Film x 3

2009-10-31 ♥ 23:29:18
filmnörderi♥ Kommentarer (0)Take The Lead


Av en händelse får dansläraren Mr Dulaine (Antonio Banderas) hand om kvarsittningen på en skola i slummen. Ungdomarna han har hand om har alla olika bakgrunder, många kriminella sådana. Mr Dulaine försöker få dem på rätt köl igen genom att lära dem sällskapsdans, och målet är en tävling med ett förstapris på 5000 dollar. Filmen bygger på en sann berättelse.

Take the lead var helt okej. Emellanåt blev den lite småseg men andra delar i filmen vägde upp det.

Betyg: 3,5/5Ghosts Of Girlfriends Past

Filmen är baserad på En Julsaga och handlar om Connor (Matthew McConaughey) som inte tror på kärlek. Istället ligger han runt med i princip alla tjejer han träffar. Men när det är dags för hans lillebrors bröllop ställs han öga mot öga med sitt förflutna och en rad före detta flickvänner...

Det är sånahär filmer som jag verkligen älskar. Den är rolig, söt och emellanåt lite sorglig. Allt som en romantisk komedi ska ha.

Betyg: 5/5Twilight

Bella (Kristen Stewart) flyttar till sin pappa i den regniga staden Forks. Där träffar hon Edward Cullen (Robert Pattinson) som visar sig vara en vampyr. Och de blir förälskade i varandra.

Trots att jag har sett Twilight ett tjugotal gånger nu är den fortfarande lika bra. Best movie ever helt enkelt!

Betyg: 5/5

There's no other way when it comes to the truth

2009-10-31 ♥ 16:47:26
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (4)


Tyckte den här bilden var lite söt


Idag var jag i stallet och red Hilma. Red på ett av fälten vid Knistad och i början var hon jäkligt pigg och ville mest bara springa men sen så lugnade hon ner sig och jobbade på riktigt bra. När vi slutade var både hon och jag svettiga.

Ikväll blir det godis, cola och någon eller några bra filmer.
Funderar på Twilight, det var evigheter sen sist...

I've got nothing left, just an empty heart

2009-10-30 ♥ 18:24:32
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (4)


Satt och kollade igenom lite gamla bilder igår och hittade bla dom här. Mini-me! I alla fall så har jag varit nere på biblioteket idag och råkat få med mig lite fler böcker hem, inte bra... Har även varit ute och sprungit i Bolougner. Nu blir det ett bad och sen Idol.

Favorit i repris

2009-10-30 ♥ 18:19:52
vampyrsnack♥ Kommentarer (0)

 

Gah! Den här ger mig fortfarande rysningar.

Bara 20 dagar kvar nu...


Hästar i mitt liv, del 5

2009-10-29 ♥ 16:01:53
hästar, hästar, hästar♥ Kommentarer (10)

Nu har turen kommit till Gazette.
Efter två år på Kultomten så kände jag, min lillasyster och min kompis att vi inte riktigt trivdes så vi bytte till Finnagården. Lite längre, mycket mindre och 100 ggr mysigare. I alla fall så hade jag en kompis som redan red där och jag hade tidigt blivit varnad för Gazette. Men grejen var att efter första gången jag red henne så var jag fast.

Gazette var en welshponny född och uppvuxen på Finnagården. Mamma Ella gick lektioner även hon. C-ponny som Gazette var gjorde henne lite i minsta laget för mig men det gick då hon var viktbärande. Superpigg och hoppglad och villig till att göra det mesta man bad henne om.

Jag tog varje chans jag fick att rida henne och jag upplevde många roliga och lärorika lektioner med henne. Men det är ändå ett av dom tråkigaste minnena som jag kommer ihåg mest. Vi skulle ha balanshoppning (alltså hoppa med händerna utåtsträckta eller på midjan) och Gazette som älskade att hoppa tyckte det var lajbans. Det gick bara fortare och fortare och med all hennes man fick jag inte tag på tyglarna så i ett hörn slirade hon omkull och jag flög in i väggen. Men tur i oturen hade vi och ingen av oss fick mer än blåmärken och en liten chock.

Efter det vart jag återigen lite hopprädd, men Gazette gick att lita på och nästa gång jag hoppa med henne gick det hur bra som helst. De två sista åren jag red på Finnagården växte jag lite till och det slutade med att jag helt enkelt blev alldeles för lång för henne. Det kändes inte bra och balanserat över huvud taget när jag red henne tråkigt nog.

Finnagården har lagt ner som ridskola, men det senaste jag hörde var att Gazette fortfarande står kvar och rids av ägarens ena dotter.

Gazette
1981 (är inte helt säker, men något sånt var det)
e. Ekelunds Anjo
u. Mirth Gabriella
Welshponny


Film x 3

2009-10-28 ♥ 20:10:04
filmnörderi♥ Kommentarer (2)G-Force


Filmen handlar om agentgruppen G-Force som består utav de specialtränade marsvinen Darwin, Juarez & Blaster och mullvaden Speckles. Deras senaste uppdrag går ut på att skaffa fram bevis på produktion av illegala vapen mot mångmiljonären Leonard Saber, innan FBI hinner lägga ner G-Force.

Filmen var riktigt söt och rolig! Den var heller inte förutsägbar som barnfilmer brukar vara och i och med det blev den aldrig långtråkig att kolla på. Rekommenderas varmt.

Betyg: 5/5Adventureland

James (Jesse Eisenberg) har precis gått ut high school och ska ut och resa i Europa tillsammans med sin kompis. Men när hans pappa nedgraderas på jobbet räcker pengarna inte till och James får stanna hemma. Han tivngas ta ett sommarjobb på nöjesfältet Adventureland då han inte får något annat jobb. Men där träffar han Em (Kristen Stewart) och allting blir plötsligt lite bättre.

Filmen är faktiskt ganska bra. Visst finns det bättre, men den går absolut att se. Som i dom flesta amerikanska romantiska komedier är det lite skratt, lite kärlek och lite tårar och såklart, ett lyckligt slut. Förutsägbart men gulligt.

Betyg: 3/5Stan Helsing

Stan Helsing jobbar i en videobutik. På Halloween-kvällen får han i uppdrag att leverera några filmer till en kund. Han tvingar med sina kompisar och under resan händer den ena läskiga händelsen efter den andra. Till slut fastnar de inne i staden Stormy Night Estate där Stan måste bekämpa några av skräckhistoriens värsta monster för att komma därifrån.

Filmen är en parodi i samma anda dom Scary Movie filmerna. Den driver med många av skräckfilms-klichéerna och dess monster. Och visst är den rolig på sina ställen. Men inte över medel.

Betyg: 3/5

But I have to ask, is it something real that's behind the mask?

2009-10-28 ♥ 20:08:40
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (1)


Maya igårIdag har det inte hänt särskilt mycket. Vaknade, duschade och var uppe på Elins Esplanad. Köpte en ny tröja på Gina och ett par mjukisbyxor på Maxi. Nu på kvällen har jag kollat på film och nu blir det Gossip Girl eftersom jag missade det i söndags.

Still waiting for this world to stop hating

2009-10-27 ♥ 19:39:10
hästar, hästar, hästar♥ Kommentarer (3)


Åkte hem till Skövde igen igår, och idag blev det en tur ut till stallet. Och för en gångs skull var vädret riktigt bra. Red en tur med Cissi på Maya och Jessika på Galadriel. Hilma var som vanligt grymt taggad och det blev lite skutt och hopp på tvären.

När jag var klar i stallet så cyklade jag hem och möttes av att katten hade kissat på mina skor, igen! Nu har hon kissat på tre par av mina skor och på en av mina väskor. Snart får jag väl plocka bort alla mina saker för hon kissar aldrig på någon annans grejer. Suck...

Sweet like sugar

2009-10-26 ♥ 13:53:44
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (9)

Klockan är snart två och jag sitter och trycker i mig Ben & Jerry's Strawberry Cheesecake, som för övrigt är det första jag äter idag. Hälsosam är ordet.


Film x 3

2009-10-25 ♥ 23:56:31
filmnörderi♥ Kommentarer (3)Impys Wonderland


Filmen handlar om dinosaurien Impy som bor på en ö mitt ute på havet tillsammans med sina vänner. En dag kommer Barnaby till ön för att leta efter en ny attraktion till sin nöjespark och han lyckas lura med sig Impy. Men vad Barnaby inte hade räknat med var att Impys vänner skulle komma efter för att rädda honom.

Filmen är ganska gullig, men mycket mer än så är den inte. Den funkar om man vill se något småsött med roliga kommentarer instoppade här och där. Men som sagt, ingen höjdare.

Betyg: 2/5The Pursuit of Happyness

Chris (Will Smith) lever tillsammans med sin son och försöker försörja sig som försäljare av bentäthetsscannrar. Men försäljningen går trögt och praktikplatsen han har som fondmäklare ger ingen lön så Chris har svårt att få sina pengar att räcka till...

Usch, vilken feel-bad film. Verkligen inget man ska se om man vill skratta och må bra. Trots det så är det faktiskt en ganska bra film. Den får en att tänka på hur bra man ändå har det...

Betyg: 3/5Fame

I Fame får man följa några av eleverna på New York High School of Performing Arts, från deras audtitions för att komma in, fram till deras examen under sista året.

Jag måste nog säga att jag blev lite besviken, jag trodde att den skulle vara bättre än den var. Inte för att den var dålig, men som sagt, jag trodde den skulle vara bättre. I alla fall så tycker jag att själva filmen är snyggt gjord, bra skådespelare och bra soundtrack. Dock är den ganska rörig. Det blir för många karaktärer och för många händelser på för kort tid.

Betyg: 4/5

I'm gonna learn how to fly high

2009-10-25 ♥ 23:36:17
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (1)


Förmiddagen idag var ganska händelselös, bakade en äppelkaka och satt vid datorn typ.
På eftermiddagen sen åkte jag in till stan och mötte upp en Maria. Var alldeles för längesedan vi sågs sist. Vi gick i alla fall och fikade och sen blev det bio. Det blev Fame, och recension kommer. Efter massa prat och trevligt sällskap så var det dags att åka hem. Men nu dröjer det inte mer än en månad till nästa gång, då blir det Globen  Horse Show!

Passed out, don't know who I am

2009-10-24 ♥ 21:45:30
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (3)


Idag blev det en kortis till Globen där det kryllade av Musefans... Sen snabbt hem och så ut till farmor och farfar som var barnvakt hemma hos Tomas och Carina. Så vi åt mat och glufsade i oss prinsesstårta och till sist vart jag så mätt att jag höll på att spy. Hälsosamt värre...

Let it roll

2009-10-23 ♥ 23:51:48
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (6)

Josh Hartnett

 

Idag bar det av till pappa och huvudstaden. Så åka tåg är typ det mest spännande jag gjort idag...

 

Förresten så är jag nominerad i Ellens fototävling så det skulle vara superdupermegasnällt om ni gick in och röstade på mig här. Det är bara att skriva 5 i kommentarrutan och posta det så är det färdigt sen. Skulle vara er evigt tacksam.


Tävling hos Ellen

2009-10-23 ♥ 14:43:34
tävlingar♥ Kommentarer (6)

Nu har Ellen en fototävling där man kan vinna ett skylightfilter. Tävlingen hittar ni här och det är tvspelsweb som sponsrar. Temat är höst så jag tycker att den här bilden passar bra.

Amanda Martinsson, 19 år

 


Böcker x 3

2009-10-23 ♥ 05:12:32
amanda läser♥ Kommentarer (2)Titel
: Häxskolan
Orginaltitel: Hex Education
Författare: Emily Gould & Zareen Jaffery
Antal sidor: 208

Häxskolan handlar om nyinflyttade Sophie. Ganska snart börjar konstiga saker hända och det visar sig att Sophie ingår i ett häxsällskap som har i uppdrag att stoppa en ond häxa från att förstöra staden.

Boken är ganska rolig på sina ställen men det märks att den är skriven för sådana som är några år yngre än mig. Som sagt, lite smågullig men kanske inte något jag skulle rekommendera.

Betyg: 2/5Titel: Fatta Eld
Orginaltitel: Catching Fire
Författare: Suzanne Collins
Antal sidor: 319

Fatta eld är bok nummer två i Hungerspelstrilogin och tar vid där ettan slutade. Katniss och Peeta åker på segerturné till de olika distrikten och samtidigt börjar förberedelserna för nästa Hungerspel som dessutom blir ett 75-årsjubileum. Men med speciella regler blir det inte alls som Katniss och Peeta föreställt sig det.

Åter igen har Suzanne Collins skrivit en helt otroligt bra bok. Jag trodde aldrig den skulle kunna vara lika bra som ettan men jag hade fel. Handlingen tar hela tiden nya vändningar och saker man verkligen inte trodde skulle hända händer. Och kommer inte trean ut snart kommer jag nog bli galen, för snacka om cliffhanger på slutet.

Betyg: 5/5
Titel: Övergivna
Orginaltitel: Gone
Författare: Michael Grant
Antal sidor: 399

Ena minuten är allt i Perdido Beach som det brukar, och i nästa har alla människor över 15 år försvunnit och en slags ogenomtränglig barriär omger staden. Barnen och ungdomarna måste nu försöka klara sig själva. Medans tiden går börjar de även inse att mycket mer inte är som det brukar.

Övergivna är faktiskt en riktigt bra bok. Jag började läsa med inte allt för höga förväntningar men blev snabbt ganska uppslukad av boken. Det enda jag har att klaga på var att den ibland blev lite rörig och utdragen.

Betyg: 4/5

So just dance

2009-10-23 ♥ 00:28:17
so you think you can dance♥ Kommentarer (3)

Har suttit och kollat på massa olika danser från alla säsonger av So you think you can dance. Helt otroligt vad många bra danser man helt glömt bort, och sen är det ganska många som jag har sett oräkneliga gånger men fortfarande älskar att kolla på. Här nedanför kan ni se mina absoluta favoriter.

 

 

 

 

 

Och storfavoriten som jag tror jag har sett typ en miljon gånger

 

 

Det blev en hel del videoklipp, men ta gärna en titt på danserna. Dom är grymma!


This beat is underneath your feet

2009-10-22 ♥ 21:39:20
hästar, hästar, hästar♥ Kommentarer (1)


Romino, fattar inte hur man kan sakna en häst så mycket


Idag sov jag alldeles för länge och när jag hade gjort mig iordning så cyklade jag till stallet och red Hilma. Hon var PIGG, väldigt, väldigt pigg. Men det är kul så länge det inte går över gränsen, och det gör det väldigt sällan med Hilma.

Nu sitter jag och kollar på Inlåst och efter det blir det Nöjespokalen.

Tävling hos Rebecca

2009-10-21 ♥ 20:14:56
tävlingar♥ Kommentarer (3)

Såg hos Rebecca att hon har anordnat ännu en fototävling. Tävlingen hittar ni här och den är sponsrad av tvspelsweb.se. Temat på tävlingen är glädje och jag tyckte att den här bilden på Ebba passade utmärkt. Det är synd att man inte ser hennes ansiktsuttryck men själv blir jag glad bara av att kolla på bilden


Bilden är tagen av mig, Amanda Martinsson, 19 år.


Happy Birthday

2009-10-21 ♥ 19:46:02
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (0)


Jaa, idag fyllde mina kära lilla syter 18 år, så det har firats här hemma.
Annars har jag mest gått och stört mig på att jag redan har läst ut Fatta eld och att jag kommer bli galen om inte trean kommer ut snart. För snacka om cliffhanger i slutet...
Har dessutom varit sjukt avis på alla som ska gå på midnattsvisningen av New Moon, verkar inte som att Skövde kommer ha någon. Bajs på det.

Vilken färg har själen?

2009-10-20 ♥ 17:31:29
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (6)


Och hur snygg är inte Orlando Bloom på dom här bilderna då? Typ skitsnygg om ni frågar mig. I alla fall så var jag och träffade Jacklin idag mellan hennes lektioner. Vi gick runt och pratade lite innan vi käkade lunch på Valles. Efter det så gick jag hem och spelade lite Nintendo 64 innan jag hamnade här. Ikväll blir det nog ett bad och sen en film.

Film x 3

2009-10-19 ♥ 22:53:45
filmnörderi♥ Kommentarer (5)The Curious Case Of Benjamin Button

The Curious Case Of Benjamin Button handlar om Benjamin Button (Brad Pitt) som 1918 föds med en babys sinne och storlek men med en 80-årings kropp. När han sedan blir äldre så åldras han i sinnet medans hans kropp föryngras. Under hans "barndom" träffar han Daisy (Cate Blanchett), en flicka i ungefär samma ålder som Benjamin och de blir vänner. De två träffar sedan på varandra flera gånger under Benjamins liv...

Alla med lite fantasi kan nog lista ut vad som händer i slutet och det gör att hela filmen blir sorglig. Men utöver det är den helt otroligt bra. Det är en film som jag verkligen tycker att alla borde se.

Betyg: 5/5Made of Honor

Filmen handlar om Tom (Patrick Dempsey). Tom är en player men har en trygghet hos sin bästa vän Hannah (Michelle Monaghan). Efter 10 års vänskap inser att han att han är kär i henne bara för att få nyheten att hon är nyförlovad och ska gifta sig. Tom utses till hederstärna och gör så allt för att få Hannah att ändra sina planer.

Made of Honor
är en typisk romantisk komedi, vilket innebär att den är söt och pluttenuttig och slutar lyckligt. Men den är också riktigt rolig och jag skratta högt flera gånger. Helt klart sevärd film.

Betyg: 4/5Fighting

Filmen handlar om Shawn (Channing Tatum) som försörjer sig genom att sälja plagiat på gatan, fram tills det att Harvey upptäcker att han kan slåss. De två inleder ett partnerskap som innebär att Harvey skaffar fram fighter till Shawn, som Shawn sedan ser till att vinna.

Jag kommer egentligen inte på något bra att säga om filmen. Det skulle vara att Channing Tatum är snygg då. Annars är den inte bra någonstans, se den inte.

Betyg: 1/5


We have Halloween on Christmas

2009-10-19 ♥ 20:19:20
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (7)


Idag var det möte med min jobbcoach. Det visade sig att han har festat med Björn Gustafsson, respekt på det. Sen gick jag och köpte godis på Willys, gick hem och hamnade framför datorn. Så dagen har varit ungefär lika underhållande som den låter.

See, the months they don't matter, it's the days I can't take

2009-10-18 ♥ 19:40:17
hästar, hästar, hästar♥ Kommentarer (14)

 

Det blev stallet ännu en dag. Hilma hade gjort sig riktigt fin som ni kanske ser. När jag väl fått henne ren så red vi lite dressyr i Husebys paddock. Hilma var riktigt fin, lite tjafsig och springig i galoppen bara men annars så gick det finemang.

 

Nu blir det Gossip Girl!


Gossip Girl

2009-10-18 ♥ 12:19:00
amanda kollar på tv♥ Kommentarer (3)


Äntligen har det säsongspremiär! Har gått och väntat sedan i våras på det här. Och ikväll klockan sju är det dags att återse vårat kära gäng i Gossip Girl. Någon mer än jag som ska kolla?

Böcker x 3

2009-10-17 ♥ 23:47:32
amanda läser♥ Kommentarer (2)Titel
: Kärlek
Orginaltitel: Lovestruck
Författare: Rachael Wing
Antal sidor: 173

Kärlek handlar om femtonåriga Holly och hennes bästa kompis Wes. Holly och Wes ska under en sommarhelg på musikfestival och se sitt favoritband The Faeries. Dit ska även Jonah, killen Holly är kär i och Emily, tjejen Wes är kär i. Men under helgen händer vissa saker som de inte alls hade räknat med.

Boken är verkligen sjukt förutsägbar, men det är ändå en ganska gullig berättelse. Det flyter på bra och blir aldrig tråkigt. Perfekt läsning när man inte orkar anstränga hjärnan för mycket helt enkelt.

Betyg: 3/5Titel: Gossip Girl - Du och ingen annan
Orginaltitel: Gossip Girl - It had to be You
Författare: Cecily von Ziegesar
Antal sidor: 370

Detta är den senaste (
och sista?) Gossip Girl-boken. Men den handlar om tiden innan den första boken. Alla huvudkaraktärer från de tidigare böckerna är med och man får reda på vad som egentligen hände mellan Serena, Blair och Nate.

Precis som alla andra GG-böcker jag har läst är den väldigt ytlig. Men jag tycker ändå man får mer förståelse för karaktärerna, man lär känna dem på ett annat sätt. Gillar man de andra GG-böckerna kommer man inte bli besviken på den här heller.

Betyg: 4/5Titel: Bara inte du
Författare: Katarina von Bredow
Antal sidor: 327

Boken handlar om Emma som precis fyllt 20 och flyttat till egen lägenhet. Allt verkar bra fram till att bästa väninnans pojkvän, Adrian, och Emma kommer lite för nära varandra. Samtidigt börjar Emmas allra bästa vän Markus och hennes lillebror Edwin syssla med saker som visar sig farliga för dem.

Som vanligt har Katarina von Bredow skrivit en jättebra berättelse om kärlek, men ungefär halvvägs in i boken börjar det hända saker som (enligt mig) inte alls passar in i boken. Men även fast det känns som att hon har gett sig ut på lite djupt vatten är det en bra bok.

Betyg: 4/5Började sakna att skriva bokrecensioner, men orkar inte skriva såpass långa som jag gjorde förut. Så från och med nu kommer det komma minirecensioner varje gång jag läst 3 böcker. Det samma gäller filmer. Läs om ni vill, jag skriver det mest för att jag tycker det är kul.

One night to push and scream, and then releif

2009-10-17 ♥ 23:25:02
hästar, hästar, hästar♥ Kommentarer (1)


Maya, Hilma (alltid lika snygg på bild, haha) och Potter


Det blev stallet idag också. Vi var ute och galopptränade Maya och Hilma vid Knistad. Jag kan säga en som var jäkligt taggad i alla fall. Mina armar och ben höll på att dö (lite styrketräning från min sida skulle nog inte skada) men Hilma hade väldigt kul.

När jag kom hem hade Julia hittat och installerat sitt gamla Nintendo 64 så jag satt och spelade Super Mario typ hela kvällen. Haha, vilken nostalgi.

Well it's love, make it hurt

2009-10-16 ♥ 22:09:06
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (10)


Idag har det regnat och varit svinkallt. Jag var i stallet och red ut i det härliga vädret. Mina regnbyxor läckte in och mina tår och fingrar förvandlades till isbitar (snarare isklumpar). Men utöver det så var det trevligt. Nu på kvällen har jag kollat på Simpsons x 3, Family Guy, Scrubs och Idol. Helkväll vid tv:n alltså.

Vi kör på ännu en boklista

2009-10-15 ♥ 23:21:37
amanda läser♥ Kommentarer (6)

Besvara frågorna genom att använda titlar i din bokhylla.

Är du man eller kvinna? Den hungriga prinsessan
Beskriv dig själv Ni vet att ni älskar mig
Hur mår du? Livets aviga och räta
Beskriv stället du bor på Änglar och demoner
Vart skulle du vilja resa? En shopaholic i New York
Beskriv din bästa vän Star
Vilken är din favoritfärg? Black Beauty
Hurdant väder är det just nu? Nu är mörkrets tid
Vilken är din favoritårstid? Sommarbarn
Om ditt liv vore ett tv-program, vad skulle det heta? En shopaholics bekännelser
Vad betyder livet för dig? Mina hemligheter
Hurdant är ditt parförhållande? Lovligt byte
Vad är du rädd för? När natten är som mörkast
Vilket råd skulle du vilja ge? För vänskaps skull
Hur skulle du vilja dö? Ett svårt beslut
Ditt motto Allt och lite till

Det här var ju ganska klurigt, tur att man har en del att välja på...

Hell is what I've been thruogh

2009-10-15 ♥ 21:37:45
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (1)


Ännu två bilder från när jag var ute.

 

Trevligt väder ute idag, blå himmel och strålande sol. Var med mamma och handlade, och sen åkte jag upp till Rusta för dom hade utförsäljning. Kom hem med lite olika småsaker. På kvällen var jag ute och sprang, riktigt skönt faktiskt. Till sist så har jag tagit ett bad och nu sitter jag och kollar på Inlåst.


Cause there's nothing surgery can do when you break your little heart in two

2009-10-14 ♥ 21:17:26
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (15)


Två bilder från igår, älskar ljuset på den översta!

Ännu en ganska ointressant dag. Var på biblioteket och lämnade lite böcker och råkade få med mig några till hem (vilket knappast är vad jag behöver...). Sen har jag inte gjort så himla mycket mer förrutom att lyssna på musik och sen kolla på film.

Drop your stops behind you

2009-10-13 ♥ 18:47:44
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (5)


Var ute och fotade lite idag. Blev faktiskt en hel del bilder som jag blev nöjd med, vilket inte händer allt för ofta. Lägger inte ut alla på en gång men ni kommer nog få se dom tids nog. Det kan jag nästan lova.
Mer då? Nee, inte mycket. Sitter och lyssnar på musik och redigerar bilder.

Och för att helt byta ämne så drömde jag en väldigt trevlig dröm inatt. Varför gör man inte det oftare? Antingen så är drömmarna hur konstiga som helst eller så kommer jag inte ihåg dom.

En boklista...igen

2009-10-13 ♥ 14:14:45
listor av olika slag♥ Kommentarer (4)


Hittade den här listan hos Fia för ett tag sen men har inte fått tummen ur att göra den förän nu. But here you are...


(1) Varför läser du böcker? Avkoppling? Information? Spänning? Annat?

Jag läser för att jag älskar att läsa helt enkelt.

2) Vad för slags böcker gillar du? Deckare, hästböcker, romaner, science fiction, historiska romaner, facklitteratur, biografier...
Nu det senaste har det mest blivit biografier, fantasy och chiclitt

(3) Vilka böcker har du läst på sista tiden? (1-3 titlar)
Nick & Norahs oändliga spellista
En natt på Deamon Hall
Fågelbovägen 32


(4) Finns det någon bok eller någon typ av bok som du aldrig skulle läsa? Varför?
Jag har svårt för böcker som är "djupa". Eller med alltför invecklad handling. Jag gillar att förstå böckerna jag läser så fort som möjligt och kunna leva mig in i berättelsen, det går inte om jag måste sitta och försöka förstå vad författaren menar öht.

(5) Finns det någon bok/några böcker som du skulle vilja läsa, men inte har läst?
Massor! Fatta eld av Suzanne Collins, senaste boken i Ful-trilogin av Scott Westerfeld mfl mfl.

(6) Säg en riktigt bra bok, som du har läst!
Hungerspelen av Suzanne Collins
Läs den om ni inte har gjort det! Att jag älskar Stephenie Meyers böcker vet ni redan...

(7) Var får du tag på böckerna du läser? Bokhandel? Present? Bibliotek? I mammas och pappas bokhylla? Lån av kompisar? Annat?
Lånar en hel del från biblioteket. Annars blir det några beställningar från cdon om året och hittar jag billiga och bra böcker någon annanstans får dom oftast följa med hem.

(8) Har du många böcker hemma? Hur många hyllmeter ungefär?
Har alla hästböcker (framförallt Pollux) kvar hemma. Fast dom är instuvade i min gardrob, men räknar man med dom har jag kanske 200-250 böcker eller något sånt hemma. Räknar man med alla böcker som står framme kanske jag har runt 5 hyllmeter böcker.

(9) Kommer du ihåg om någon brukade läsa högt för dig när du var liten? Vem? När?
Har för mig att pappa läste en hel del för mig när jag var liten.

(10) Hur ofta skulle du säga att man läste för dig? Välj mellan aldrig, ibland, ofta, varje dag/kväll.
Vet inte riktigt, någon gång i veckan kanske.

(11) Kommer du ihåg vad man läste för dig?
Barnböcker (som vi hade i överflöd). Men favoriten var en som hette Tom och hans vänner firar jul

(12) Brukar du själv läsa högt för någon ibland? Vem? När?
Ibland läser jag högt för Ebba när jag är hos pappa. Men jag gillar det inte...

(13) Vad läser du då?
Oftast sagor, eller en kort barnbok med stor text, haha.

My head is filled with sparkling bubbles

2009-10-12 ♥ 21:58:32
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (8)


Mums på bilderna (nej, jag är inget hysteriskt Rob-fan, jag tycker han är snygg som Edward och på vissa photoshoots (typ den här) men inte annars). Var i stallet och red Hilma idag. Hon var väääääldigt pigg, men sånt är kul. Nu ska jag fortsätta läsa Elle som dunsade ner i brevlådan idag. (Varför har jag inte upptäckt den innan!? Tidningen är ju grym!)

We're chasing our dreams

2009-10-11 ♥ 19:25:16
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (8)


Jag och Gordon i somras
Saknar det till tusen...


Var precis ute och sprang och idag var jag riktigt peppad. Blev ett extravarv av bara farten. Annars har jag inte gjort så himla mycket mer. Ska snart ta ett låååångt bad med en bra bok.

Förresten så var det någon som knackade på mitt fönster i natt. Klockan var runt två och jag hade precis kollat på Skräckministeriet och läst i en läskig bok så jag höll ju på att skita på mig. Det knackade ett tag men jag var för rädd för att gå upp och kolla. När det sen slutat knacka så började jag anta att det var Julia, men jag frågade henne sen när hon kom hem och hon fattade inte vad jag pratade om. Så den stora frågan är vem som gjorde det!

It takes my pain away

2009-10-11 ♥ 15:18:21
amanda tipsar♥ Kommentarer (3)

 

Har ägnat någon timme åt att sätta ihop en spellista med mina favoritlåtar (fast alla fanns inte...). Om ni vill lyssna hittar ni den här. Sen vill jag gärna ha tips om lite annan musik, gillar det mesta så det är bara att tipsa på.

Och sen på tal om ingenting så läste jag om en ny tv-serie som har premiär här i Sverige i november. Enligt mig verkar den hur bra som helst och ska definivt ses!

Maybe it's not my weekend, but it's gonna be my year

2009-10-10 ♥ 22:10:58
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (5)


L.O.V.E.

 

Väldigt händelselös dag. Vaknade och satte mig vid datorn. Gjorde inte så mycket mer fram till att jag åkte ut till stallet på kvällen. Hilma var taggad till tusen när det var dags för galopp, mina armar fick ännu en workout. Nu ska jag kolla på film och dricka julmust.


Say hello to good times

2009-10-09 ♥ 19:41:18
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (6)

 

Sorry för alla kändisbilder men jag har inte fotat någon intressant på evigheter. Har ingen inspiration alls... Förhoppningsvis kommer den tillbaka snart.

I alla fall så har jag städat som en galning typ hela dagen. Mamma som har varit på Kreta en vecka (sååååå fuskigt!) kommer hem imorgon och innan hon åkte så kind of lovade jag och Julia att lägenheten skulle hållas efter under veckan. Ehh...vi misslyckades ganska redigt med det så det påminde lite om en svinstia innan jag gick loss med dammsugaren och regöringsmedel. Men nu är allt tipp topp igen!


A whole new world

2009-10-09 ♥ 13:57:30
musik♥ Kommentarer (4)

 

Hittade den här videon på en blogg och jag säger bara damn! Den här killen har talang!


A song about a girl

2009-10-08 ♥ 21:58:45
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (3)

 

Går upp för att handla - spöregn. Kommer hem - det slutar regna.
Cyklar till stallet - spöregn. Framme vid stallet - det slutar regna.
Summan av kardemumman är alltså att vädergudarna hatar mig, eller att jag har sjukt dålig timing.

I alla fall så slapp vi regnet när vi red. Hilma var pigg och glad och mina biceps fick nog tillräckligt med träning för en hel vecka. Förresten är bilden på Hilma från förra vintern, vi har alltså inte någon snö än tråkigt nog.


All the words we've never said came out, and now we're all ashamed

2009-10-07 ♥ 20:11:07
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (5)

 

Började dagen med ett bad. Fortsatte med ett möte med min jobbcoach på arbetsförmedlingen. Sedan vidare till Willys för att handla. Hem och laga mat och sen ut och jogga i Bolougner. Till sist har jag tagit en dusch och gosat med katten. Nu blir det nog en film.

Har man inget bättre för sig så...

2009-10-06 ♥ 21:56:44
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (4)

Hittade den här listan hos Fiktionista.

1. Infoga en bild av det snyggaste bokomslaget du har i din bokhylla.
Förklara varför du tycker det är så snyggt.

Vet inte riktigt varför jag tycker det är snyggt. Men jag gillar färgerna och layouten.


2. Vilka tre böcker vill du köpa härnäst?
Åhh...ehm...fjärde shopaholicboken i alla fall.
Och Hungerspelen & Fatta eld av Suzanne Collins

3. Vad skulle titeln vara till din egen självbiografi?
Bra fråga, förmodligen något väldigt oorginellt typ Här har du ditt liv Amanda

4. Om du fick bjuda hem valfri författare i ett dygn,
vem hade du bjudit och vad hade ni gjort under dygnet?

Stephenie Meyer såklart! Och jag skulle tvingat henne (under hot och våld om det så skulle behövas) att skriva klart Midnight Sun och skriva en fortsättning på The Host...
Fast den mer realistiska bilden skulle nog varit att jag satt tyst och blyg och på min höjd bad henne om en autograf...

5. Hur ser din läsritual ut (hur förbereder du din lässtund)?
Förbereder mig inte på något sätt. Jag sätter/lägger mig ner med en bok och börjar läsa.

6. Föredrar du färdiga/definitiva slut eller öppna slut? Varför?
Beror helt och hållet på boken. Vissa böcker vill man ha öppna slut på just för att då kan det ju bygga för en fortsättning. Men sen finns det dom böcker man bli pissed på om dom slutar öppet, man vill ju veta hur det går!

7. Vilken bok hoppas du blir film, och vem ska i så fall regissera filmen?
Imorgon när kriget kom-serien av John Marsden. Regissörer har jag inte så bra koll på.

8. Infoga en sångtext som du gillar och musikvideon om du kan hitta den på t.ex. YouTube.


Går inte att lägga in på bloggen, men det går att kolla på den här.

I don't want this moment to ever end
Where everythings nothing without you
I'll wait here forever just to, to see you smile
'Cause it's true, I am nothing without you

Through it all, I made my mistakes
I stumble and fall, but I mean these words

I want you to know
With everything I won't let this go, these words are my heart and soul
I'll hold on to this moment you know, 'cause I'd bleed my heart out to show
And I won't let go

Thoughts read unspoken, forever in doubt
Pieces of memories fall to the ground
I know what I didn't have so, I won't let this go
'Cause it's true, I am nothing without you

All the streets where I walked alone, with nowhere to go
I've come to an end

I want you to know
With everything I won't let this go, these words are my heart and soul
I'll hold on to this moment you know, 'cause I'd bleed my heart out to show
And I won't let go

In front of your eyes, it falls from the skies
When you don't know what you're looking to find
In front of your eyes, it falls from the skies
When you just never know what you will find (what you will find)

I don't want this moment to ever end
Where everythings nothing without you

I want you to know
With everything I won't let this go, these words are my heart and soul
I'll hold on to this moment you know, 'cause I'd bleed my heart out to show
And I won't let go (I want you to know)
With everything I won't let this go, these words are my heart and soul
I'll hold on to this moment you know, 'cause I'd bleed my heart out to show
And I won't let go

9. Nämn en rolig litteraturrelaterad internetsida som du brukar vara inne på
(helst något annat än en bokblogg).

Ehhhhh....räknas cdon?

10. Hur många böcker läser du i genomsnitt på ett år?
Runt 80 st, ibland fler och ibland färre.

Kids are victims in this story

2009-10-06 ♥ 20:09:44
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (2)

 

Fortsatte städningen av förrådet även idag och nu är det äntligen färdigt! Mamma kommer få en smärre chock när hon kommer hem igen. Annars så har jag diskat, tvättat (utan att något gick fel, helt otroligt!) och varit uppe och köpt cola och chips. Till sist så har jag kollat på 1408 tillsammans med Julia. Bra film, men obehaglig.


I'm addicted to you

2009-10-06 ♥ 12:48:58
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (1)

84%How Addicted to Blogging Are You?
Jahaja...det var ju intressant. Men 84% tycker jag låter lite mycket. Så illa är det nog ändå inte.

...

Tror jag...

A pebble in the water makes a ripple effect

2009-10-05 ♥ 23:34:13
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (4)


James Franco

 

Idag tänkte jag vara duktig och städa vårat förråd där vi har mosat in grejer i snart 19 års tid... Jag ångrade ganska snart att jag hade börjat. Förstår inte hur mycket skit man kan samla på sig och inte slänga. När jag var färdig jag och Julia ner fem gånger till containern fullastade med saker att slänga. Helt otroligt. Men nu är det i alla fall snart rent och snyggt!

 

Hann dessutom med en runda i stallet. Hilma vilade förra veckan så jag skrittade henne en tur vid Roséns/Asketorp. Pigg och glad som vanligt. Mörkt och kallt var det också, nästan lite mysigt. Så länge man slipper leran och regnet är hösten faktiskt riktigt härlig.


Why don't you forgive this

2009-10-04 ♥ 21:34:29
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (3)
Har varit riktigt produktiv idag (i alla fall om man jämför med annars)(och om man börjar räkna efter min sovmorgon...). Eftersom mamma åkte till Kreta igår så var jag och Julia tvungna att planera lite för veckan som kommer och sen var vi uppe och "storhandla" på Maxi (prova själva att storhandla utan bil...det går inte)(eller, det går nog, men det blir väääldigt tungt att bära alla påsar).

Nu på kvällen har jag bakat lussekatter och lyssnat på julmusik. Blev även lite brödbak...(receptet på brödet hittar du här). Nu ska jag avsluta min söndagkväll med en film och några lussekatter.

Ny header...igen

2009-10-04 ♥ 18:29:48
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (4)

Jag fastnade aldrig för den förra headern så jag slängde ihop en ny (ser ni den inte är det bara trycka på f5). Tror att jag gillar den här bättre, annars får jag väl byta igen. Nu ska jag gå och baka lussebullar!

Svenskt travkriterium

2009-10-04 ♥ 17:22:21
travtider♥ Kommentarer (3)

Nu blir det kriteriet! Heja Nemo!


Nemo som åring


It's getting hot in here

2009-10-03 ♥ 17:37:36
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (6)

Regn, regn, regn...
Tur att det finns en hel bunt med snygga bilder att glo på.


Fler besökare?

2009-10-03 ♥ 12:42:59
amanda tipsar♥ Kommentarer (1)

Vill du ha fler besökare till din blogg så kan jag rekommendera bloggtrafik. Jag blev medlem där för bara några dagar sen och min statistik har tredubblats sedan dess. Det är ett enkelt och smidigt system och det är helt gratis.

Så bli medlem här och få 100 besökare som tack.
(Och jag vet att lite fler besökare inte spelar någon större roll egentligen, men jag blir i alla fall på bättre humör när jag ser att min statistik har blivit bättre)

We're going down, down in an earlier round

2009-10-02 ♥ 20:55:49
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (3)

Blev ett besök på stan idag och lunch med mamma på Helensgården. Sen brummade jag vidare till ÖB för att kolla efter ridbyxor. Hittade inga dock... Jag får fortsätta leta. Nu har jag kollat på Into the wild (ganska seg film...) och kommer förmodligen kolla på ännu en film innan jag går och lägger mig.Trötta katter

2009-10-01 ♥ 23:22:22
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (4)

Katter kan verkligen sova var som helst och när som helst...

Bilderna hittade jag här.


You're on my heart just like a tattoo

2009-10-01 ♥ 20:14:08
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (2)

Dagen började med filmtittande. Kollade på Änglar och Demoner som skillde sig en hel del från boken men som faktiskt var helt okej. Sen så drog jag på mig träningskläder och gav mig ut i kylan. Efter en stunds joggande var det inte så kallt längre om man säger så...snarare ganska varmt.
Kom hem, käkade och till sist ett varmt och långt bad. Nu blir det mer film och sen tv.Får bli en bild på mig och Linus från i somras
Bilden är fotad av Ida SällRSS 2.0