Historikern . Håll huvudet kallt . Den femte systern

2010-02-02 ♥ 20:46:29
amanda läserTitel
: Historikern
Orginaltitel: The Historian
Författare: Elizabeth Kostova
Antal sidor: 626 (pocket)

En historikers dotter hittar en dag ett gulnat brev i en av sin fars böcker. Bokens sidor är tomma förrutom ett träsnitt föreställande en drake med ordet Drakulya under. Det visar sig att hennes far som ung var inblandad i en jakt på självaste Dracula som historikern antog hade kidnappat en av hans vänner. Men så en dag ger sig fadern av och hans dotter åker för att söka efter honom, och först då inser hon att legenden om Dracula faktiskt är sann...

Det här är inte alls min typ av bok. Den innehåller massor med fakta och historia och själva handlingen tycker jag går väldigt segt framåt, det är inte förrän i slutet som det faktiskt händer något. Inget jag rekommenderar helt enkelt.

Betyg: 1,5/5Titel: Håll huvudet kallt
Orginaltitel: Size 14 is not fat either
Författare: Meg Cabot
Antal sidor: 326 (inbunden)

Heather Wells är avdankad popstjärna som numera jobbar som föreståndare på en studentkorridor. Efter att ett ohyggligt mord på en av skolans cheerleaders har begåtts i skolans matsal (och offrets huvud har hittats i en kastrull på spisen) lovar Heather sin hyresvärd Cooper (även privatdeckare och supersnygg) att inte försöka lösa fallet på egen hand. Men när polisen inte verkar göra någonting och Heather "snubblar" över ledtrådar både här och där är det inte lätt att hålla sig undan.

Hahaha, såhär mycket har jag inte skrattat över en bok sedan jag läste den senaste om Stephanie Plum, och den serien har för övrigt väldigt, väldigt många likheter med denna bok. Jag har annars väldigt svårt för deckare, men lägg in en stor portion humor och jag är fast! Förrutom att den är grymt rolig så är den också spännande och jag sitter som klistrad redan från början. Definitivt värd att läsa!

Betyg: 5/5Titel: Den femte systern
Författare: Mårten Sandén
Antal sidor: 313 (inbunden)

För nästan 200 år sedan öppnades porten till helvetet av en man med namnet Karmelius och hans fem döttrar. Tanken var att en av döttrarna ska föda djävulen in i världen, men planen går snett och Karmelius avrättas. När en vätte med yxa 200 år senare överfaller den gravida Elisabeth och hennes praktikant Jannike tillkallas Byrån för särskilda efterforskningar, och de anar att en av Karmelius ättlingar är på väg att sätta sin förfaders plan i verket.

Handlingen blev lite luddigt beskriven men det var svårt att få ihop något kortfattat. Själva berättelsen kändes till en början också väldigt luddig och jag hade svårt att hänga med i vad som hände då verklighet, tillbakablickar och fantasi blandades hej vilt. Men det var ändå något som gjorde att jag fastnade och nu när boken är utläst så tycker jag faktiskt att den bra, inte jättebra, men något bättre än medel. Helt klart värd att läsa om man inte har något emot övernaturligheter.

Betyg: 4/5

♥ Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0