so come and join us

2010-08-31 ♥ 21:51:19
skoltider♥ Kommentarer (2)


Så var andra dagen på högskolan avklarad. Började med intro till en kurs innan lunch och sen hade vi First Class- och VFU-info. När det var klart så stannade jag och dom tjejerna jag träffade igår kvar för att vara med på skattjakten. Vi fick ett helt papper med massor av olika saker att hitta, bland annat en tant med rullator, en valross, skor med klack högre än 10 cm med mera. Hur mycket konstiga saker som helst i alla fall, haha, och så hade vi en timme på oss att hitta så mycket som möjligt. Det gick faktiskt ganska bra för vårat lag, vi var inte många poäng ifrån trean!

Vi har dessutom bättrat på våra nollepoäng en hel del under dagen. Fjäsk, "skoputsning" och maskotförslag är några av sakerna vi har fått poäng för under dagen. Och imorgon kommer det bli ännu fler, hahaha! Har även gett mig på att försöka hitta billig kurslitteratur nu ikväll... Vi får se hur det går.

och så var det ännu en såndär boklista

2010-08-30 ♥ 22:16:09
amanda läser♥ Kommentarer (0)1. Bäst i sommar?
Jag har knappt läst något i sommar [inte i jämförelse mot vad jag brukar i alla fall] men av de böcker jag läst var Wings av Aprilynne Pike klart bäst. Helt underbar bok!

 

2. Sämst i sommar?
Dexter - Dunkla drömmar av Jeff Lindsay. Så sjukt dålig...

 

3. Vad har du helst läst på stranden?
Eftersom jag inte har legat på någon strand i sommar så har jag inte läst något alls där. Men annars läser jag helst något lättläst. Typ chiclit eller någon tidning.

 

4. Var har du läst mest?
Soffan i 4-bäddstugan på Sjöis. Nästan det enda stället jag har läst på i sommar.

 

5. Har du haft något läsprojekt under sommaren som du lyckats eller misslyckats med?
Det enda jag siktade på var att inte lägga ner läsningen helt på Sjöis som jag gjorde förra året. Och det lyckades jag ju faktiskt med!


6. Nämn en ny bok som du har köpt i sommar!

I sommar har jag varit mycket bättre på att köpa böcker än att läsa dem, men en av alla böcker jag köpt är Spells av Aprilynne Pike [fortsättningen på Wings] som jag sakta med säkert har börjat ta mig igenom.

7. Vad ser du fram emot att läsa i höst?

Inte är det studentlitteratur i alla fall... Men jag har några högar med böcker här hemma som bara ligger och väntar på att få läsas så de ska jag väl försöka ta först.


defying gravity

2010-08-30 ♥ 20:26:54
skoltider♥ Kommentarer (2)

Bildkälla

Jaha, så har man helt plötsligt blivit student... Känns väldigt knepigt måste jag säga. Tror inte jag har berättat om det på bloggen innan men jag har i alla fall börjat plugga till förskolelärare på högskolan i Skövde. Första dagen var idag och än så länge verkar det faktiskt riktigt bra.

Dagen började med infoträff i två timmar och sen så stannade jag och några andra från klassen kvar på campus och gjorde lite olika saker. Snyggade till våra nollebandanas och planerade inför olika nolleuppdrag bland annat. Den här veckan kan nog bli ganska spännande, hahaha!

a shining light to guide me home

2010-08-29 ♥ 22:35:39
hästar, hästar, hästar♥ Kommentarer (1)


Var ju som sagt i stallet en sväng idag. Det blev lite dressyr på ett geggigt fält för Hilma och mig, och hon kändes hur fin som helst! Gick som en klocka. Det är såna ridpass man går och smilar som en idiot åt efteråt.

Nu ska jag gå och lägga mig med en bok och peppa inför skolstarten imorgon.

cause i'm not afraid of chasing my dreams

2010-08-29 ♥ 13:54:10
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (0)


Jaha, så var matfestivalen över för i år. Ägnade fredagen åt att testa lite olika mattält med Jacklin och gårkvällen började hos Erika tillsammans med Jacklin, Linnea och Charlie. Där satt vi och hade det trevligt innan vi gick ner en stund på stan mot slutet.

Idag bär det av till stallet för att rida Hilma ♥

no excuses

2010-08-28 ♥ 16:57:09
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (0)


Just nu känner jag mig som världens sämst bloggare ungefär. Har inte hänt jättemycket här på bloggen sedan jag kom hem alltså... Jag har i alla fall mset tagit det lugnt. Sovit ut, läst, sorterat bilder, varit i stallet och igår var jag och Jacklin nere på Matfestivalen [årets happening här i Skövde, tragiskt men sant].

Ska försöka få ihop lite intressantare inlägg snart, måste ge mig ut och fota lite med känner jag. Har inga roliga bilder alls att bjuda på ju... Bloggen kommer komma igång lite allt eftersom. Förhoppningsvis blir den som vanligt snart igen. Så see you later alligator!

åttonde veckan

2010-08-26 ♥ 11:39:17
sköna gröna sjöstjärnan♥ Kommentarer (1)

1. Charizards mule
2. Kräftskiva
3. Madde, jag, Jacke och Becka

14/8
Efter avslutningen var det dags att säga hej till min sista grupp för sommaren. Det blev Hallon även denna gång, ett glatt gäng där nästan alla kände varandra sedan innan. Efter alla en miljon genomgångar och lite ridning så hade jag kvällen fri så vi tog ännu en sväng till Ica.

15/8
Andra dagen började med dressyr och teori innan vi hade voltige på efterimddagen. En lektion som jag dessutom skämde ut mig totalt på, hahaha. Lina tvingade nämligen upp mig på Mulle [en "häst" man övar på] för att visa alla övningar. Eh, alla lägerelever och Lina fick ju sig ett gott skratt i alla fall. Voltige är inte min grej helt enkelt. Kvällen ägnade jag åt att leka, bada och natta barn.

Jag och Charizard

16/8
Första lektionen för dagen var markarbete och sedan fortsatte dagen med sadelvård och dressyr. På kvällen hade vi lite ledarridning. Först red vi unghästarna och jag testade Charizard, jättetrevlig och arbetsvillig! Sen fick vi rida lite äldre hästar så jag började med Arrow [ganska mysig ponny, men inte riktigt min typ], bytte sen till Ash [jag höll på att dö! 100 ggr värre än när jag red honom på midsommarlägret] och avslutade med Azzi [var helt speedad efter att Jaqueline hade hoppat med henne så 90% av tiden gick åt till att lugna ner henne, haha].

17/8
Idag började alla Hallon med långritt och jag fick rida underbaraste Romino. ♥ På eftermiddagen hade vi hoppning och det gick riktigt bra för allihop.

18/8
Denna dagen blev det baddag och jag red Coreila dit. Hade väntat mig att få driva som en galning [då hon har varit ganska seg och långsam hela sommaren] men det var till och med så att jag fick hålla igen henne. Hon var ritkigt taggad! På kvällen sen så red vi ledare lite reserver så jag snappade åt mig Romino. Och oj vad framtung och jobbig han var till en början, men det blev bättre och bättre ju mer jag jobbade honom. Helt underbart att få rida honom på banan igen i alla fall. Har gått och längtat efter det hela sommaren i princip.

Jag och Romino ♥

19/8
Min sista lediga dag denna sommar. Kändes nästan lite tragiskt... Gjorde inte alls mycket under dagen men på kvällen var jag nere och grillade och sjöng med alla andra. Sen fortsatte alla ledare+Mikael och Juan med att fiska kräftor. Fick nästan två hela hinkar! Men jag och Madde var nog inte mycket till hjälp med tanke på att vi mest gick runt och var allmänt rädda för allt och inget. Mikael fick klara sig på egen hand, hahaha.

20/8
Sista hela dagen på Sjöis... Vi övade inför avslutningen [och den här gången var det min tur att rida i täten och ha voltigen] och lekte. På kvällen så red vi unghästarna och jag fick rida Nice. Jättemysig när hon väl slappnar av. När jag och Madde hade lagt alla barn sen var det kräftskiva uppe i huset. Superbra avslutning på en helt underbar sommar.

21/8
Sista dagen på Sjöis och sista avslutningen inför sommaren... Det kändes i hjärtat kan jag ju säga, speciellt när jag satt till häst under Adiosen. När vi sagt hejdå till alla lägerbarn var det bara att börja lasta hästar tills det nästan var helt tomt på Sjöstjärnan och det var dags att åka hem.

Mina Hallon

Jag har i alla fall haft en grym sommar med världens bästa sommarjobb och helt underbara arbetskompisar. Jag håller tummar och tår för att jag får och kan komma tillbaka även nästa sommar, för ingen sommar utan Sjöis. ♥

sjunde veckan

2010-08-25 ♥ 13:35:08
sköna gröna sjöstjärnan♥ Kommentarer (2)

1. Nicky på rullar sig i sanden
2. Jaqueline, Madde och Jessika
3. Jag och Madde
[och det är ungefär sådär man blir efter en sommar på Sjöis, hahaha!]

7/8
Första dagen på nästsista lägerveckan, och den här gången blev det Hallon. Dagen flöt som vanligt på med massor av genomgångar och lite ridning innan vi däckade i säng allihopa.

8/8
Denna dagen började med dressyr och teori och på eftermiddagen hade vi voltige. Ganska så soft dag. På kvällen så var jag sheriff så jag lekte med barnen [Mullewalk som jag har haft varenda vecka hela sommaren, hahaha] och nattade. Sen avslutade vi kvällen med att baka och kolla på Remember me. Sjuuuukt sorglig film!

9/8
Tredje dagen började med markarbete och sadelvård och sen fortsatte vi med våran sista dressyrlektion. Efter kvällsmaten så åkte vi till Ica och så blev det film.

10/8
Idag var jag ledig så jag ägnade dagen åt att sova, läsa och kolla på So you think you can dance.

11/8
Dagen började med en långritt och jag fick rida Selim. Och herregud vad det var fart i den hästen! En riktig räserhäst, hahaha. Efter långritten hade vi hoppning och förrutom att vissa hästar krångla lite så gick det riktigt bra. På kvällen så kollade vi på The Fourth Kind [en skräckis] och sen hade jag och Jessika ganska stora problem med att somna. Vi låg och pratade fram till tre på natten och sen kan vi ändå inte somna så vi låg vakna fram till halv 5 ungefär... Inte allt för härligt när man ska upp tidigt. Sen blev det inte precis bättre av att brandvarnaren gick igång halv 7 på morgonen. Inte mycket sömn den natten inte....

12/8
Torsdagar är ju som vanligt lite speciella, så efter hoppning på gräsbanan och tränsvård så var det rykttävling, superstar, solnedgångsritt och till sist grillning nere vid sjön.

1. Jag och Billy
2. Jag och Laban

13/8
Idag så var det som vanligt på fredagar sovmorgon och sen storstädning av toaletter. På kvällen sen så var det ledarridning och även den här fredagen bytte vi runt lite. Jag började med att rida Billy Boy som inte var alls som jag hade tänkt mig men ändå ganska mysig. Sen bytte jag till Laban där jag fastnade resten av kvällen, supergo ponny!

14/8
Avslutningsdag och jag stog inne på banan vilket är ganska soft. Efter att vi hade sagt hejdå till våra grupper så höll jag och Jaqueline på att hamna i fontänen, INTE okej!

Mina Hallon

a goodbye don't last forever

2010-08-24 ♥ 21:14:35
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (0)

1. Rebecka, Madde och Jaqueline
2. Lina
3. Jaqueline, jag och Rebecka

Efter avslutningen och hästlastningen på lördagen så åkte fem av oss som jobbade sista veckan till Gbg för lite avslutningsfirande. Jag började med att hänga med Madde hem där vi gjorde oss iordning för att sen åka in till Rebecka dit också Lina och Jaqueline kom efter en stund. Kvällen fortsatte med mat, dans, musik, lekar och till sist utgång på Berså. Grymt kul och lyckad kväll!

På söndagen så blev det Liseberg [och jag höll seriöst på att dö när jag åkte Uppswinget...aldrig igen!] och sen avslutade vi med bio på Bergakungen där vi såg Vampires Suck. Väldigt sjuk men ändå kul film. Sen sov jag och Jaqueline en natt till hos Rebecka innan jag åkte hem på måndagen.

Sjukt bra helg med helt underbara människor! Sjöis Crew 2010 ♥

sjätte veckan

2010-08-24 ♥ 20:41:30
sköna gröna sjöstjärnan♥ Kommentarer (2)

2.
Jag och Pachira
3. Jag och Daylight
4. Jaqueline och Parma

30/7
Eftersom jag skulle åka med Lina ner till Sjöis och hon skulle ha Emil med sig var vi tvungna att åka redan på fredagen. Inte mig emot! Kvällen på Sjöis ägnades åt att åka till Ica och köpa godis och att kolla på 100 feet.

31/7
Efter avslutningen var det dags att börja jobba på riktigt. Den här veckan fick jag gruppen Lingon som innehöll en del elever jag hade även förra året. Sånt är alltid kul! På kvällen var jag Sheriff så jag och Jaqueline lekte, badade och till sist nattade alla.

1/8
På dagens schema stog det sadelvård, dressyr och markarbete. Och förrutom att Arraxi höll på som hon brukar så flöt lektionerna på riktigt bra. När jag slutat för dagen så var jag och Jaquline ute på två av tre-åringarna i skogen. Jag red Coreila och förrutom att hon var lite småseg emellanåt gick det riktigt bra. När vi ridit klart så gick vi och plockade blåbär. Och med tanke på att vi inte plockade särskilt länge [eftersom det blev mörkt och dimmigt...] så fick vi ändå en hel del.

2/8
Dagen började med en vääääääldigt blöt långritt. Det var som att någon hällde en sjukt stor hink med vatten över oss i ungefär 15 min och sen var man blöt precis överallt, trots regnkläder. Men när det väl hade slutat att regna så var ändå resten av turen helt okej, jag red en väldigt pigg Parma! På eftermiddagen så hade Lingonen hoppning och det gick riktigt bra för alla. Efter att jag hade nattat klart barnen på kvällen så gick jag, Jaqueline, Lina och Catrin ner till sjön och rodde ut med båten en sväng. Mörkt och läskigt, hahaha.

3/8
Idag började vi med hoppning på gräsbanan i ganska fint väder för första gången den här veckan. Sen fortsatte dagen med tränsvård och en väldigt rolig voltigelektion. Har nog aldrig skrattat så mycket under en lektion innan! Men när jag skrattat klart var det dags för mina elever att skratta när dom tvingade upp mig på Ash för att jag skulle visa mina skills. Det räcker med att säga att det gick mindre bra... På kvällen så löshoppade vi unghästarna för första gången. Och förrutom att dom hoppade över staketet en gång och hade lite småkonstiga idéer för sig då och då så gick det ändå bra.

1. Nice hoppar
2. Charizard hoppar

4/8
Egentligen var jag ledig den här dagen, men det var baddag och ganska fint väder så jag bestämde mig för att följa med ändå. Men det ångrade jag sen när vi kommit fram till badplatsen, för så fort jag hade släppt Ash i hagen så började det att regna... Så vi fick sitta under presenningen istället för på. Ingen höjdare alltså men dagen flöt ändå på ganska fort. När alla barnen var nattade på kvällen så hade vi ledare lite damp i stugan. Och mitt i allt kaos somnar Catrin, helt sjukt, hahaha!

5/8
Torsdagar innebär bara lektioner på förmiddagen. Jag hade teori [där jag fick lära mig att när hästar väver så gör dom mattor, hahaha] och dressyr barbacka. Eftermiddagen och kvällen gick åt till rykttävling, superstar, solnedgångsritt [där det inte alls var knäpptyst som det egentligen ska vara ;)] och grillning nere vid sjön.

6/8
Efter en sovmorgon och storstädning av toaletter så red vi unghästarna innan det var lunch och övning inför avslutningen. På kvällen så red vi lite reserver och bytte runt en del. Så jag hann med att rida Pachira, Daylight, King, Lyrik och Muskot. Favoriten av dom var nog Daylight eller Muskot.

7/8
Vi körde specialväckning av barnen idag, istället för att gå in och tjata på dom satte vi på hög musik och ställde oss och dansade på gräsmattan mellan alla stugor. Sjuuuuukt kul! Men så var det dags för avslutning och det var som vanligt tråkigt och sorgligt. Och när Catrin dessutom börjar gråta brast det för mig med, så vi stog där och grät tillsammans. Vilken syn det måste varit alltså, hahaha!

Mina Lingon

vampire diaries season 2

2010-08-23 ♥ 22:33:27
vampyrsnack♥ Kommentarer (1)

Nu dog jag lite...
Kan det inte bli den 9 september typ nu!

 

Förresten är jag hemma nu. Uppdateringar om vad jag har gjort är på väg.


och så var de det här med att uppdatera...

2010-08-04 ♥ 22:05:04
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (9)


Bildkälla

Jaaa, min blogg står vääääldigt stilla fortfarande. Synd att jag tappar läsare men jag varken hinner eller orkar blogga seriöst medan jag jobbar på Sjöis.
I alla fall så har jag det toppen fastän vi i princip håller på att dränkas i allt regn. Min grupp den här veckan är gaaalen och jag blir väldigt mobbad på grund av min dialekt, haha. Lägerdagbok kommer som vanligt när jag hinner... Trots att jag för tillfället är väldigt dålig på att uppdatera så hoppas jag ni stannar kvar som läsare och jag lovar att bloggen ska bli som vanligt igen i höst.


RSS 2.0