästar, hästar, hästar♥ Kommentarer (9)


Ni kanske såg mitt inte så glad inlägg här under, hehe. Men sån jäkla otur att det börjar regna precis när jag ska cykla till stallet, och sen när jag gjort iordning Maya och ska gå ut börjar det åska. Vi stog i alla fall och försökte vänta ut det värsta inne i stallet, sen blev det en snabbis runt Asketorp. Hilma borstade jag bara, kände inte för att rida mer i regnet och åskan, och hon dör inte av att vila.

Vägen hem var ju ganska spännande också. Det hade regnat så mycket att det var översvämning vid Mekonomen och jag måste cykla den vägen för att komma hem. Så jag fick trampa mig igenom vattnet som gick ungefär till mitten av smalbenet på mig, inte allt för härligt alltså...

Inte nog med att det börjar regna lagom ti...

2010-05-21 ♥ 17:29:30
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (6)

Inte nog med att det börjar regna lagom till att jag skulle ut till stallet utan nu börjar det åska lagom till att jag ska ut och rida... Blä!


dagens inköp

2010-05-21 ♥ 13:57:15
amanda shoppar♥ Kommentarer (4)


you will be amazed

2010-05-20 ♥ 20:27:59
hästar, hästar, hästar♥ Kommentarer (8)


Det känns alltid så tacksamt att släppa ut en ren häst, hehe. Och man kan ju undra hur skönt det kan vara att rulla sig i torkad lera alltså, ser ju inte sådär superhärligt ut i alla fall.

Ja, som ni kanske förstår med hjälp av bilderna så var jag i stallet idag också. Ska rida Maya och Hilma tills på söndag, för Cissi är uppe i Norrköping. Så ni kommer få leva med äääännu fler hästbilder.

Började med Maya idag, hon kändes lite trött [vilket mycket väl kan bero på värmen] men annars var hon duktig. Och Hilma förvånade till en början sen när de var hennes tur. Kändes hur fin som helst, till och med i galoppen. För en gångs skull hade jag inte en hel häst i handen, haha. Men sen så tyckte hon väl att hon hade skött sig tillräckligt för avtravningen skulle gå i 130, så då blev det lite dragkamp ändå. Men ja, ja, man får väl vara nöjd med början.

Annars har jag mest njutit av värmen idag. 25 grader får det gärna fortsätta vara, typ resten av året...

you know exactly what to do

2010-05-19 ♥ 21:24:32
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (11)

Bildkälla

Hallå bloggen! Efter att ha vaknat och dratt på mig ridkläder cyklade jag ut till stallet. Och Potter var borta...känns helkonstigt, och lite sorgligt. Han har ju ändå varit där sedan jag började rida Hilma för fyra år sedan, och han var dessutom mitt projektarbete.

I alla fall så blev det lite ridning på Hilma. Hon var väääldigt pigg och blev inte alls glad när jag enivsades med att galoppera på en volt i ett tempo som jag bestämde, hehe. När vi kom tillbaka var vi båda två rejält svettiga kan jag ju säga. Nästan 25 grader ute idag, helt underbart!

Efter stallet så var jag nere en snabbis på stan för att fixa lite saker och sen har jag suttit och haft damp på mitt mobila bredband. Modemet vägrar funka och jag får psykbryt på det. Skitteknik ibland alltså...

make me wanna die

2010-05-19 ♥ 17:54:21
musik♥ Kommentarer (2)

Make me wanna die - The Pretty Reckless ♥


this will be the last thing you'll see of him

2010-05-19 ♥ 12:01:46
hästar, hästar, hästar♥ Kommentarer (7)


Det var inte någon som vågade gissa ras och höjd i förra inlägget, haha. Mr Harry Potter är i alla fall registrerad som Svensk ridponny, pappan är arab och mamman korsning [kommer aldrig ihåg mellan vad bara]. Kan inte hans exakta höjd riktigt, 147 cm någonting har jag för mig, maxad d-ponny i alla fall.
Och det här var nog bland dom allra sista bilderna någonsin ni får se på den här killen. För går han igenom besiktningen så kommer han inte vara kvar i stallet när jag kommer dit idag...

ännu mera potter

2010-05-18 ♥ 19:49:25
hästar, hästar, hästar♥ Kommentarer (12)


Hoppas ni inte hinner tröttna på alla Potter-bilder, för det kommer komma ytterligare ett inlägg lite senare med fler barbackabilder, hehe. Förresten skulle vara kul att höra vad ni tror han är för ras? Den som vill får även gissa höjd, rätta svaren kommer i inlägget med de sista bilderna.

bryta om . på kärleksspaning i hamburgerland . percy jackson - född till hjälte

2010-05-18 ♥ 12:09:13
amanda läser♥ Kommentarer (4)


Titel
: Bryta om
Författare: Åsa Anderberg Strollo
Antal sidor: 314 (pocket)

Minna ska börja gymnasiet och hon är fast besluten om att hon verkligen ska försöka vara normal. Att inte dra någon uppmärksamhet till sig. Men det är inte lätt när man är pank, hungrig och bor i en sunkig lägenhet. Och inget blir lättare när Minnas mamma får komma hem från psyket igen, trots att hon fortfarande är sjuk. Dessutom verkar den perfekta Emma Larsson i Minnas klass ha något emot henne och Minnas nästanpojkvän Eddie vill flytta till Sydamerika.

Bryta om
är en väldigt stark och känslofylld berättelse. Jag mår nästan dåligt av att behöva läsa om Minna och hennes svårt psyksjuka mamma, samtidigt som jag blir smått irriterad över att hon fortsätter att låtsas som att allting är normalt och inte hämtar hjälp från någon. Men det är en riktigt, riktigt bra bok som jag tycker alla borde läsa.

Betyg: 5/5Titel: På kärleksspaning i Hamburgerland
Orginaltitel: ...then he ate my boy entrancers
Författare: Louise Rennison
Antal sidor: 244 (pocket)

Georgia Nicholson och hennes bästa kompis Jas ska åka med Georgias familj till Usa. Georgias familjs planer är en clownbilsmässa men Georgia ska istället försöka leta upp den italienska hingsten Masimo som hon också vet finns någonstans i Hamburgerland. Men hon hade inte riktigt räknat med att det skulle vara så stort.

Min lillasyster tipsade mig om den här boken, men jag måste säga att jag blev ganska beviken på den. Humorn och språket var alldeles för löjligt enligt mig och handlingen var ingen höjdare den heller. Det som livade upp boken var Georgias lillasyster Libby och familjens katter. Ingen bok jag skulle läsa igen.

Betyg: 2/5Titel: Percy Jackson - Född till hjälte
Orginaltitel: Percy Jackson and the Olympians - The Lightning Thief
Författare: Rick Riordan
Antal sidor: 422 (inbunden)

Percy Jackson har ADHD och dyslexi, och vart han än går så händer det konstiga och oförklarliga saker. Till slut får han reda på varför, han är ett halvblod. Med andra ord är hans pappa en av de olympiska gudarna. Och genom en profetia uttalad av Oraklet är det Percys uppgift att förhindra ett ödesdigert krig som skulle kunna ha hemska konsekvenser för även de dödliga.

Skulle det inte varit för att boken släpptes som film för ett par månader sedan skulle jag nog aldrig ha upptäckt den. För bokens framsida är sååååååååå himla tråkig. Men efter att ha sett trailern till filmen blev jag sugen på att läsa berättelsen om Percy Jackson och det ångrar jag inte för den är riktigt bra. Själva historien är spännande och man rycks snabbt med, den är dessutom fylld av humor och härliga karaktärer. Gillar man Harry Potter tror jag man kommer gilla Percy Jackson. Rekommenderas.

Betyg:  5/5

the first time

2010-05-17 ♥ 22:08:18
hästar, hästar, hästar♥ Kommentarer (6)

Idag har jag fotograferat Cissi och Potter, vilket resulterade i 636 bilder, hehe. En hel del att gå igenom, men fotona blev faktiskt riktigt fina. Det blev bla porträtt och barbackabilder och två smakprov får ni här nedanför. Efter lite redigering och så kommer det komma mer, så ni som inte gillar hästbilder har inte så mycket kul att vänta er på ett tag, haha.
Anledningen till alla bilder på Potter senaste tiden är förresten att han förmodligen åker på onsdag. Går han igenom besiktningen så blir han då Tidaholmsbo. I alla fall så ville Cissi ha lite fina kort på honom innan han säljs.

Stör mig lite på björken bakom Potter huvud, men det går att leva med.


hit me with your best shot

2010-05-17 ♥ 10:54:33
bilder och foton♥ Kommentarer (7)

Haha, älskar när man hittar några bilder per bildserie som har lite humor.

 


potter

2010-05-16 ♥ 23:51:06
hästar, hästar, hästar♥ Kommentarer (5)


Jag lovade er ju lite bilder från när jag fotade Cissi och Potter.
Så här har ni några stycken. :)

Var för övrigt och såg Clash of the Titans idag. Ingen höjdarfilm direkt, men den gick väl att se på.

my presents

2010-05-16 ♥ 17:49:52
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (7)


Förrutom allt det på bild fick jag även lotter, tidningen Equipage, högtalare till datorn och så biobesöket igår. Jag älskar verkligen att få presenter!

Dagen har ägnats åt fika och massa gratulationer. Ska fortsätta den med att kolla på Glee och Gossip Girl och sen blir det ännu ett biobesök.

happy birthday to me

2010-05-16 ♥ 12:43:09
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (10)

Gissa vem som fyller 20 idag då? Så nu är jag gammal som gatan, känns inte riktigt helt okej.
Har fått massa grattis och kul presenter i alla fall, bilder kommer lite senare.

Och bara för eran skull bjuder jag på några av mina allra snyggaste stunder.


rise and rise again, until lambs become lions

2010-05-15 ♥ 21:43:49
filmnörderi♥ Kommentarer (5)

 

Idag blev det en biobesök med Jacklin och vi såg Robin Hood. Som handlar om tiden innan han hamnar som laglös i skogen. En riktigt bra film i alla fall, och grymt snyggt gjord. Saker och ting blev ju inte sämre av att dom visade trailern till Eclipse innan heller, hehe. Inte långt kvar till den nu. ♥


veckans blogg

2010-05-15 ♥ 16:13:06
tävlingar♥ Kommentarer (5)


Jag är med och tävlar om att bli veckans blogg hos Emma. Så om ni vill får ni gärna klicka er in här och rösta på mig [nr 6] eller om ni hittar någon annan blogg ni tycker förtjänar det mer än mig. Eller så kan ni helt enkelt bara besöka Emmas fina blogg och kolla runt lite.

with puppyeyes

2010-05-15 ♥ 12:11:07
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (12)


En så himla söt boxervalp jag fotade lite snabbt på Huseby igår. Vill ha!

Drömde förresten en ganska rolig dröm inatt. Det började med att jag var på Sjöis och vi skulle precis rida bort hästarna till hagen för kvällen när Henning kommer med förslaget att vi ska leka en lek istället.

Och så pang bom är jag på Commerce med min högstadieklass istället. Leken gick typ ut på att vi tjejer skulle hitta Lena Philipsson och killarna skulle hitta Ricky Martin [hahahaha].

När vi väl har hittat den vi letar efter så måste vi prata med den och få med ordet honey på något sätt och berätta om vår hund som kommit tvåa i en hundtävling [japp, hundtävling, haha]. Och så var det massor med extraregler jag inte riktigt kommer ihåg längre, något om att man kunde pausa varandra och grejer.

Ganska festlig dröm i alla fall. Hann inte drömma klart den så ingen hittade varken Lena eller Ricky men kul var det.

vampyrkvot

2010-05-14 ♥ 22:26:55
vampyrsnack♥ Kommentarer (2)


Idag har verkligen min vampyrkvot fyllts till bredden med bra saker. Till att börja med var det säsongsavslutning av Vampire Diaries [avsnittet går att se här ovanför]. Och herregud säger jag bara, så sjukt bra avsnitt! HUR ska jag kunna vänta i 4 hela månader på säsong 2!?

Nästa grymma grej är att det har släppts tre nya klipp ur Eclipse. Dom finns att se här, här och här. Jag tror att Eclipse kommer bli så jäkla grym! Dessutom satt och jag kollade på Oprah-avsnittet med Taylor, Kristen och Robert som sändes igår[?] i Usa. Himla kul program i alla fall, man kan ju inte annat än älska Robert Pattinsons humor. Programmet finns att se här.

don't ever look back

2010-05-14 ♥ 20:19:01
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (3)


Här var det dött, haha. Så vad har jag haft för mig sedan sist då?
Igår festade vi loss hemma hos Jacklin innan vi på något sätt tog oss till Husaren. Och jag känner att jag nog gjorde bort mig både tre och fyra gånger... I alla fall kom jag i säng runt fyra imorse och vaknade igen vid nio och var superpigg. Jomen, det är ju väldigt normalt.

Senare blev det en tur till stallet. Red Hilma först och det blev ett dressyrpass i paddocken. Hon kändes väl helt okej, men när Jessica och Mantovani [en av Husebys hingstar] kom inridande på ridbanan fick hon fullt upp med att spana in honom och ville inte alls samarbeta längre. När jag ridit färdigt så var jag med Cissi ner till paddocken igen och hjälpte henne att bygga lite hinder och fota [bilder kommer] när hon hoppade Potter för förmodligen sista gången...

never coming down

2010-05-13 ♥ 13:04:48
bilder och foton♥ Kommentarer (6)


let us die young or let us live forever

2010-05-12 ♥ 20:13:45
hästar, hästar, hästar♥ Kommentarer (15)


Fy fasen vad pissigt vädret är ute. Är glad att jag hann hem från stallet innan det blev såhär illa. Nog för att det regnade lite på oss när vi var ute och red men nu ser det ut att ösa ner...usch och blä!

Jag var i alla fall som sagt i stallet idag igen. Men den här gången så red jag Potter och Cissi tog Hilma. Och oj, oj, oj vad pigg och taggad Potter var, haha. Vi red till enhagen och skuttade över lite kvistar och pinnar och han gick med öronen spetsade framåt och tyckte allt var superkul. Så himla roligt! :)

Väl hemma igen så lagade jag till lite mat [det blev något så avancerat som nudlar, haha] och satte mig ner och kollade på Landet för längesedan 2. Har inte sett den sedan jag var liten men den var fortfarande lika söt.


spå väder

2010-05-12 ♥ 12:20:27
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (8)

Har spanat runt på inte mindre än fyra vädersidor nu på morgonen för att försöka få reda på vad vädret ska bli dom närmsta dagarna. Men det var ju lättare sagt än gjort med tanke på att alla fyra sidor säger olika saker... Man kan ju undra var dom får sina fakta ifrån. Eller det kanske är så att dom sitter och hittar på lite allt eftersom. Vad tror ni?

Sånthär väder skulle inte vara helt fel.

since you found me out

2010-05-11 ♥ 19:18:18
hästar, hästar, hästar♥ Kommentarer (10)

Trött Dumle

Är hemkommen från stallet för en stund sen. Jag och Cissi var ute på Hilma och Maya, det blev en runda runt Huseby och Hilma var väl helt okej. Inte överdrivet fin men absolut inte så jobbig som hon kan vara, hehe. Hon fick dessutom till några bushopp i galoppen, tur att man är van, haha.

photoshop cs5

2010-05-11 ♥ 11:57:29
amanda tipsar♥ Kommentarer (9)Herregud! Skulle inte vara helt fel att ha cs5 nu när man sett den här videon alltså. Nog för att mitt cs3 är helt okej men det där är ju nästan som magi...

please don't go away

2010-05-10 ♥ 21:19:17
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (10)


Hej bloggen!

Min dag har varit ganska händelselös, var nere på ams och lämnade lite papper och eftersom jag ändå var på stan blev det en sväng in på biblioteket också, jag kan bara inte låta bli, hehe.

Resten av dagen har jag ägnat åt att kolla på diverse avsnitt av lite olika serier, läsa massa bloggar och...ehhh...inte så mycket mer. Känner att intressesmurfarna hoppar av upphetsning av all den här infon, haha.

my heroine

2010-05-10 ♥ 12:57:36
musik♥ Kommentarer (8)

My heroine [acoustic] - Silverstein


a smile of joy arrives in me

2010-05-09 ♥ 22:41:20
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (7)


Lite bilder från helgen. Fotade bara med kompakten och vädret var kasst så kvalitén på bilderna blev ingen höjdare, men man ser ju vad det är i alla fall, haha.

Efter lite förseningar och perrongletande lyckades jag ändå ta mig hem till Emily och fredagen gick åt till att hälsa på hästarna, kolla på film [någon som bli förvånad när jag säger att vi bla såg Twilight? haha] och prata. Så pang bom blev klockan fyra på morgonen.

På lördagen släpade vi oss upp [jag släpade mig upp i alla fall, morgnar är inte min grej] vid halv åtta för att släppa ut pållarna. Sen blev det sängen igen, haha. Efter lunch så gick vi ut i regnet en stund och stapplade runt i skogen. På kvällen sen så slutade det faktiskt att regna en stund så då var det dags för Prins att få lite motion. Emily värmde upp honom och sen fick jag rida. Himla mysig är han alltså, men galoppen kunde gått bättre. När vi var färdiga så gick vi in och kollade på mer film [blev Wild Child och New Moon] och höll oss sen vakna till tre innan vi slocknade.

Även idag var det bara att ta sig upp när mobilen ringde vid halv åtta och släppa ut hästarna, och även idag blev det sängen igen efteråt. När vi kommit upp för andra gången så hann vi med att spela en hel del kort, gosa med katterna, spela dam och vara ute en sväng i stallet för att Emily skulle rida Curre en stund, innan det var dags för mig att åka hem. Himla trevlig helg!

Emily och Curre

student

2010-05-08 ♥ 15:00:47
skoltider♥ Kommentarer (7)

Inget supersnyggt kollage men slängde bara ihop något.

Idag är det exakt ett år sedan jag tog studenten. Ett helt år sedan jag och klassen stog där på flaket i spöregn och kyla och skrek. Och jag saknar det, jag saknar det så jäkla mycket! Inte bara själva studenten alltså utan Uddetorp över huvud taget. Ibland skulle det vara skönt att vara ett eller två år yngre igen...

Jaha, ...

2010-05-07 ♥ 17:39:22
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (2)

Jaha, sitter på tåget till värnamo och har helt plötsligt fastnat i gud vet var. Vi måste invänta ett mötande tåg som är försenat, vilket gör att mitt tåg också blir försenat. Skräll! Och i jönköping höll jag på att inte hitta till rätt perrong när jag skulle byta tåg, haha. Ganska skillat gjort när det bara finns två perronger...


my reply

2010-05-07 ♥ 12:52:34
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (4)


Ännu en dag med fint väder idag, men i helgen ska det ju tydligen regna typiskt nog. Får väl hoppas att vädergudarna ångrar sig och ger oss strålande sol och 20+ istället, hehe. Man kan ju alltid hoppas.

Såg nyss klart på det nyaste avsnittet av Vampire Diaries och herregud, det blir verkigen bara mer och mer spännande, helt sjukt. Hakan hängde nere vid knäna flera gånger under programmet, haha.

Nu måste jag försöka packa färdigt för idag ska jag ner till Värnamo och hälsa på Emily. Stannar över helgen och datorn får stanna hemma så får se om det blir några uppdateringar förrän på söndag. Annars får ni ha en grym helg!

we were never the same

2010-05-06 ♥ 21:39:37
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (12)


Jag var ute och fotade en stund idag, och nu har några träd börjat blomma. Lycka! Nu ska det bara bli lite varmare också [för +5 på dagen och minusgrader på natten är inte helt okej] så är jag nöjd sen.

Förrutom att fota har jag även varit uppe på Maxi, varit en vända på biblioteket [och nej, jag lyckades inte gå tomhänt därifrån...det gör jag aldrig] och joggat en runda. Så varit ute har jag ju i alla fall. Härligt värre!


Hans majestäts drake . Sista chansen . Sveket

2010-05-06 ♥ 14:25:42
amanda läser♥ Kommentarer (12)


Titel
: Hans majestäts drake
Orginaltitel: His Majesty's Dragen
Författare: Naomi Novik
Antal sidor: 334 (pocket)

Will Laurence är kapten över skeppet HMS Reliant och under en drabbning mot en fransk fregatt lyckas han lägga beslag på ett drakägg. När draken kläcks väljer han Laurence som sin flygare vilket gör att Laurence liv förändras för all framtid. Draken som får namnet Temeraire visar sig vara både ovanlig och intelligent och nu måste de  tillsammans lära sig krigstaktik i luften för att kunna hjälpa England i striden mot Frankrike och Napoleon Bonaparte.

Innan jag började läsa boken hade jag inte sådär jättestora förhoppningar på boken då den utspelar sig under Napoleonkrigen i början av 1800-talet och jag har oftast väldigt svårt för den typen av böcker. Men jag blev positivt överasskad! Det enda jag kände kunde vara lite jobbigt var språket som var ganska gammaldags, men samtidigt skulle det kännts konstigt om språket skulle varit modernare. Boken var riktigt bra helt enkelt och jag ser fram emot att läsa fortsättningarna.

Betyg: 4,5/5Titel
: Sista chansen
Författare: Marta Söderberg
Antal sidor: 236 (inbunden)

Jacky är 14 år och bor på en sluten avdelning för ungdomar som har "hamnat snett". Men för Jacky är det bara att gilla läget och ta emot sin pappas skäll och besvikna blickar, soc tjat och all annan skit i hennes liv. Men det finns också bra saker, hennes rumsgranne Sara till exempel, och Martin på avdelningen bredvid...

I Sista chansen får man med hjälp av tillbakablickar veta lite om hur Jacky har hamnat där hon är men man får också följa hennes kamp mot att bli bättre och uppnå de mål i livet hon en gång hade. Boken är riktigt bra och jag gillar både språket och sättet den är berättad på. Fast den snubblar på mållinjen till toppbetyg, men ändå, läs den.

Betyg: 4/5Titel
: Sveket
Orginaltitel: Betrayed
Författare: P.C. Cast & Kristin Cast
Antal sidor: 362 (storpocket)

Zoey verkar äntligen ha hittat sin rätta plats på Nattens hus, skolan där hon bor och utbildas till att så småningom bli vampyr. Om nu inte hennes kropp stöter bort förvandlingen och hon dör som andra nybörjare har gjort... Men dör de verkligen? Zoey tror sig nämligen ha sett två av de "döda" vandra omkring vid den östra muren. Och förrutom att behöva grubbla över det har hon plötsligt mer än en pojkvän och hennes mentor, översteprästinnan Neferet, verkar inte alls vara den hon utgör sig för att vara.

Det här är bok två i Nattens hus-serien och den är precis lika bra [om inte bättre] än ettan. Tempot är högt och det händer saker verkligen hela tiden, fastän boken utspelar sig under ganska kort tid. Språket är väldigt ungdomligt med mycket talspråk och svordomar och känns ibland nästan för enkelt, jag skulle gärna ha en lite mer målande beskrivning av saker. Men som sagt, det är en riktigt bra bok och jag kan verkligen rekommandera den.

Betyg: 5/5  

you know i'll get it for you

2010-05-06 ♥ 11:08:38
bilder och foton♥ Kommentarer (5)


Jag gillar verkligen dom här bilderna, speciellt den sista där fokusen ligger på vingarna.
Vad tycker ni?

there's allways gonna be another mountain

2010-05-05 ♥ 18:01:58
hästar, hästar, hästar♥ Kommentarer (4)

Bilder från helgen

Hallå! Kom hem för stallet för någon timma sen efter att ha ridit alla tre pållarna.
Hilma var PIGG [ja, med stora bokstäver] och jäkligt okoncentrerad, men mot slutet så kändes hon ganska fin. Tråkigt att hon inte kan vara så fin hela ridpasset istället. Efter Hilma så var det Mayas tur och henne vet jag inte riktigt vad det var med... Kändes stressad nästan hela ridturen, takta och gick och spände sig.
Till sist var det bara lilla Potters tur och han skötte sig exemplariskt, haha. Skönt det i alla fall.

Nu ska jag bara ta det lugnt resten av kvällen. Mina muskler är INTE vana vid att rida tre hästar på samma dag så jag känner mig ganska mör i hela kroppen, haha.

knappnytt

2010-05-05 ♥ 10:59:10
amanda tipsar♥ Kommentarer (2)

 

Kan man annat än att asgarva åt Knappnytt? Kommer ihåg när den första kom, den med Darin. Jag vet inte hur många gånger jag och mina kompisar satt och kollade och skrattade.

Den här är också sjukt rolig, i slutet när han håller på och fräser dör jag lite, så jäkla kul, haha!


breathe slow

2010-05-04 ♥ 21:03:29
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (3)


Jaha, som ni kan se i inlägget här under har det snöat idag... Visserligen bara en liten stund men det gör ju inte precis att man blir på bra humör alltså. Och när det inte har snöat så har det regnat, så jag har knappt varit utanför dörren idag. Istället har jag kollat på film, läst, lagat mat etc. Inget hyperspännande med andra ord.

Har ni haft lika dåligt väder hos er idag?

Amen vafan! Det ...

2010-05-04 ♥ 18:39:42
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (2)

dsc00785 (MMS)

Amen vafan! Det är början av maj, då ska det INTE snöa...


i ♥ movies

2010-05-04 ♥ 13:04:55
filmnörderi♥ Kommentarer (14)

 

Det här är några av mina absoluta favoritfilmer.
Dom som jag skulle kunna se hundratals gånger utan att tröttna.

it's magic

2010-05-03 ♥ 23:05:13
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (6)

Lilleman, Nicole, Delicata, Flower, Wendy och Dumle.
Tagna på Finntorps ridskola i lördags.

För att fortsätta med hästtemat så blev det en cykeltur till stallet idag. Jag och Hilma var nere i enhagen och red en runda. Till en början var hon bara pigg, pigg, pigg och ungefär lika koncentrerad som en femåring på tivoli men när det väl blev dags för galopp så vart hon hur fin som helst, både under galoppen och efteråt. Sånt är aaaaalltid trevligt. Pluspoäng för vädret idag med!

Förrutom stallet så har jag handlat, kollat på film och läst lite. [Och även "råkat" beställa hem lite fler grejer...skor från Ellos och böcker från Bokus. Jag tror jag måste sätta en shoppingspärr på datorn.]

twixkakor

2010-05-03 ♥ 15:08:52
amanda bakar och lagar mat♥ Kommentarer (9)


Här är receptet på kakorna jag gjorde igår.
Dom blir verkligen hur goda som helst!

när planeterna stannat

2010-05-03 ♥ 11:21:05
musik♥ Kommentarer (4)


do you feel

2010-05-02 ♥ 19:40:00
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (6)


Hade ute katten på altanen en stund och tog lite kort, tycker dom blev ganska härliga.

Min dag började annars med packning och städning innan jag åkte hem till Skövde igen. Väl hemma så satte jag mig ute och solade en stund tillsammans med pissen [det var då jag tog bilderna] och sen bytte jag om och sprang en runda. Man får ju passa på att vara ute så mycket som möjligt när det är såhär fint väder.

Nu på kvällen har jag käkat pizza och kollat på Glee & Gossip Girl samtidigt som jag bakar twixkakor. En ganska bra dag med andra ord.

glee

2010-05-02 ♥ 13:43:37
amanda kollar på tv♥ Kommentarer (10)

Bildkälla

Idag börjar äääntligen fyran att sända fortsättningen på säsong 1 av Glee, ett av mina absoluta favoritprogram! Så se till att sitta bänkade framför tv:n klockan sex ikväll om ni inte vill missa det.

why can't i?

2010-05-01 ♥ 21:05:42
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (9)


Redan 1 maj alltså, hjälp! Dagen började med att jag och Ebba var nere på Finntorp och hälsade på hästarna. Eller snarare Ebba rev upp massa gräs som jag fick mata dom med. Men efter lite övertalning från min sida vågade hon faktiskt sträcka fram det själv, haha.

När vi kommit tillbaka till stugan så åkte vi iväg till Lager 157 och jag hittade två T-shirts och en randig [skräll!] tröja. Härligt att det inte kostade särskilt mycket dessutom, haha.

Nu på kvällen har jag tvättat håret i uteduschen [och fått en brainfreeze på köpet] och redigerat lite bilder.

ebba

2010-05-01 ♥ 11:01:20
bilder och foton♥ Kommentarer (9)


Mer bilder från igår. Förresten, helt sjukt att det redan är maj...


RSS 2.0