Slö-lördag

2009-01-31 ♥ 21:29:19
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (2)

Det gick sådär med projektrapporten... Laddade istället ner äckligt mkt film (för pappas bredband är en miljon ggr snabbare är vårat) och ägnade ca 1,5 h åt att läsa det här och det här. Därefter var det dags att gå över till grannen för att käka. Maten var hur god som helst och jag åt tills jag trodde jag skulle spricka, eller typ iaf.
Nu när det här inlägget är postat ska jag sätta mig och kolla på någon film :) Trevligt avslut på dagen.


Lördag

2009-01-31 ♥ 14:06:00
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (0)

Den här dagen blir nog kanske inte direkt en av dom roligaste den här månaden...
Just nu är jag helt ensam i lägenheten för tanken var att jag skulle skriva på min projektrapport medans Julia och Ebba är på stan och fikar och pappa och Ellenor är på K-Rauta och köper saker till renoveringen, men som vanligt har jag inte fått tummen ur med att öht börja skriva. Istället har jag suttit och letat efter bra filmer att ladda ner :P Något tips??
Ikväll är vi bortbjudna på middag hos grannen. Sen får jag väl se när vi är tillbaka.
Hoppas eran lördag är roligare än min...

Tågåkningens sköna konst

2009-01-31 ♥ 00:21:29
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (0)

Nu är jag äntlinge uppe i Sthlm efter 3,5 timmar på tåget. Resan gick ändå riktigt snabbt. Läste en stund, kollade på ett avsnitt av OC, gick till bistron och köpte en bulle, åt bullen och drack min cola, lyssnade på musik och pratade med Julia. Känner hur intressesmurfarna hoppar av upphetsning över den här informationen...
Nu ska jag iaf läsa lite bloggar och sen ska jag sova. Imorgon (idag :P) får vi se vad som händer. Förhoppningsvis något roligt.

Hanteringen av odöda

2009-01-30 ♥ 14:16:36
amanda läser♥ Kommentarer (2)

Titel: Hanteringen av odöda
Författare: John Ajvide Lindqvist
Orginaltitel: -
Antal sidor: 333
Utgivningsår: 2005Boken utspelar sig i Stockholm under några dagar i augusti sommaren 2002. Hanteringen av odöda är parallellberättad och huvudpersonerna är David, Gustav, Elvy och Flora som alla har gemensamt att de har haft någon nära som precis mist livet. Och plötsligt en kväll så händer något, alla som dött i Stockholm de senaste två månaderna vaknar plötsligt till liv igen. Men inte som fullt fungerande människor...

 Hanteringen av odöda är en riktigt bra bok. Handlingen är spännande och den är lätt att läsa och hänga med i. Att boken är parallellberättad tycker jag bara är positivt, man fick på det sättet ett mycket större perspektiv över det hela. Boken är klassad som skräckroman men det var sällan jag blev rädd (och jag är lättskrämd ska kanske tilläggas) istället så är berättelsen rent av ganska fin och gullig på sina ställen. Det läskigaste med boken tycker jag nog är framsidan ;)
Nu ser jag i alla fall med spänning fram emot att få läsa resten av John Ajvide Lindqvists böcker, för är alla av samma kvalitet som Hanteringen av odöda kommer jag ha många härliga lässtunder framför mig.Fredag

2009-01-30 ♥ 13:52:46
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (0)

Godmorgon ;) Får man sova länge så ska man passa på att sova länge. Dessutom har jag nog varit ganska utmattad med tanke på att jag varken vaknade när mamma dammsög hela lägenheten eller när hon var inne för att se om jag var vaken. Däremot vaknade jag när katten började leka utanför min dörr :P
Som ni kanske förstår så har jag ingen skola idag. Fick hemstudier för den enda lektionen jag skulle ha. Ikväll så bär det av upp till pappa i Sthlm. Vet inte riktigt vad som händer i helgen men något ska väl jag och Julia lyckas hitta på. Jag borde kanske börja på min projektrapport...

Ännu en lista om böcker ;)

2009-01-29 ♥ 17:44:02
listor av olika slag♥ Kommentarer (7)

Senaste bokköp:
Innan jag dör av Jenny Downham tror jag.

Senaste bibblolånen:
Var där senast idag och lånade hem Bläckdöd av Cornelia Funke, Coraline av Neil Gaiman, magic.circle.com av Gunila Ambjörnsson och Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket av Gunnar Ardelius.

Senaste utlästa boken:
Hey Dolly av Amanda Svensson förra helgen. Men har inte många sidor kvar i Hanteringen av odöda nu.

Favorittidning:
Vecko-Revyn

Plats där jag helst läser:
Sängen och i badkaret :)

Så sorterar jag min bokhylla:
Ingen sortering alls. Har jag flera böcker av samma författare så brukar dom få stå bredvid varandra, annars står dom huller om buller ;)

En bok som jag minns att jag läste när jag var liten:
Nicky Nyfiken.

Vilken bok i min bokhylla har jag ägt längst:
Imorgon när kriget kom av John Marsden tror jag. För visst var det runt -97/-98 man fick med den när man köpte McDonalds?? 

Vad ser jag mest fram emot att läsa i vår:
Så länge vi båda andas av Stephenie Meyer. Längtar så jag håller på att bli tokig.Seg som en sengångare

2009-01-29 ♥ 15:44:24
skoltider♥ Kommentarer (0)

Då var man äntligen hemma från skolan och stan där jag var runt och kollade lite. Köpte inget, förrutom godis, men det räknas inte för godis köper jag jämt.
Iaf så lyckades jag med konsstycket att inte somna i skolan. Det var grymt nära under samhällen när Sture hade föreläsning och bibeln, men jag lyckades hålla mig vaken. Filmen var faktiskt ganska spännande idag så under svenskan var jag inte ens i närheten av att somna.
Men nu ska jag försöka återställa datorn till skicket den var i för 24 h sedan. Kan nog bli lättare sagt än gjort...

Torsdag

2009-01-29 ♥ 07:04:20
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (1)

Idag var det verkligen så himla nära i att jag sket i att gå upp. Tänkte att två lektioner gör inte så mkt om jag missar. Men sen så gav jag mig själv en psykisk örfil och lyckades kravla mig upp, halvt död, men jag lyckades!
Idag har jag bara halvdag i skolan. Samhäll och svenska. Kommer förmodligen somna på svenskan när vi fortsätter kolla på filmen... Efter skolan så måste jag börja med mig projektrapport. Den ska egentligen vara inne för rättning nästan vecka, men jag betvivlar starkt att jag kommer hinna. Jag får helt enkelt jobba arslet av mig isf.
Men nu väntar skolan, hörs senare.

Total meltdown

2009-01-28 ♥ 23:19:03
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (0)

KUL! Kom hem, satte på datorn och upp kommer det en sida där det står att det är något fel på hårddisk C och att jag måste sätta in Windows grundinstallationsskiva. Jag letar som en tok, hittar den självklart inte, drabbas av panik...
Sätter mig och lusläser instruktionsboken och inser att jag inte ens fått en sån skiva från början. För att göra en grundinstallation på datorn räcker det med att trycka på f11 vid rätt tillfälle. Så ja, jag gjorde det. Hela datorn systemåterställde sig vilket innebär att alla program+allt annat på datorn har försvunnit. Det betyder att jag måste installera om allt, lägga in nya filer m.m. Fy fan säger jag bara!
Fast jag är ändå ganska lättad, trodde inte datorn skulle fungera öht ett tag. Var på gränsen till att bryta ihop...


Provloppet gick btw bra. Jag hade spår 10 vilket inte är allt för krävande. Tilly kändes fin, fast hon var ännu finare förra veckan... Då var vi på topp. Nästa vecka blir det spår 1 och voltledning. Det kan bli spännande.

Allergiska reaktioner

2009-01-28 ♥ 15:43:47
travtider♥ Kommentarer (4)

Efter att stallet var färdigt imorse kommer Leif med den trevliga överasskningen om att det är hö på gång. Underbart. 5 ton höbalar att lasta ur och stapla upp, en perfekt start på dagen. Så efter en timme fylld av höstaplande så är bilden av Amanda ungefär såhär:
- Röda, svullna ögon
- Rinnande näsa
- Har det tungt att andas
- Nyser stup i kvarten
För den som inte känner igen symptomen så kan jag ju berätta att jag är allergisk. Så höutlastning är inte min favoritsyssla. Iaf så fortsatte dagen med en himla massa fika och pauser inne i fikarummet. För mitt på dagen fanns det verkligen ingenting att göra. Efter lunch så tog vi som vanligt in alla hästar och kollade över dom innan vi åkte hem. Och jag vet fortfarande inte vilket spår jag har ikväll.... Kanske dags att ta reda på det. Dessutom är jag sjukligt trött, någon som har något tips på hur man blir pigg igen? En Cola och energidryck jag redan satt i mig, dock inte samtidigt, men det kanske ni förstog.
Inga bilder från dagen, min fotolust är som bortblåst nu för tiden. Men kan försöka ta något kort på Tilly ikväll. Ska nämligen köra henne igen, det är verkligen bara jag som kör henne...

Onsdag

2009-01-28 ♥ 05:47:25
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (0)

Det borde vara förbjudet att behöva gå upp före klockan fem... Fast nu är jag ju uppe, då går det leva med. Det värsta är att behöva lämna sängen.
Idag är det travdag, vilket innebär hela skoldagen i skolans travstall och sen provlopp för körlicensen ikväll. Helt okej dag med andra ord. Får jag väl hoppas iaf, vet inte ens vilket spår jag har ikväll. Jag hoppas det är spår 10, men det är mkt möjligt att jag får dras med spår 1 idag. Vi får väl se helt enkelt...

Använda ord

2009-01-27 ♥ 21:48:10
amanda tipsar♥ Kommentarer (3)

Fick ett tips om en rolig sida där man kan skriva in sin blogg så gör den en bild av de använda orden på bloggen :) Lite småkul sådär. Sidan hittar du här. Och min bild blev såhär:
Äntligen färdig!

2009-01-27 ♥ 21:28:11
hästar, hästar, hästar♥ Kommentarer (0)

Äntligen är samhällsinlämningen klar! Det är helt otroligt, ni ser, under kan fortfarande hända. Sen att själva inlämningen kanske inte har sådär jättehög standard är inget jag orkar bry mig om just nu. Den får vara som den är. Huvudsaken är att den är gjord tycker jag.

Ridturen på Hilma gick bra. Fast hon var lite galen ett tag när det var dags för galopp. För första gången på ganska länge skulle Potter vara med och galoppera och det tyckte nog Hilma var ganska livat. Så det var studs, studs, hopp och sen en himla massa galoppsteg på snedden i ren protest när hon inte fick springa så fort som hon ville. Men utöver det så flöt det på bra.Stress, stress, stress

2009-01-27 ♥ 16:54:51
skoltider♥ Kommentarer (1)

Jag har ungefär 5 min på mig att slänga ihop det här inlägget innan jag måste springa till bussen. Har de senaste 40 min ägnat mig åt att byta om, laga mat och äta. Allting fick gå med en jäkla fart. Sund livsstil jag har, verkligen.
Skoldagen var som vanligt helt okej. På religionen så körde vi en lek: Kommer citatet från Koranan eller Bibeln?. Jag fick 6 av 10 rätt, mest i klassen. Det kallas flyt, inte skicklighet ;)
På idrotten så hade Sarah och Alexandra sin ledaruppgift=step up. Det var ganska förvirrat ett tag men annars så var det väl kul. Sist var det svenska, och det var som jag trodde. Vi började kolla på Jane Eyre. Skum film det där... Fattade inte särskilt mkt. Fast å andra sidan så är det sällan jag fattar särskilt mkt så...
Men nu måste jag rusa. Hörs senare.


Tisdag

2009-01-27 ♥ 08:34:21
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (1)

Godmorgon :) Efter många om och men lyckades jag ändå somna igår. Även fast det blev ganska mkt senare än vad jag skulle föredragit.
Just nu är jag ändå på hur gott humör som helst. För imorse fick jag ett mejl från Cdon där det stog att man kunde börja boka Så länge vi båda andas. Så nu är det gjort, också råkade jag klicka hem Twilight-guiden med. Men den kostade faktiskt "bara" en hundring...
Dagen då, har religion som första lektion idag. Sen är det idrott och till sist svenska hela eftermiddagen. Men jag tror vi skulle börja kolla på Jane Eyre idag, så det lär väl vara ganska soft. Kanske till och med så soft att man skulle kunna sova lite... Vi får väl se ;) Efter skolan så ska jag iaf till stallet och rida Hilma lite och när jag kommer hem så ska jag få klart samhällsinlämningen. Det är faktiskt inte sååååå mkt kvar nu. Bara en halv A4 eller sådär... Bajs på den säger jag bara.

Hjälp...

2009-01-26 ♥ 23:35:05
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (0)

Jag var uppe och löste in avin. Men när jag väl kom hem och öppnade kuvertet så blev jag väl inte precis positiv överasskad. Det var lite varuprover, inget superkul precis. Fattar fortfarande inte varför dom inte kunde slänga ner det i brevlådan istället. Det skulle fått plats hur lätt som helst, istället så tvingar dom upp mig till Ica med höga förväntningar på något roligt, men dom förväntningarna krossades som sagt ganska fort.

Kollade precis klart på Standvaskaren, och jag förstår fortfarande inte varför. Vid det här laget borde jag ha lärt mig att jag blir rädd, och inte bara rädd, utan livrädd av att kolla på såna filmer. Så just nu sitter jag mest vid datorn för att jag inte vill släcka lampan och gå och lägga mig, eller rättare sagt, jag vågar inte släcka och gå och lägga mig...

Hoppsan

2009-01-26 ♥ 19:38:46
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (2)

Ganska sorgligt att jag liksom gett upp inlämningen redan... Men jag fattar ju inte ens vad jag ska skriva. Skyller på att det är omöjligt att förstå uppgiften, det är absolut inte att jag är lat som är problemet. Varför skulle det var det??
Nu funderar jag starkt på att gå upp till Ica och hämta ut ett paket jag fått en avi på idag. Ganska spännande för jag har ingen aning om vad det kan vara, har inget minne av att jag beställt något. (Sen är väl inte mitt minne det bästa heller, men det gör ju bara saker mer spännande ;P) Och det står ingen avsändare på avin... En riktig överasskning alltså!

Haha, hittade den här låten på datorn nyss. Har den singeln signerad här hemma någonstans, men det var evigheter sen jag lyssnade på den.


Motherfucker, fake vegetarian ex- girlfriend - Daniel Cirera

Ehh, nej tack...

2009-01-26 ♥ 17:41:10
skoltider♥ Kommentarer (1)

Just nu skriker min hjärna: Att skriva samhällsinlämning om biståndspolitiken i Sverige? Ehh, nej tack. Att sitta framför datorn, läsa bloggar och dricka cola? Ja gärna!
Försöker stänga ute detta mässande, men det är inte det lättaste. Idag så SKA jag göra samhällinlämningen, eller iaf börja på den... Nej! Jag ska göra klart den, typ nu. När jag skrivit klart inlägget, och kanske läst några fler bloggar... Var det någon som hade något tips på någon kurs i självdiciplin förresten??

Skoldagen var väl ganska okej, hade religion i 2 h då vi pratade om etik och moral. Inte överdrivet spännande, men det gick att stå ut med. Sen bar det av hemåt med bussen, med ett sällskap bestående av Jacklin som försökte få mig att sjunga med i Fader Abraham. Men sånt är väl ganska normalt, vad ska man annars göra när man åker buss??

Men nu ska jag börja med inlämningen. Jag ska....

Måndag

2009-01-26 ♥ 10:23:49
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (1)

Ibland kan man inte annat än gilla mitt schema :) Går inte en enda heldag den här veckan. (Om man inte räknar med onsdagen, men då är vi i stallet hela dagen så det tycker inte jag räknas som skoldag ;P)
Igårkväll så låg jag och kollade på Speak med Kristen Stewart i huvurollen. Helt okej film, fast boken är bättre.
Idag så blir det skola i några få timmar. Börjar inte förrän 12.10, fast bussen går redan 10.40... Det är väl kanske en av de negativa sakerna med att gå i skolan 3 mil hemifrån. Man måste anpassa sig efter bussarna. Men jag har ju överlevt än så länge. Efter skolan måste jag hem och plugga. Nu MÅSTE jag göra samhällsinlämningen efter som det inte blev något av med den igår ändå...


Trötta ben

2009-01-25 ♥ 15:30:56
hästar, hästar, hästar♥ Kommentarer (3)

När jag väl kom ut till stallet hade det nästan slutat regna, dessutom så varken blåste det eller var särskilt kallt. Så vädret var faktiskt helt okej. Inte bra, men helt okej.
Vi red till parken vid Suntetorp och galopperade lite i backarna där. Hilma blev glad, och pigg. Det blev en del skuttande i luften och galopperande på snedden. Jag tycker mest det är roligt när hon håller på så, iaf så länge hon inte går över gränsen, och det händer väldigt sällan.
När det var dags att åka hem så insåg jag när jag kommit till busskuren att jag kollat fel på klockan och att nästa buss inte skulle gå förrän en timme senare. Så jag tog saken i egna händer och gick de 5 km hem med With Me på repeat i lurarna så gick det faktiskt riktigt fort att ta sig hem. Men jodphursen är inte gjorda att gå längre sträckor i, det märks. Mina fötter ömmar...Hilma förra vintern

Söndag

2009-01-25 ♥ 10:38:09
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (4)

Idag var en såndär dag då jag inte ville gå upp ur sängen, och när jag väl kommit upp och kollade ut genom fönstret var det nästan så att jag gick och la mig igen. Det är grått, trist och regnigt.... Underbart! Men nu är ridkläderna på och bussen går om 25 min så det är bara ta sig i kragen och bita ihop. Jag överlever nog, även fast jag skulle föredratt molnfritt och sol.
När jag kommer hem så måste jag försöka börja på min samhällsinlämning så den blir gjord någon gång, så jag kan koncentrera mig på projektet efteråt... Fick lite ångest inatt när jag insåg att jag har ca 2 veckor på mig att skriva färdigt min projektrapport och jag är inte ens klar med själva projektet än! Det är INTE bra.

Händelselös dag

2009-01-24 ♥ 21:04:13
filmnörderi♥ Kommentarer (2)

Så lite som jag har gjort idag var det nog längesen jag gjorde... Dagen har gått åt till ett bad, läsning och filmtittning. Har precis kollat klart på Systrar i jeans 2, som btw var riktigt bra :) Men har man inte läst böckerna så kan det nog vara lite svårt att hänga med. Tror jag iaf...
Gjorde en liten paus i filmtittandet för att läsa lite bloggar och för att skriva det här inlägget. Hur ointressant det än är att läsa så kände jag för att skriva lite. Men nu åter till sängen för att kolla på Twilight, för åttonde gången...Hey Dolly

2009-01-24 ♥ 16:34:35
amanda läser♥ Kommentarer (4)

Titel: Hey Dolly
Författare: Amanda Svensson
Orginaltitel: -
Utgivningsår i Sverige: 2008
Antal sidor: 157 (inbunden)Boken handlar om Dolly som bor i centrala Malmö och som lever i sin egen lilla värld. Hon har en tråkig pojkvän som tycker pandor är mysiga, och vänner som är psykiskt störda. Men när Dolly en natt ligger med en annan kille och hennes pojkvän sedan kommer på det och gör slut, känns det som om Dollys värld bryts samman. Tillsammans med sin vän Marvin funderar de ut saker Dolly ska göra för att gå vidare.

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om Hey Dolly. Den är ganska speciell, både i handling och i sättet den är skriven på. En del av mig gillar den och en annan tyckte inte alls om den. Så jag vet inte riktigt hur jag ska dömma den. Den är ganska lättläst och inte speciellt lång så har man inget bättre för sig så tycker jag man ska läsa den, för att själv bilda sig en uppfattning.


Lördag

2009-01-24 ♥ 13:30:03
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (1)

Godmorgon, eller goddag kanske passar bättre. Har man sovmorgon ska man faktiskt passa på att sova ;) Iofs somnade jag inte förrän runt fyra imorse, låg och kollade på Transformers (som var riktigt bra, trodde aldrig jag skulle gråta över en stor jätterobot, men det gjorde jag) och sen satt jag och kollade i lite tidningar innan jag försökte somna. Lägg märke till ordet försökte, tror jag låg vaken i säkert en timme innan jag faktiskt somnade.
Idag har jag ingenting inplanerat, finns iofs massa saker jag borde göra, men som vanligt struntar jag i det. Ska ta ett långt bad hade jag tänkt iaf, och kolla på massa film. Laddade hem både Systrar i jeans 2 och Sex and the city-filmen igår :) Dessutom känner jag för att kolla på Twilight igen...
Vad ska ni läsare hitta på idag?? :)

Ridningen

2009-01-23 ♥ 22:23:24
hästar, hästar, hästar♥ Kommentarer (4)

Ridningen gick bra. Fast det var kallt, iskallt. Och dessutom var det snorhalt, iaf för oss tvåbeningar utan broddar. Hilma stapplade sig fram bäst hon kunde nästan hela vägen, att gå när det är lite halt är farliga saker tycker hon, även med broddar. Jag red tillsammans med Cissi och Potter runt Huseby och sen följde vi järnvägen till Asketorp och sen red vi tillbaka till stallet igen. Trodde nästan mina kinder och öron hade fryst sönder där ett tag. Men efter ett tag inne i stallet blev dom sina gamla vanliga jag igen.
Kollade igenom lite ridbilder på mig och Hilma från i somras och höstas. Tänkte publicera några utav dom. Alla är tagna av Cissi. Och ingen behöver påpeka min sits (fast på bilderna jag valt är den inte så dålig som den brukar) , jag vet mina brister.4 oktober 2008


31 augusti  /  28 september  /  21 juni

Lista

2009-01-23 ♥ 14:02:34
listor av olika slag♥ Kommentarer (6)

1. Vilken del av ditt utseende lägger du ner mest tid på? Inget spec faktiskt :P
2. Om du kunnat bo varsomhelst i hela vida världen, familj, vänner, jobb, allt hade följt med, vart skulle det då varit?
Något varmt ställe, typ i USA, eller kanske Grekland :)
3. Finns där något du SKULLE VILJA göra, men aldrig får tillfälle, tid eller råd med?
Massor!
4. Vilka är dina TRE favoritbloggar?
Jag läser runt 40 olika bloggar, och jag har väl ingen spec favorit så. Tycker om allihop ;D
5. Prenumererar du på någon tidning?
Cosmopolitan och Vecko-Revyn
6. Vad fick dig att börja blogga?
Skönt att kunna skriva av sig, kul att se tillbaka på gamla inlägg :)
7. Har du några stora planer detta nya år?
Studenten!
8. Köper du helst "köbekaugor" eller bakar du hellre själv?
Bakar
9. Till vilken organisation/fond skulle du skänkt 500kr/månad om du vore tvungen?
Svenska hästars värn eller något liknande.
10. Vad för sorts husdjur har du haft genom hela din livstid/har du just nu?
Marsvin, katt och dammråttor
11. Om du hade en tidsmaskin, till vilken tid skulle du då åka?
90-talet
12. Vad är det mest onödiga du har köpt?
Köper jag någonsin något nödvändigt?
13. Vilket ämne i skolan var för dig det värsta?
SO och spanska
14. Har du några inplanerade resor det här året?
Studieresa någonstans med alla häst-treor
15. Berätta 3 saker som jag och dina läsare antagligen inte visste om dig?

*Jag är mörkrädd
*Jag dagdrömmer, MKT
*Jag har ångest över min framtid...

16. Bara måste ställa denna fråga; Läser du Blondinbellas blogg? Nej tack.
17. Är märke viktigt för dig, vad gäller kläder?
Nej, verkligen inte.
18. Hur länge har ditt förhållande du har just nu varat, ELLER; hur länge har du nu varit singel?
Ingen aning
19. Svär du ofta?
Det händer
20. Var i Sverige har du din absoluta favoritplats?
Sjöis <333

Fredag

2009-01-23 ♥ 14:02:20
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (0)

Jag älskar lediga dagar! (Eller rent tekniskt sett är jag inte ledig, men det enda som står på mitt schema är ett möte i ridhuset med alla häst-treor angående studie-resan. Och helt ärligt orkar jag inte bry mig längre.) Satt och glodde på Narnia, Prins Caspian igårkväll innan jag gick och la mig. Somnade ganska fort, skönt det.
Senare idag så bär det av till stallet för att rida Hilma. Annars finns det inga övriga planer. Kommer förmodligen kolla på film när jag kommer hem, jag har blivit helt filmberoende den senaste månaden. Jag räknade efter och från jullovet fram till nu har jag sett runt 50 filmer och det har bara gått ca 30 dagar... Verkligen konstigt att jag knappt hinner med vad jag ska göra längre.

Lista

2009-01-22 ♥ 21:04:04
listor av olika slag♥ Kommentarer (9)

1. Vilka författare köper du alltid i inbundet?
Jag föredrar nästan alltid pocket. Billigare och mkt behändigare. Men sen finns det två undantag, där jag bara måste ha böckerna inbundet. Och de är J.K. Rowling och Stephenie Meyer.

2. Vilka författare har du flest böcker av i bokhyllan?
Förmodligen någon från Pollux. Men av de böcker jag fortfarande läser så är det tie break mellan J.K. Rowling och John Marsden.

3. Vilken var den senaste boken någon tipsade dig om, och vad tyckte du om tipset?
Såg ett tips på en blogg (kommer dock inte ihåg vilken) om en bok som heter Mer en ögat ser av Melissa Kerr. Har lånat hem den men har inte hunnit läsa den än. Den verkar iaf bra ;)

4. Vilken var den senaste boken du gav bort? Mottagande?
Gav bort Om jag kunde drömma till både Maria och Jacklin i julklapp. Tror den uppskattades av båda två :)

5. Har du några biblioteksreservationer just nu?
Jag brukar inte reservera. Finns dom inne lånar jag, annars kan jag lika gärna vänta.

6. Vilken bok/böcker läser du just nu?
På tur till häst av Eva Magnusson

Engelska, böcker, film och hästar

2009-01-22 ♥ 20:36:28
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (1)

Så har ännu en dag gått, och för en gångs skulle så tycker jag faktiskt att jag har hunnit med en del. Hade ju som sagt bara engelska i skolan idag. Och det enda vi gjorde var en hörövning och sen så satt jag, Jacklin och Seraphina och spelade wordgame sådär lite halvseriöst. Efter lektionen fick jag mig en kall promenad in till Skara busstation och väl hemma i Skövde tog jag en sväng in på biblioteket för att lämna tillbaka en bok, och jag lyckades självklart komma ut med fyra nya. Högarna bara växer....
När jag kommit hem satte jag mig och kollade på Sydney White, en modern Snövit. Den var faktiskt riktigt gullig. Och han som skulle föreställa Toker var nog det sötaste jag sett ;D
Efter att ha ätit och bytt om bar det av mot stallet för att träna Potter lite. Försökte lära honom att korsa frambenen men han vägrade samarbeta idag. Jag får väl hoppas det går bättre nästa gång...
Nu funderar jag på om jag ska gå och kolla på någon film. Batman-The Dark Knight kanske, någon som har sett den och vet om den är bra??Potter kan be snällt om att få godis ;D

Sen försökte jag ta kort på när han ler, men det var lättare sagt än gjort med en seg kamera och en Potter som ville ha sin belöning så fort han hade gjort som han skulle ;) Fick iaf ett ganska hyfsat kort, och en massa misslyckade.Smile / Närgången ponny ;)

Torsdag

2009-01-22 ♥ 07:07:50
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (6)

Jag måste sluta dricka Cola på kvällarna! Vi fikade på travet igår efter teorin och då drack jag ett glas Cola och det hela slutade med att jag somnade runt ett. Sånt är inte allt för roligt ärligt talat.
Annars blir det nog en helt okej dag idag. Har en lektion i skolan, engelska B, och sen ska jag hem ett tag innan jag åker till stallet och tränar Potter ikväll. Jag hoppas på lite förbättringar idag, förra gången var ganska frustrerande. Men jag tror nog jag ger upp komplimenten för tillfället och försöker mig på något lättare. Vi får se vad det blir bara...  Börjar dessutom få lite panik med tanke på att projektet och projektrapporten ska vara klart v.7 och jag har ungefär hälften kvar. Rapporten har jag inte ens börjat på än, lika duktig som vanligt har jag varit alltså. Men det löser väl sig. Förhoppningsvis....

Releasedatum för Twilight-Dvd:n

2009-01-21 ♥ 22:49:32
vampyrsnack♥ Kommentarer (8)

Här gick jag och var lite glad över att det kanske inte var så långt kvar till Twilight skulle släppas på dvd här i Sverige. Men dom tankarna grusades när jag såg på Twilightswedens hemsida att den inte ska släppas förrän 29 april här i Sverige! Så nu funderar jag på att beställa den från amazon istället. Någon som vet vad det kostar att beställa från USA?? Hur mkt det blir med porto och sånt menar jag.Provlopp nr 6

2009-01-21 ♥ 22:44:21
travtider♥ Kommentarer (1)

Jag tror åtminstone att det var det sjätte provloppet vi körde idag... Inte helt hundra men vem bryr sig egentligen??
Trodde det skulle bli värsta överasskningen över vilken häst jag skulle köra, men jag fick Tilly. Som vanligt. Antingen är det ingen annan som vill köra henne (konstigt nog) eller så var Stefan snäll och paxade henne åt mig. Jag blev iaf glad, för efter Fritz så är hon den som är roligast att köra :)
Provloppet gick bra, spår 9 är inte överdrivet svårt precis. Och Tilly kändes hur fin som helt i själva loppet. Låg på hela tiden och svarade direkt så fort jag gav efter lite. Efter att ha suttit fast ett tag så kom jag iaf ut i tredje spår en bit in på upploppet och lyckades komma femma. Och enligt Dick hade upploppet gått i 14-tempo, så jag är mer än nöjd med Tilly :)Fine Tilly

With Me

2009-01-21 ♥ 15:12:35
musik♥ Kommentarer (4)

Underbar låt, underbar text, underbar video.
Se, lyssna och njut :)I don't want this moment to ever end
Where everythings nothing without you
I'll wait here forever just to, to see you smile
'Cause it's true, I am nothing without you

Through it all, I made my mistakes
I stumble and fall, but I mean these words

I want you to know
With everything I won't let this go,
these words are my heart and soul
I'll hold on to this moment you know,
'as I bleed my heart out to show
And I won't let go

Thoughts read unspoken, forever in doubt
Pieces of memories fall to the ground
I know what I didn't have so, I won't let this go
'Cause it's true, I am nothing without you

All the streets where I walked alone,
with nowhere to go
I've come to an end

I want you to know
With everything I won't let this go,
these words are my heart and soul
I'll hold on to this moment you know,
as I bleed my heart out to show
And I won't let go

In front of your eyes, it falls from the skies
When you don't know what you're looking to find
In front of your eyes, it falls from the skies
When you just never know what you will find (what you will find)

I don't want this moment to ever end
Where everythings nothing without you

I want you to know
With everything I won't let this go,
these words are my heart and soul
I'll hold on to this moment you know,
as I bleed my heart out to show
And I won't let go (I want you to know)
With everything I won't let this go,
these words are my heart and soul
I'll hold on to this moment you know,
'as I bleed my heart out to show
And I won't let go

Innan jag dör

2009-01-21 ♥ 13:41:15
amanda läser♥ Kommentarer (3)

Titel: Innan jag dör
Författare: Jenny Downham
Orginaltitel: Before I Die
Utgivningsår i Sverige: 2008
Antal sidor: 305 (pocket)Boken handlar om sextonåriga Tessa som är döende i cancer. Men innan hon dör så vill hon uppleva saker, så hon gör en lista. På listan står bla ta droger, ha sex och säga ja till allting en hel dag. Till sin hjälp har hon sin bästa kompis Zoey och efter ett tag lär hon även känna killen som bor i huset bredvid, Adam.

Innan jag dör är en väldigt stark bok, fylld med känslor. För vad gör man när man bara har månader kvar att leva, man lever livet så gott det går.
Jag älskade den, jag tycker att det är en sån bok som alla borde läsa oavsett ålder och kön. Även fast boken berör ett ämne som döden blir den aldrig sentimental, men ändå är det svårt att inte gråta. Boken får iaf högsta betyg :) Läs den!


Onsdag

2009-01-21 ♥ 13:12:29
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (0)

Åh vad jag älskar lediga dagar ;) Efter att ha kollat på Ali G indahouse igår så läste jag klart Innan jag dör och sen somnade jag nästan direkt. Så har sovit i runt 12 h, så utvilad är jag ju iaf.
Ikväll är det provlopp igen, har spår 9 och vi får väl se vilken häst det blir. För en gångs skull blir det en överasskning. Men jag hoppas nog på Tilly ändå, eller Chippen. Fast så länge jag slipper Ior och Henke är jag glad :P Och spår 9 är jag inte särskilt nervös över. Det värsta hade jag ju förra veckan, nu kan det bara bli bättre. Hoppas jag...
Såg även att jag var med på startsidan igen :) Alltid lika trevligt ;D

Igelkott

2009-01-20 ♥ 16:50:34
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (63)

Denna bild är så söt att man smälter :)
Alla som skulle vilja ha en tam igelkott räcker upp en hand!


Bild från cuteoverload.com

Det här med rubriker alltså...

2009-01-20 ♥ 16:46:25
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (1)

Skoldagen blev inte riktigt så jobbig som befarat. Svenskan ägnades åt en genomgång på systrarna Brontë och självständigt arbete. Var duktig och lämnade in sagan som äntligen är färdig. På religionen var det ganska oseriöst. Jag läste faktiskt ingen religion öht. Istället gick hela lektionen åt till att skriva klart min svenskainlämning om svensk kultur på 1700-talet. Visst låter det kul?? Lyckades iaf bli färdig med den, skönt det, nu är det en sak mindre att göra. Efter luch var det dags för den fruktade årliga idrottslektionen på badhuset. Men jag kunde andas ut när det visade sig att jag inte behövde göra om livräddningen om jag inte ville, och jag vägrade. Så istället fick jag simma 500 m och sen hade vi lite olika stafetter innan vi fick göra lite vad vi ville i trekvart. Jag badade ångbastu och åkte vattenrutschkana ;) Efter det så var äntligen skoldagen slut, jag hann tom med en tidigare buss hem.

Såg även ett inlägg på en annan Twilight-blogg där dom skrev att det ryktas om att DVD:n ska släppas 25 februari istället för 21 mars. Det skulle ju kompensera upp för att boken blir försenad isf ;)

Nytt releasedatum av Så länge vi båda andas

2009-01-20 ♥ 09:44:43
vampyrsnack♥ Kommentarer (5)

Var inne och läste på Twilightswedens hemsida och såg att Så länge vi båda andas (översättningen av Breaking Dawn) inte kommer släppas den 5:e mars som planerat, istället kommer den ut 12:e. Okej för att det bara skiljer en vecka men det är ändå längre tid än vad jag tror jag klarar av ;) Och nej, jag vill inte läsa den på engelska. Jag har dom tre första på svenska, då ska jag allt den sista på samma språk också!


Tisdag

2009-01-20 ♥ 07:09:23
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (1)

Okej, jag är trött. Kan ha berott på att jag låg och kollade på film till klockan 12, och sen var jag fortfarande inte trött så jag vet inte riktigt när jag somnade. Förrutom Twilight så såg jag Pineapple Express igår. Mkt flummig film, men rolig!
Dagen då, har heldag i skolan. Först svenska, sen religion och sist har vi simning hela eftermiddagen på idrotten. Inte min favorit precis Men slipper jag livräddningen så lovar jag att vara Maria evigt tacksam, eller iaf tacksam för ett tag.
Efter skolan får vi se vad som händer, har kommit ny snö under natten så jag stannar nog inne...

Det går framåt...

2009-01-19 ♥ 17:10:34
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (4)

Skoldagen idag var ändå ganska okej. Det var som vanligt självständigt arbete på engelskan och på natukunskapen satt vi vid datorerna och letade fakta till arbetet. Så ganska okej dag, men den kunde väldigt gärna fått vara roligare.
Efter skolan tog jag en tripp till Ica och bara råkade köpa med mig en Cola och lite godis hem, jag lovar att det bara var av misstag, nästan... Och nu har jag faktiskt varit väldigt duktig och suttit med svenskainlämningen i 2-3 h. Men nu är jag ganska less på att försöka förklara varför jag tror att Anna Maria Lenngren skrev Några ord till min kära dotter, om jag hade någon. Jag kan inte påstå att det är överdrivet underhållande.
Nu ska jag istället gå och laga mat, för mamma vägrar. Så idag blir det spaghetti, som vanligt när det är jag som lagar. Jag skulle nog kunna leva på endast spaghetti resten av livet. Eller kanske inte resten av livet, eller jo, om jag fick ha lite olika tillbehör. Då skulle jag nog kunna käka spaghetti varje dag fram tills att jag dog.Mums...

Ljudet av ditt hjärta

2009-01-19 ♥ 14:23:07
vampyrsnack♥ Kommentarer (3)

Titel: Ljudet av ditt hjärta
Författare: Stephenie Meyer
Orginaltitel: Eclipse
Första utgivningsår: 2007
Antal sidor: 527 (inbunden)Och ljudet av ditt hjärta.
Det är det viktigaste ljudet i min värld
                               -
Edward Cullen

Ljudet av ditt hjärta är den tredje boken om Bella och Edward och den börjar där När jag hör din röst slutade.
Med bara några månader kvar till examen börjar helt plötsligt en seriemördare härja i Seattle, men är det verkligen bara en person, och är det över huvud taget något mänskligt? Och sist men inte minst, har detta något att göra med Bella?
Samtidigt måste Bella välja mellan sin kärlek till Edward och sin vänskap till Jacob och hur hon än väljer så kommer någon bli sårad. Men det största valet är kvar, valet mellan ett dödligt eller odödligt liv...

Som vanligt vill jag inte berätta för mycket då någon som inte har läst boken än kanske läser det här. Och att berätta för mycket skulle förstöra allting. Iaf så var boken precis lika bra som de andra två, även om den här känns lite mer som en transportsträcka fram till den sista boken. (Som jag nu btw är sjukt sugen på att läsa...) Berättelsen flyter på bra och jag älskar Stephenies sätt att skriva. Det är inte många författare som lyckas skriva en bok på 527 sidor som varken blir långtråkig eller jobbig en enda gång för läsaren. Det är åtminstone vad jag tycker. Precis som de två första böckerna får den här högsta betyg. Och jag uppmanar det än en gång, läs böckerna!Måndag

2009-01-19 ♥ 07:05:47
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (1)

Det blev inget pluggande igår, inte särskilt förvånande. Men det blev en hel massa läsande iaf ;)
Och gissa vad man möts av när man vaknade imorse? Ett flera centimeter tjockt snölager... Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Jag vill ju ha vår, och våren ska det inte vara någon snö! Men jag kan iaf medge att snön är bättre än det som var innan.
Idag går jag bara halvdag i skolan skönt nog. Har engelska och naturkunskap, inga ämnen jag precis ser fram emot men dom går att överleva sig igenom, oftast. Och sen ikväll så MÅSTE jag plugga. Börjar bli lite kris med inlämningarna nu. Ska iaf försöka göra klart svenskan -.-  Men efter allt pluggande funderar jag starkt på att kolla på Twilight igen, blev så sugen när jag såg att Emily hade kollat på den. Och det var ju faktiskt ett tag sen jag såg den nu (A)

Karriär och köksbesvär

2009-01-18 ♥ 14:16:35
amanda läser♥ Kommentarer (1)

Titel: Karriär och käksbesvär
Författare: Sophie Kinsella
Orginaltitel: Undomestic Goddess
Första utgivningsår: 2005
Antal sidor: 367 (inbunden)Boken handlar om Samantha Sweeting som efter sju års slit på advokatbyrån hon jobbar på, äntligen kommer få bli delägare. Lyckan är total tills hon inser att hon har gjort ett misstag, ett stort misstag. Ett 50 miljoner-punds misstag. Så hon flyr fältet och hamnar av misstag ute på den engelska landsbygden där hon på något sätt lyckas få jobb som hushållerska. Det enda problemet är att Samantha inte kan någonting om städning och matlagning... Och hennes arbetsgivare tror att de har anställt en gourmetkock, inte en Cambridge-utbildad advokat...

Karriär och köksbesvär är chicklitt så det skriker om det, och jag älskar det! Boken är varm och underhållande och den innehåller många skratt, och en hel del kärlek. Berättelsen flyter på bra igenom hela boken och även om den är ganska så förutsägbar så överasskas man då och då.
Jag har tidigare inte läst något av Sophie Kinsella men tyckte att det var dags och nu kan jag knappt vänta på att få läsa En shopaholics bekännelser.Söndag

2009-01-18 ♥ 14:03:09
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (0)

Den här söndagen ska egentligen gå åt till att plugga eftersom jag har typ 4 inlämningar att göra, men ehhh, det kommer nog bli så att jag sitter och gör andra saker istället. Spec som jag började läsa Ljudet av ditt hjärta igårkväll och nu har halva kvar. Så förmodligen kommer det sluta med att jag sitter och läser klart den istället för att plugga som jag borde.... Det blir som vanligt alltså, jag fortsätter att lägga skolarbeten på hög och i slutändan har jag äckligt mkt att göra. Jag borde gå någon slags självhjälpskurs i självdiciplin....

17 januari

2009-01-17 ♥ 23:11:31
hästar, hästar, hästar♥ Kommentarer (5)

Jag hade fel, det var kallt ute. Fast inte lika kallt som igår, men jag frös ändå. Marken är stenfrusen och som cement, men vi har turen att ha vissa fält som är hyfsade att rida på ändå, så det går tom att galoppera. Iaf lite lugnt...
Red på lite volter och grejer och Hilma var jätteduktig :) Heja henne!
När jag var klar i stallet skulle jag vara duktig och ta cykeln hem. Och jag upptäckte att det var väääääldigt lite luft kvar i däcken. Dom blev platta om man tryckte däcken nedåt. Jag tror det är dags att pumpa dom. Det gick trögt men jag kom hem iaf, det är väl det som räknas.

Nu på kvällen har jag kollat på Låt den rätte komma in. Den var skum, väldigt skum. Men den var på något sätt ändå ganska bra. Bra förklaring, eller hur? :P Den var helt klart sebar iaf.

Slänger upp en bild på Hilma från sommaren 2007.
Jag vill ha sommar nu! Bajs på minusgrader och is. Ge mig 25 plus och strålande sol så är jag nöjd.Vinnarna i årets hästgala

2009-01-17 ♥ 12:58:46
travtider♥ Kommentarer (12)

Tyvärr missade jag det på TV men här är vinnarna i de olika kategorierna :)

Årets Kallblod: Järvsöfaks
Årets Galoppör: Peas and Carrots
Årets triojockey: Rebecca Colldin
Årets uppfödarbragd: Björn Damm
Årets Tvååring: Juggle Face
Helen Anns Pris: Anna Rönning
Årets Treåring: Maharajah
Årets sto: Lie Detector
Årets Komet: Anna Rönning
Årets Fyraåring: Sahara Dynamite
Årets Äldre: Commander Crowe
Årets Kusk: Örjan Kihlström
Årets Tränare: Stefan Hultman
Årets Häst: Commander CroweEn glad Stefan Hultman :)

Lördag

2009-01-17 ♥ 12:34:18
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (0)

Gud vad skönt med helg! Sov till 11 då grannarna över oss började hamra i en vägg... Kanske borde posta lite kattbajs i deras brevlåda. Iaf så är planerna för idag att åka till stallet och brumma lite på Hilma. Det kan nog bli trevligt, inte lika kallt idag heller. Åtminstone ser det inte ut som att det är lika kallt, har inte varit ute och känt än :P Vad ska ni göra idag??

Skola och stall

2009-01-16 ♥ 21:27:03
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (2)

Skolan blev ändå ganska okej... På naturkunskapen bestämde vi vilka som skulle göra vad. Jag, Jacklin, Emmie och Johanna ska jämföra olika slags bilar med olika bränslen och så ska vi göra faktalappar. Tjoho vad roligt... Efter lunchen så var det inte samhäll utan vi började med religionen istället. Så lektionen gick ut på att Sture hade lite introduktion med oss. Sen var Emmie snäll och skjutsade hem mig innan jag bytte om och åkte till stallet. Det var mörkt och svinigt kallt men jag överlevde ;P
Nu ska jag bädda ner mig i sängen, kolla på Mamma Mia, dricka Cola och käka godis :)Hilma

Fredag

2009-01-16 ♥ 08:06:28
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (0)

Vissa dagar känns det som om skolan kan kvitta bara man får sova lite till, eller mkt till. Idag är iaf en sån dag... Lektionerna jag har idag är naturkunskap igen (>.<) och sen samhäll hela eftermiddagen. Hoppas vi ska kolla på film eller något, då märks det inte lika väl om man somnar ;)
Efter skolan så ska jag till stallet och rida Hilma i kylan....

Håhåjaja

2009-01-15 ♥ 20:42:17
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (0)

Resten av skoldagen gick ganska fort. Naturkunskapen var bara en introduktionslektion, vi gick igenom lite vad vi ska göra m.m Jag ser inte fram emot att fortsätta med den... På idrotten hade Evelina sin ledaruppgift, det var en styrka- / konditionsbana och på slutet spelade vi Killerball. Helt okej lektion. Sen fick jag skjuts hem av Jacklin.
Jag kom hem, åt och bytte om innan jag åkte ut till stallet. Träningen gick ju inte framåt iaf, vi står och trampar på samma ställe som sist. Han fattar inte vad det är jag vill att han ska göra och jag känner mig mest ganska frustrerad. Ingen bra kombination...
Nu ska jag gå och ta mig ett välförtjänt bad :)Potter

Håltimme

2009-01-15 ♥ 11:13:01
skoltider♥ Kommentarer (4)

Tror ni jag pluggar som jag sa att jag skulle göra? Ni som gissade på nej gissade rätt. Får aldrig något gjort... Men jag har verkligen ingen lust att sitta och svara på massa frågor om bistånd eller kulturen på svenskt 1700-tal. Känns inte särskilt roligt alls. På engelskan fick jag inte heller särskilt mkt gjort, vi hade självständigt arbete men jag satt mest och pratade med Jacklin.

Torsdag

2009-01-15 ♥ 07:06:12
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (1)

Jag är så trött att jag nästan svimmar och inatt var även tredje gången den här veckan som jag vaknar mitt i natten och sen har svårt för att somna om. Det är verkligen sjukt störande, allt jag vill är ju att få sova!
Skoldagen idag är ingenting som man överdrivet ser fram emot. Engelska,  håltimme (då jag måste plugga), naturkunskap och idrott... Det kunde varit bättre, fast det kunde också varit värre.
Sen ikväll så ska jag till stallet och sätta igång med Potters träning igen. Den har ju legat på is nu ett tag under lovet etc. Men nu måste jag ta tag i det igen, projektet skulle vara inne v.8 eller något såntdär och jag har knappt gjort hälften x__x

Kaosteori

2009-01-14 ♥ 22:26:57
travtider♥ Kommentarer (2)

Jag har kommit fram till en grej, går en sak fel så går allting fel sen.
Det började med utselningen innan värmningen. Jag hade selat klart Tilly och nästan alla andra var också färdiga. Men sen var Emma tvungen att korta sina fotsteg och efter en del våld och svordomar från Leif så visade det sig att Emma helt enkelt inte kunde ha silversulkyn så jag och Emma skulle byta vagnar. Det hela resulterade i att vi var ute ca 15 min senare än vad vi brukar värma. När värmningen väl var färdig och vi sitter och väntar på att klockan ska bli tjugo över så vi kan åka ut och defilera hör vi defileringsmusiken...  Det hela slutade med att vi missade defileringen helt och vi Uddetorpare kom in som efterblivna mongon på banan när defileringen var slut, det hela blev inte bättre av att Lindas töm fastnade mellan skalmen och sidostången så det var tvunget till att fixas. När väl själva voltningen började fick jag någon slags blackout och snurrade mest runt och visste inte vad jag gjorde och sen glömde jag helt bort att gå ner i banan när vi fick startkommandona så det slutade med att jag var alldeles för tidig... Andra gången gick det mkt bättre och Dick valde att släppa iväg oss. Själva provloppet gick väl okej men Tilly la såklart tungan över bettet och mina armar fick jobba för livet. Hatar att man inte kan ha tungband på henne, skulle underlätta en hel del.
Väl på teorin sen så var det ungefär lika flummigt som vanligt. Och jag är oftast så trött att jag börjar skratta åt ungefär vad som helt, detta leder till en del pinsamma situationer men det är sånt man får leva med helt enkelt.

Det här blev ett väldigt lång inlägg och jag förstår om ni inte orkar läsa hela, men jag behövde skriva av mig om kvällen...

Hästlukt

2009-01-14 ♥ 15:11:03
travtider♥ Kommentarer (2)

Nu är jag hemma en snabbis och sitter här och luktar sjukt mkt häst. Fråga mig inte varför men just på travet sätter sig verkligen lukten, när tom jag känner att jag själv luktar ganska starkt då är det illa. Iaf så har dagen varit ganska som vanligt. Det mest spännande som hände var väl att det kom två nya hästar; Quantum Donna och Quantum Photo.
Ikväll så ska jag köra Tilly, jag ber till Gud att hon håller tungan där den ska vara och inte lägger den över bettet och blir stum som en sten i munnen. Och så ber jag om ett godkänt voltande...Tilly


Galna tvåårs-hingsten Zid /  Broddtider

Onsdag

2009-01-14 ♥ 05:48:55
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (0)

Jag är så trött att jag nog skulle kunna falla ihop i en hög på golvet. Har sovit superdåligt inatt och saken blev ju inte bättre av att klockorna ringde vid fem.... Ooh, I looooove it!
Men låt mig bara vakna till lite så är det inte så farligt längre, idag är det ju faktiskt travdag. Den bästa skoldagen på hela veckan. Och ikväll är det provlopp, och även om jag är så nervös att jag nästan kissar på mig över att behöva leda bakvolten så är det ändå så grymt kul att köra själva loppet sen :) Så förhoppningsvis blir det ändå en ganska bra dag...

Twilight outtakes

2009-01-13 ♥ 22:41:10
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (0)

Har den senaste halvtimme suttit och läst texter från Twilight som Stephanie inte tog med i boken. (Dessa texter hittar du här.) Detta gjorde mig på väldigt bra humör, men nu längtar jag ännu mer efter att läsa trean som jag inte vågar börja på förrän jag vet att jag har sovmorgon dagen därpå.

Innan jag hamnade här framför datorn så var jag i stallet och brummade runt på Hilma. Det var kolsvart och blåsigt men annars så var det trevligt och Hilma var så duktig så.

Funderar starkt på om jag kanske borde gå och lägga mig nu. Imorgon är det travdag så då blir det upp vid fem, en helt okristlig tid men det är värt det. Körlicensen börjar igen imorgon också, har spår 8 och jag kommer helt seriöst att göra bort mig totalt när jag ska leda volten. Men det kan ju inte gå bra alla ggr, right?

En schemaändring

2009-01-13 ♥ 11:18:41
skoltider♥ Kommentarer (3)

Kom till skolan och möttes av en trevlig schemaändring, det var nämligen bara svenskan kvar på mitt schema för dagen. Resten av lektionerna är flyttade till torsdag istället. Inte mig emot faktiskt, jag är bara glad att jag får gå tidigare idag ;) Så just nu sitter jag och väntar på att det ska gå en buss och sen bär det av hemåt, ska försöka hinna fixa lite saker, kommer förmodligen misslyckas. Jag fixar inte saker, jag är för lat, men man kan ju alltid låta duktig.

Vad har du för dig idag??

Tisdag

2009-01-13 ♥ 07:06:57
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (2)

Ännu en skoldag, och idag går jag heldag. Alltså från tjugo över åtta till tre, det är min skolas standard. Ettan igenom såg mina dagar ut så, nu för tiden gör dom det väldigt sällan. Men idag är en sån dag... Det inleds med svenska, följd av en håltimme fram till lunch och efter lunchen är det idrott och allra sist såska vi ha våran första lektion i naturkunskap, tycker inte att det låter som en överdrivet rolig dag, men jag överlever förhoppningsvis.
Efter skolan så blir det stallet för att rida Hilma, och jag tycker att alla kan hålla tummarna för att ett mirakel kan ske och det helt plötsligt är ljust fram till halv 10 på kvällen. Det är inte lika roligt att rida i becksvart mörker...

Min måndag

2009-01-12 ♥ 22:41:54
travtider♥ Kommentarer (0)

Jag lyckades genomlida engelskan utan allvarligare skador. Men Karin har redan varit snäll och berättat för oss om alla 5 prov vi har kvar den här terminen... Så snällt, så snällt.
Väl hemma så skulle jag ju pluggat, men självdiciplinen spökade igen och jag hamnade framför datorn. Läste iaf igenom reglementet lite innan bussen gick. Och jag måste erkänna att jag var på sjukt pissigt humör och var omotiverad till precis allt på bussen mot travet. Men gissa vad, efter körprovet med Tilly så var det dåliga humöret som bortblåst. Jag satt nog med världens största smajl på väg ut från banan, GUD vad jag har saknat travet under lovet! Körprovet gick bra iaf, vi skulle köra efter 40-tempo men klockan är nästan omöjlig att se med Axevallas skitbelysning så jag körde lite på känn. Lät Tilly springa på i ungefär samma tempo varvet runt och lyckades pricka in 1.40,37. Är man bäst eller är man bäst? Jag hade väl snarare tur men skit samma. Teoriprovet var busenkelt, var exakt samma frågor som i studiehäftet vi fått och som för övrigt nästan var det enda jag pluggade på så jag skulle bli ganska (läs väldigt) förvånad om jag inte blir godkänd.Fine Tilly i egen hög person

Måndag

2009-01-12 ♥ 07:07:59
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (5)

Det där med att försöka somna tidigt igår sket sig totalt... Jag var faktiskt i säng redan vid 10, men det var mest för att jag skulle kolla på Step up 2 på datorn. Den var iaf slut vid halv 12 och då var jag ju helt plötsligt inte trött längre. Min inre klockan har helt ställt om sig. Vet inte riktigt när jag somnade, det enda jag vet är att jag är trött idag, väldigt trött. Och nu ska jag inleda min dag med lite bussåkande och en engelskalektion. Underbart, helt underbart...
Jag har iaf turen att sluta efter engelskan, så då blir det första bästa buss hem och sen sätta sig och plugga till b-tränar provet som är ikväll. Jag får hålla tummarna och hoppas på det bästa helt enkelt.

Tålamod Amanda, tålamod...

2009-01-11 ♥ 21:39:42
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (0)

Jag har nu hela två datum i mars att se fram emot. Den 5 och den 21 (om det nu blir som planerat) . Vill ni veta orsakerna får ni väl googla, kan ju säga att det har med Twilight att göra ;) Det börjar nästan bli lite freak-varning på mig och min Twilight-besatthet.
Förresten blev det inte mkt med pluggandet idag, inte särskilt förvånande med tanke på att det är mig vi pratar om. Läste iaf igenom häftet med frågorna en gång, och kollade upp svaren. Men sen blev det inte mkt mer. Det blir panikplugg efter skolan och innan provet imorgon helt enkelt. Och inlämningarna har jag inte ens kollat på, lite lätt ångestframkallande men jag har bara mig själv att skylla...
Någon som har någon bra läxgörar-robot jag skulle kunna få låna för resten av skoltiden?? Den kommer få det så bra hos mig isf. Jag looooooovar.

Audrey

2009-01-11 ♥ 15:36:50
amanda läser♥ Kommentarer (4)

Titel: Audrey
Författare: Robin Benway
Orginaltitel: Audrey, wait!
Första utgivningsår: 2008
Antal sidor: 316 (inbunden)Boken handlar om Audrey, en 16-årig tjej från Kalifornien. Audrey har tröttnat på sin pojkvän Evan, sångaren i det lokala bandet The Do-Gooders, och gör kvällen innan en av deras spelningar slut med honom. Efter uppbrottet skriver Evan en låt om honom och Audrey som får titeln Audrey, wait! Låten blir en av de mest spelade och populäraste låtarna i USA och detta resulterar i att Audrey helt plötsligt är berömd. Paparazzis förföljer henne, hennes telefon blir överbelastad av alla samtal och sms och helt plötsligt vill alla vara vän med henne.

Audrey är verkligen en feel-good bok, jag sitter med ett stort smajl nästan boken igenom. Dialogerna är helt underbara och jag skrattar rakt ut flera ggr per kapitel. Boken kommer förmodligen inte vinna några utmärkelser men den är perfekt om man bara vill ha en rolig lässtund ett tag. Rekommenderas!Söndag

2009-01-11 ♥ 12:42:46
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (0)

I hopp om att kunna somna i vettig tid ikväll så jag slipper vara helt död i skolan imorgon, har jag bara sovit i några få timmar även i natt. Så nu jäklar ska jag väl kunna somna tidigt!
Dagen blir nog inget vidare kul, måste plugga travreglemente (har slutprov på b-licensen imorgon) + massa annat skolarbete som borde vara klart nu till veckan men som förmodligen inte kommer vara det. Här snackar vi självdiciplin på höööög nivå, tro mig. Efter allt pluggande så blir det förmodligen någon film :) Någon som vet om det går nåon bra på tv ikväll??

Lördagen i sin helhet

2009-01-11 ♥ 00:43:08
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (3)

Jag klarade mig helskinnad från stallet idag också. Fast Hilma slog nog priset i töntighet idag, töntarnas drottning borde nog bli hennes nya titel. Hon var rädd för i princip allt så rörde sig plus lite till. Och idag blåste det ganska mkt vilket resulterade i att ganska mkt rörde på sig = Hilma for i luften titt som tätt. Men vi överlevde båda två.
Efter stallet så fuskade jag och tog bussen hem, cykeln fick stå kvar i stallet. Skyller på motvinden som var hemåt, aldrig roligt att cykla i motvind. Väl hemma så var jag duktig och gick upp och handlade (igen!) och så lagade jag mig en riktig festmåltid bestående av pastasallad. Who's the best chef in the world?? Inte är det jag iaf...
Resten av kvällen ägnades åt ett varmt bad, att busa med kissen och kolla på World Trade Center som btw var väldigt bra. Inte allt samtidigt dock, men det kanske ni listade ut själva.
Nu ska jag nog gå och kolla på Twilight (A) Sov gott.


Kårnulf was here

2009-01-10 ♥ 17:09:20
amanda läser♥ Kommentarer (3)

Titel: Kårnulf was here
Författare: Josefine Adolfsson
Orginaltitel: -
Första utgivningsår: 2004
Antal sidor: 167Boken handlar om några tjejer här i Sverige. Man får följa deras uppväxt och fram till att de är i 25- 30-års åldern (?). Gemensamt för alla tjejerna är iaf att de känner varandra och att de har liv kantade av drogmissbruk, fosterplaceringar och psykoser.

Kårnulf was here var ganska speciell men jag gillar den ändå. Även fast den är uppbyggd på ett ganska speciellt sätt så är den lätt att hänga med i och man får sig en ganska bra bild över alla personer. Annars har jag inte så mkt mer att säga om den. Fast handligen är ganska hemsk så är det inte en bok som ger avtryck på mig. Ganska bra läsning om man gillar böcker som Fråga Alice eller Vingklippt ängel (fast de två böckerna är att föredra framför den här).
Lördag

2009-01-10 ♥ 11:46:16
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (1)

Idag är jag inte lika trött, sov ganska mkt mer än fyra timmar i natt. Närmare bestämt sov jag ungefär 10 h, så sova har jag fått göra iaf. Även fast väckarklockorna började skrika på mig vid 11. Ska ut till stallet idag också, vädret idag är inte lika vårigt, det tycker jag det borde. Våren är bra, vintern är blä, så är det bara, fast idag är det mest som höst, och det gilar jag inte heller. Förrutom stallet har jag inget mer inplanerat, men funderar på att kolla på Twilight igen ikväll, det var ju snart en vecka sen jag såg den sist. Ganska länge om ni frågar mig...

Utmaning

2009-01-09 ♥ 22:02:15
musik♥ Kommentarer (0)

1. Sätt din spellista på shuffle.
2. Välj en låt, lyssna igenom den och välj ut dina favoritrader ur låttexten.
3. Gör samma sak med de efterföljande fem låtarna.
4. Fuska inte.

Låt 1:
All That I've Got - The Used

I guess, I remember every glance you shot me
Unharmed, I'm losing weight and some body heat 


Låt 2:
Twenty-Twenty Surgery - Taking Back Sunday

I'll take with me every single luxury.
When I leave you can, count on me for that and nothing more.

Låt 3:
Utan stjärnorna - Basshunter

En värld av känslor, där alla själar har en plats
i himmelen, i livets drömpalats, utan stjärnorna


Låt 4:
Getting By - The Red Jumpsuit Apparatus

I can see the window closing on all of my dreams
Should I stand and watch them all fade out?
Accept normality?


Låt 5:
New American Classic - Taking Back Sunday

See the months they dont matter
it's the days i can't take,
when the hours move to minutes
and i'm seconds away.

Låt 6:
Fall for you - Secondhand Serenade

So breathe in so deep
Breathe me in, I'm yours to keep
And hold on to your words 'cause talk is cheap
And remember me tonight when you're asleep

Utan en skråma

2009-01-09 ♥ 21:34:52
hästar, hästar, hästar♥ Kommentarer (0)

Jag klarade mig oskadd genom hela stallvistelsen. Helt otroligt, inte ens ett blåmärke liksom... Det är nästan mer farligt att vara här hemma med katten i närheten. Alla rivmärken jag får av hennes dampattacker är inte att leka med. Men åter till stallet. Ridturen gick bra, kunde för första gången på länge galoppera nu när det inte är stenhårt i marken längre. Då blev Hilma glad, väldigt glad, nästan lite för glad. Och sen blev hon livrädd för den tomma platsen där det förrut brukade ligga ett gäng med stockar, en smärre chock för Hilma och ett väldans knipande med knäna för mig för att inte åka i backen när hon tvärnita från 120 knop. Men inget hände, jag och Hilma alltså, vilket team...
När jag hör din röst

2009-01-09 ♥ 11:32:21
vampyrsnack♥ Kommentarer (1)

Titel: När jag hör din röst
Författare: Stephenie Meyer
Orginaltitel: New Moon
Första utgivningsår: 2006
Antal sidor: 449 (inbunden)Jag vet egentligen inte hur mkt jag vill berätta utan att det blir spoilervarning över det hela. När jag hör din röst är iaf fortsättningen på Om jag kunde drömma och När jag hör din röst fortsätter där Om jag kunde drömma slutade. Boken börjar med Bellas födelsedag där inget riktigt går som hon tänkt sig. Och bara några dagar senare tillkännager Edward för Bella att han inte älskar henne längre och att hela familjen Cullen ska flytta ifrån Forks.

Mer än så vill jag inte berätta, tycker redan att jag berättat för mkt. Boken var iaf, precis som sin företrädare, helt fantastisk. Men den här boken är mkt mörkare eller hur jag ska uttrycka det. Jag gråter rakt ut vid ganska många tillfällen men jag vet inte om man ska säga att den är sorglig, den är iaf inte sorglig på ett sätt som jag tycker man inbillar sig när någon säger att en bok är sorglig, den är helt enkelt bara ... tårframkallande. Känslorna i boken är starka och jag rycks med redan från början, jag gråter, skrattar, oroar mig, överraskas, känslorna går som en berg-och-dal-bana upp och ner. Men om man tänker efter, det är väl precis så en bra bok ska vara, eller hur? Vad jag vill komma till är iaf att den är precis lika bra som Om jag kunde drömma och för den som har missat Twilight-serien så vill jag bara säga att ni verkligen har något att se fram emot...Fredag

2009-01-09 ♥ 11:10:44
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (0)

Idag är det en såndär dag när jag känner mig ganska zombielik. Iaf när klockan ringde och ville att jag skulle gå upp, jag höll inte med den. Jag tyckte att jag behövde mer än 4 h sömn (det blev lite pinsamt här ett tag när jag faktiskt behövde räkna på fingrarna hur många timmar det är mellan 6 och 10, att jag inte har läst matte på snart 2 år känns inte som någon godtagbar bortförklaring....) men som sagt tyckte inte min väckarklocka det, och sen började mobilklockan skälla på mig också. Så då var det väl bara ta sig i kragen och masa sig upp. Anledningen till min korta sovtid är just att jag satt och läste När jag hör din röst till 4 men sen så var jag inte särskilt trött efteråt (kan ha berott på colan jag drack vid halv 4 snåret men jag vet inte....) så jag somnade inte förrän runt 6. Blev ganska absurt när jag hörde mamma gå upp för att gå till jobbet och Julia gå upp för att gå till skolan och själv inte ens har somnat än. Tror jag behöver ändra mina sovvanor ganska så snart, annars kan nog första dagen i skolan bli ganska spännande.
Om ungefär en halvtimme så tar jag min kära Viola-cykel och drar till stallet. Ska bli trevligt att se om jag kan undvika att skada mig idag, tycker det blivit lite väl mkt Hilma-relaterade skador det senaste, och min mamma gillar inte när jag kommer inhaltandes genom dörren efter en tripp till stallet. Jag och Hilma alltså, vilket team.
Ursäkta för det långa och förvirrade inlägget, kommer säkert komma flera såna under dagen (kanske inte långa, men med stor säkerhet förvirrade). Nu har jag en bok att skriva om ;)


Någon kan behöva vrida upp mig igen...

När jag hör din röst

2009-01-08 ♥ 21:13:32
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (1)

Efter ett långt och skönt bad ska jag nu gå och äta vindruvor, dricka
cola och sträckläsa När jag hör din röst. Godnatt ;)

Bli klok, läs en bok...

2009-01-08 ♥ 18:11:16
amanda läser♥ Kommentarer (3)

Var som sagt uppe och hämtade ut böckerna jag beställt från CDON
idag :) Försökte ignorera den lilla inre rösten som sa att jag redan hade
för mkt olästa böcker hemma, och det funkade. Så nu kan jag stoltsera
med ytterligare fyra stycken böcker i mina högar (lägg märke till plural-
bildningen
) med olästa böcker.


Gjorde ett misslyckat försök till ett snyggt kollage...

Persikosommar

2009-01-08 ♥ 17:54:17
amanda läser♥ Kommentarer (1)

Titel: Persikosommar
Författare: Jodi Lynn Anderson
Orginaltitel: Peaches
Första utgivningsår: 2007
Antal sidor: 246 (inbunden)Boken handlar om Murphy, Leeda och Birdie. Tre tjejer i 16-årsåldern som allihop träffas på Birdies pappas persikoodling där dom alla blivit lämnade över vårlovet för att jobba av olika skäl. Birdie, Leeda och Murphy är tre helt olika tjejer med helt olika förutsättningar i livet och skulle förmodligen aldrig prata med varandra över huvud taget om det inte skulle varit för att de återigen hamnar på persikoodlingen över sommarlovet. Och det är inte förräns då dom börjar lära känna varandra och slutligen blir bästa vänner.

Persikosommar påminner en del om Systrar i jeans, inte i storyn men det är samma känsla och dom bygger på samma sak, vänskap. Jag gillar den en hel del, finns väl inget jag precis har att klaga på just nu. Negativ kritik är inte min starka sida ;) Gillar man Systrar i jeans-böckerna kan jag nästan med säkerhet säga att man kommer att gilla Persikosommar. Och har man inte läst Systrar i jeans så tror jag ändå att Persikosommar är en bok som dom flesta kan tycka om. Det är en härlig berättelse om vänskap, killar och att växa upp :)
Torsdag

2009-01-08 ♥ 17:14:53
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (0)

Dagen började med att mamma kom in och väckte mig vid halv två
för att hon ville att jag skulle ta hand om katten medans hon dammsög
och lagade mat. Katten var snäll och gick och la sig för att sova under
täcket så jag låg och kollade på tv en stund innan jag läste klart en
bok. Vid 3 så gick jag upp och åt frukost och bytte om innan jag gick
upp till Ica för att handla och hämta ut mitt bokpaket :) Och som vanligt
hamnade jag till sist framför datorn ;)

Bokleverans

2009-01-07 ♥ 23:52:58
amanda läser♥ Kommentarer (0)

Alltid lika roligt när man får mejl med sånt här innehåll:
Det borde betyda att jag har fyra böcker i ett paket att hämta ut inom en snar framtid ^__^

Sigrid

2009-01-07 ♥ 23:47:38
katten♥ Kommentarer (1)

Det har varit väldigt dåligt med bilder på min kära katt här på
sistone tycker jag :) Så bara för det slänger jag in två ganska
nytagna bilder ;D Enjoy!
Dagen som gått...

2009-01-07 ♥ 23:41:31
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (0)

Det blev som jag trodde, en väldigt ointressant dag. Satt vid datorn,
kollade på tv, åt, gick och köpte ett par skor, packade, åkte tåg, kelade
med kissen, kollade på film, packade upp och till sist hamnade jag
här igen ;) Skorna var ett par vanliga tygskor, helt i svart :) Precis som
jag vill ha dom!

Onsdag

2009-01-07 ♥ 13:09:26
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (3)

Idag så är det dags att åka hem till Skövde igen :) Ska bli ganska
skönt även fast det är väldigt soft att vara här i Falkenberg :P Men jag
föredrar somrarna här, vintrarna är inte lika roliga helt enkelt...
Förrutom att åka tåg har jag inget mer inplanerat, ska försöka läsa
klart boken jag håller på med, kanske kommer en recension på den
sen ;)

Vad ska du göra idag??

Inköpet

2009-01-06 ♥ 21:41:24
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (3)

Lovade ju att visa en bild på tröjan jag köpte igår, så här är den:Vad har jag gjort annars idag? Körde bil och det gick bra den här gången också.
När vi kom tillbaka kollade jag på Shrek den tredje, sen käkade vi pizza innan
det var Top Model och till sist hamnade jag här igen.

Tidsfördriv

2009-01-06 ♥ 21:36:03
listor av olika slag♥ Kommentarer (0)

Utseende: 173 cm lång, inte smal men skulle nog inte kalla mig tjock heller, halvlångt hår.... Vad finns det mer att säga??
Ögonfärg: Grönbrunblå (men överläggande grönt)
Hårfärg: Vet knappt vad man kallar det. Typ cendre...
Är det din naturliga hårfärg: Ja, men funderar på att färga brunt.
Skostorlek: 40/41

HYGIEN:
Hur ofta duschar du:
Skoltid: 6-7 ggr i veckan, Lov: Lite mer sällan ;)
Använder du deo: Ja, annars luktar jag bajs.
Brukar du få svettringar: Oftast inte.
Använder du parfym: Inte alltid

VAD FÖREDRAR DU:
Cola/Fanta: Cola alla ggr!
Tv/Data: Det får väl bli min kära dator då...
Blå/Rosa: Blå
Skola/Jobb: Beror på vilket jobb.
Fest/Softa: Beror på humör

PERSONLIGT:
Jag kommer från:
Skövde, där jag fortfarande sitter fast.
Jag heter: Amanda, har haft åtskilliga konstiga smeknamn dock.
Hur gammal är du: 18, fast folk brukar chansa på 16...
När fyller du år: 16 maj.
Tycker du om någon just nu: Självklart
Jag samlar på: Filmer, böcker, dammråttor
Gröna eller röda äppeln: Skit samma i färgen, det är konsistensen som räknas
Vem ringer du när du är arg/ledsen: Ligger och självömkar istället för att vara en börda för andra.

IDAG
Vilken tid gick du upp idag: Blev väckt vid 12.
Har du sovit i din egna säng inatt: Nepp
Har du sovit ensam inatt: Ensam på madrassen men Julia sov i samma rum. 
Har du strumpor på dig nu: Ja, men dom åker nog snart av.
Hur svarar du i telefon: Hallå? / Hej, det är Amanda.
Vad ska du göra ikväll: Med tanke på att det redan är kväll så får jag väl säga kolla på film och sitta vid datorn och mögla.
Vad ska du göra imorgon: Åka hem!
Vart vill du bo när du blir stor: På något varmt ställe, fast det lär väl inte hända...
Är det okej att gråta: Jag gråter för jämnan.
När grät du senast: 2-3 dagar sedan skulle jag tro.
Vilken årstid tycker du bäst om: Sen vår/tidig sommar
Laddar du ner musik och film från internet: Jag har äntligen funnit min tekniska ådra.
Skulle du göra om du vann en miljon: Massor.

BLANDAT
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Tror inte jag äger ett enda märkesplagg.
Har du percing: NEJ, har nålfobi.
Har du tatuering: Skulle vilja ha men vågar inte.
Vill du gifta dig: Någon gång så.
Vill du ha barn: Nej nej nej nej nej nej nej!
Solar du ofta: Är inte mkt för att ligga och svettas.
Är du bra på att laga mat: Om man kan kalla spaghetti för mat.
Gillar du att dansa: När ingen ser
Hur vig är du: Ett kylskåp är vigare än mig.
Vilken är din favoritglass: B&J strawberry cheesecake.
Tror du på ett liv efter döden: Man får väl se vad som händer.
Bor dina föräldrar tillsammans: Nej.
Är du morgon eller kvällsmänniska: Morgonen är uppfunnen av en idiot.
Vilka hårfärger har du haft: Var blond när jag var liten, sen har det bara blivit fulare och fulare...
Har du någon gång gråtit dig till sömns: Har hänt mer än en gång.
Är du beroende av något: Cola, socker, hästar, Twilight, försvarets hudsalva m.m.
Vad gör du på helgerna: Är jag hemma så finns jag oftast i stallet, är jag hos pappa brukar jag fly till stan om jag inte tvingas vara barnvakt.
Brukar du bädda sängen: Har aldrig fattat idén med det. Man ska ju ändå gå och lägga sig sen igen.
Har du kysst någon under den senaste veckan: Kyssa kanske är att ta i, men katten har väl fått sig en och annan puss.
Vad var det senaste du sa: Godnatt.
Vem kramade du senast: Julia ?
Saknar du någon nu: För många.
Vem ringde du senast: Undviker telefoner.
Var du glad igår: Jag fick ju shoppa, så gissa två ggr.
Sminkar du dig: Om jag orkar.

Tisdag

2009-01-06 ♥ 13:58:30
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (8)

Just nu känns det som att den här tisdagen kommer bli ganska
ointressant. Det enda jag vet att jag ska göra är att köra lite bil med
farfar snart. Annars har jag verkligen ingen aning om vad jag ska
göra. Kanske ta och kolla på Twilight igen? Eller någon annan film...
Någon som har något förslag på vad jag kan hitta på??


Flightless Bird, American Mouth

2009-01-05 ♥ 21:39:19
musik♥ Kommentarer (2)I was a quick wet boy
Diving too deep for coins
All of your street light eyes
Wide on my plastic toys
And when the cops closed the fair
I cut my long baby hair
Stole me a dog-eared map
And called for you everywhere

Have I found you?
Flightless bird, jealous, weeping
Or lost you?
American mouth
Big pill looming

Now I'm a fat house cat
Nursing my sore blunt tongue
Watching the warm poison rats
Curl through the wide fence cracks
Pissing on magazine photos
Those fishing lures thrown in the cold and clean
Blood of Christ mountain stream

Have I found you?
Flightless bird, grounded bleeding
Or lost you?
American mouth
Big pill, stuck going down

Fin låt, konstig text...

Måndag

2009-01-05 ♥ 20:26:04
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (2)

Måndagen har varit helt okej :) Blev väckt vid 10 och gick upp, tog en
dusch och åt frukost innan jag, Julia och farmor åkte till Gekås ^^,
Alltid lika kul att gå där ;) Hittade en typ skjorttunika (140 kr, billigt och
bra), bild kommer. Och så köpte jag lite underkläder, filmer, godis,
hästgodis (så nu kan Potters träning fortsätta ;P), ansiktsvård m.m.
Blev 640 kr fattigare iaf, hmm, och snart kommer det en räkning på
250 kr för lite böcker jag beställde igår... Pengarna bara flyger iväg!

När vi kom tillbaka till Falkenberg så åt vi farfars berömda kycklingsoppa,
den är helt fantastiskt god. Och sen så åkte jag och farfar ut och körde
lite bil. Var första gången jag körde i mörker men det gick så bra så ;)

Väl tillbaka i lägenheten igen upptäckte jag att Stardust gick på Canal+
så det var bara att bänka sig i soffan och direkt efter Stardust så var det
ju höjdpunkter från Sthlm International Horse Show. Så dagen har inte
varit särskilt långtråkig iaf :P


Mitt hopplöst normala liv

2009-01-04 ♥ 18:37:12
amanda läser♥ Kommentarer (5)

Titel: Mitt hopplöst normala liv
Författare: Joanna Nadin
Orginaltitel: My so-called life                                                                            
Första utgivningsår: 2008
Antal sidor: 295 (inbunden)
                                                             


Boken handlar om Rachel Riley som lever ett alldeles för normalt liv tillsammans med sin alldeles för normala familj i ett litet samhälle i England. Hon inleder det nya året med att skriva dagbok och ger några nyårslöften som hon ska försöka hålla för att få ett lite mer spännande liv.


Boken är ganska galen och det händer nya saker hela tiden. Den blir aldrig tråkig eller händelselös precis. Boken är skriven i dagboksformat med ett kapitel för varje dag och själv så gillar jag dagboksupplägget. Jag tycker det blir roligare att ta sig igenom boken. På det stora hela så är det en ganska bra bok, kanske inte till någon som letar efter något seriöst och vuxet men den funkar utmärkt att ha som ströläsning nu på jullovet ;)

Och så ser man den ännu en gång...

2009-01-04 ♥ 16:13:10
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (0)

Ehh, jag har precis kollat på Twilight igen. Det blir femte gången på
mindre än en månad, det kan ju inte vara normalt någonstans...
Annars så har dagen gått åt till att åka tåg, och resan gick väldigt fort
då jag faktiskt somnade och sov hela vägen. Ganska skönt, men jag
är fortfarande väldigt trött. Jaja, det blir nog bättre efter sockerkicken
jag kommer få efter fikat som serveras nu ;)

Sömnlös

2009-01-04 ♥ 08:12:16
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (1)

Klockan är tio över 8 på morgonen och jag har inte sovit öht. Måste snart
upp och packa, ska till Falkenberg för att hälsa på farmor och farfar.
Natten ägnades åt att kolla på massa film och att läsa. Jag hann kolla på
Sweeney Todd, Linas kvällsbok och Polarexpressen, läsa klart en bok och
lusläsa två st Vecko-Revyn... Och nu är jag trött, jättetrött. Förhoppningsvis
kan jag somna på tåget ner.

Vad ska du göra idag??

Rör vid mig!

2009-01-03 ♥ 17:59:42
amanda läser♥ Kommentarer (0)

Titel: Rör vid mig!
Författare: Malin Isaksson
Orginaltitel: -
Första utgivningsår: 2008
Antal sidor: 173 (inbunden)Boken handlar om Jane, Liljan, Ann, Sofia och Matti. Fem tjejer som precis börjat gymnasiet och som så småningom blir bästa vänner. Dom festar, flirtar och träffas nere i ett källarförråd för att prata. Men efter ett tag börjar saker och ting att spåra ut och alla vill inte längre vara med.

Bättre beskrivning av bokens handling kan jag inte ge. Den har egentligen ingen särskilt spännande och händelserik handling och det är ingen bok som jag tycker var särskilt bra. Jag gillar inte sättet boken är skriven på jag hänger inte riktigt med i den. Inte en bok jag rekommenderar alltså.


Pigg och glad

2009-01-03 ♥ 17:44:59
hästar, hästar, hästar♥ Kommentarer (1)

Rubriken beskriver Hilmas humör ganska bra idag ;)
Vi red till Huseby och över vägen, travade och red hästarna lite ordentligare
på ett fält och så hem genom skogen. På fältet blev Hilma väldigt glad och
hoppade runt, sprang på tvären och hade sig. Men sen så jobbade hon
faktiskt på jättebra :) Blev ingen galopp idag heller, bajs på underlaget säger
jag bara. Man skulle ha ridhus...


Lördag

2009-01-03 ♥ 11:22:54
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (2)

Brr vad kallt det är. Jag ser inte fram emot att gå ut i kylan, men vad gör
man inte för hästarna?? :P Som ni kanske förstår ska jag till stallet.
Det kommer bli kallt, men jag överlever nog, får man väl hoppas...

En andra chans

2009-01-02 ♥ 23:18:40
amanda läser♥ Kommentarer (1)

Titel: En andra chans
Författare: Anne Cassidy
Orginaltitel: Looking for JJ
Första utgivningsår: 2004
Antal sidor: 303 (inbunden)Boken handlar om Jennifer Jones som vid 10 års ålder dödade en av sina bästa vänner. Man får sedan följa henne efter det att hon kommit ut från ungdomsfängelset hon satt på. Hon har ny identitet och ingen i hennes omgivning (förrutom hennes kontaktperson och vårdnadshavare) vet om vad hon gjorde som barn, fram tills att hennes fall helt plötsligt börjar synas i media igen och en person får nys på vem hon egentligen är.

Boken är skriven så att man får reda på Jennifers barndom efterhand som man läser den och i slutändan så börjar man förstå vad som egentligen hände, vilket jag tycker var ett ganska bra upplägg. Det blev lite förvirrande i början innan man kommer in i handlingen och vet vem som är vem och vad som har hänt. Men på det stora hela tycker jag att det är en klart läsvärd bok, kanske inte en bok jag skulle vilja läsa igen då jag tycker att själva läsupplevelsen bygger på att få reda på vad hon har gjort och varför, men helt klart en bok som är värd att läsa en gång.


Brum

2009-01-02 ♥ 23:00:43
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (0)

Dagen blev, precis som jag trodde, inte särskilt intressant. Duschade,
satt vid datorn, gick till Ica, lagade mat och sen spenderade jag kvällen
åt att åka buss. I'm living the dream-life, just so you know :P Eller kanske
inte...

Hann iaf läsa ut en bok på bussen, recension kommer.

Fredag

2009-01-02 ♥ 11:30:23
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (1)

Ibland så gillar jag inte min pappa... Vid halv 9 imorse kommer han in,
väcker mig och säger åt mig att vakta Ebba medans dom är och handlar...
Jag var skitsur och halvdöd så jag låg i sängen under täcket medans
Ebba kollade på tv, världens bästa barnvakt var det ja.

Igår så hände det verkligen ingenting. Jag kollade på Twilight på för-
middagen och sen på Wall-E (sjukt söt film ju :'D) på kvällen/natten.

Idag så åker jag hem till Skövde igen :) Ska bli skönt, iofs åker jag till
Falkenberg på söndag men det är ändå 2 dagar hemma...

Twilight

2009-01-01 ♥ 15:53:27
vampyrsnack♥ Kommentarer (0)

Det blev att jag kollade på Twilight igen :) Kunde inte hålla mig borta. Kvalitén var bättre än vad jag trodde den skulle vara men jag längtar tills den riktiga dvd-kvalitén kommer... 

Twilight Badge


Torsdag

2009-01-01 ♥ 12:56:24
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (4)

Min nyårsafton var väl inte den roligaste, men det kunde ju iofs varit
mkt värre också. Till middag blev det hummer till förrätt (jag gillar inte
skaldjur egentligen men det var faktiskt gott!), inbakad fläskfilé till varm-
rätt och sen tårta till efterrätt :) Vid tolvslaget gick vi ut på gården och
skålade i champagne.

Planerna för dagen är obefintliga ;) Ska kanske ta och kolla på Twilight
igen. Den laddade klart inatt så förmodligen kommer jag kolla på den ;P


:D:D:D

2009-01-01 ♥ 01:37:43
filmnörderi♥ Kommentarer (0)

Amanda är lycklig för hon har varit teknisk nog att lyckas med att ladda ner
ett BitTorrent-program, och dessutom få det att funka! Jag har ju provat
förrut men då ville det inte fungera alls, men nu så. Känner att 2009 redan
har börjat super ;D Så nu är iaf Twilight på nedladdning ^__^ Happy-time!

Gott Nytt År!

2009-01-01 ♥ 00:22:11
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (0)

Så var det nya året inringt :)
Hoppas det blir ett bra 2009 för er alla (och för mig med :P)RSS 2.0