Måndag

2009-08-31 ♥ 17:55:06
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (0)

Ja...vad har jag egentligen att skriva? Dagen har gått åt till att handla, underhålla katten, sitta vid datorn och läsa. Inte sådär superkul att skriva om kanske. Någon som har ett jobb att ge mig??

Dålig uppdatering

2009-08-30 ♥ 21:02:52
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (7)

Okej, jag erkänner...jag har varit sjukt kass på det här med att uppdatera bloggen. Men jag ska bli bättre, I promise! I alla fall så har det inte hänt så himl mycket spännande. Åkte tillbaka till Skövde i fredags, var på matfestivalen (en grej skövde kommun anordnar en gång per år med massa mattält, tivoli, artister m.m.) med Jacklin igår och idag bar det av till stallet för en ridtur på Hilma.

Dessutom så har jag fått otroligt bra nyheter,
jag får jobba på Sjöis nästa sommar också! Helt underbart :D
Avslutar därför med en bild på mig och Romino.Fredag

2009-08-28 ♥ 11:45:29
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (2)

Usch vad jag längtar tillbaka till Sjöis...kan man inte spola tillbaka tiden några veckor?
I alla fall så har jag ägnat tiden som gått sedan jag åkte därifrån åt att leta jobb, varit barnvakt åt Ebba och shoppat. Så nu är jag ägare till en ny jacka, en väska, en sjal och en bok. Däremot lämnde grejerna efter sig ett litet större hål i plånboken... 

Sjöis 22 augusti

2009-08-26 ♥ 19:21:48
sköna gröna sjöstjärnan♥ Kommentarer (4)

Sista dagen...inte roligt någonstans. Började som vanligt med foto, visitation och mellanmål. Sen red dom lilla rundan innan avslutningen började. Men på hoppningen så hände en av dom otäckaste saker jag varit med om...Charmy halkade i gräset i en kurva och gick omkull och ryttaren fick hela Charmy över sig. När jag och Rebecka kom fram till ryttaren så låg hon medvetslös i gräset och bara rosslade. Henning ringde efter ambulans och det hela slutade med att det kom en ambulanshelikopter och hämtade henne. Som tur var så vaknade hon och hon hade inte ont någonstans och kunde röra på fingrar och tår. Så förhoppningsvis slutade det ganska bra. Men otäckt var det...
Efter det så blåste Henning av resten av avslutningen och dom avslutade bara med Adios. Sen var det dags att säga hejdå till sin sista grupp. Shit vad jobbigt det var :( Sen ägnades resten av eftermiddagen åt att lasta hästar och säga hejdå till alla andra. Sen var Sjöis-sommaren slut...men jag måste iaf säga att jag har haft världens bästa sommarjobb och jag hoppas verkligen jag får komma tillbaka nästa år.


Mina flodhästar :)

Sjöis 21 augusti

2009-08-26 ♥ 19:09:52
sköna gröna sjöstjärnan♥ Kommentarer (0)

Idag var det storstädning av toaletterna och så fixade vi lite andra saker innan det var övning till avslutningen och lite lek, Flodhästarna hade lite gymkhana. När allt var färdigt så släppte vi hästarna och sen på kvällen gjorde jag, Evelina, Bettina och Rebecka chokladbollar innan vi gick och kollade på Hennings film. Den är fortfarande lika rolig, haha. Sen på kvällen hämnades jag och Daniela på Juan genom att skriva med tandkräm på spegeln i hans stuga och smula skorpor i hans kläder, så låg humor har vi. Sen ägnades resten av kvällen åt att packa och städa...kändes inte alls roligt.


Sjöis 20 augusti

2009-08-26 ♥ 19:01:53
sköna gröna sjöstjärnan♥ Kommentarer (0)

Dagen började klockan fem på morgonen med att vi fick springa ut och jaga lösa hästar...underbart. Som tur var gick det ganska fort så lite mer sömn fick man allt. Sen flöt dagen på ungefär som torsdagar brukar. Flodhästarna hade hoppning på gräsbanan och sen efter lunch var det rykttävling och super star. Jag hade norsk (irländsk) julafton som station, haha. Roligt att se alla andra ramla. Efter super star var det solnedgångsritt, jag red i täten på Ban-banan. Sen var det grillkväll och spökhistorier. När jag och Daniela kommer in i stugan (redan uppskrämda av att det var mörkt utanför och vi hade råkat trampa på en kvist) så märker Daniela att det inte ser likadant ut som när vi lämnade den. Hon böjer sig ner för att plocka upp något och fram kommer Juan från under sängen.... Så rädd har jag nog aldrig blivit i hela mitt liv. Efter en väldigt lång stund så lyckades vi i alla fall somna.

Prins, vinnaren i pynttävlingen

Sjöis 19 augusti

2009-08-23 ♥ 17:15:56
sköna gröna sjöstjärnan♥ Kommentarer (1)

Idag var jag ledig men eftersom alla andra skulle iväg på baddag hängde jag på. Jag fick rida Tea och efter ett tag så kom jag på hur hon skulle ridas och då var hon faktiskt riktigt mysig. I alla fall så blev det en baddag med fint väder och jag simmade lite med Tea innan jag släppte henne och tog massa kort istället. Väl tillbaka på Sjöis gjordes allt iordning och sen på kvällen var det talangjakt, alltid lika spännande. Efter talangjakten var det tårta och sen på kvällen städade vi ur tvåbäddsstugan och flyttade in helt i fyrbäddstugan och sen blev det film.Hanna och Ginny

Sjöis 18 augusti

2009-08-23 ♥ 17:02:07
sköna gröna sjöstjärnan♥ Kommentarer (1)

Dagen inleddes med lite hoppning på sandbanan. Dom flesta hästarna skötte sig riktigt bra men Dumbo var korkad nog att försöka kliva över 70 cm...flera ggr. Ofta slutade det med att hela hindret rasade. Sen var det i alla fall sadelvård och efter siestan var det flodhästarnas sista dressyrlektion. Det blev barbacka nästan hela lektionen och lite varierande saker att göra. På kvällen sen så red vi ledare en stund. Jag tog Gordon och förrutom att han var grymt framtung så var han ganska mysig, en av dom bekvämaste galopper jag någonsin ridit i. Även den här gången blev det lite hoppning på gräsbanan blandat med dressyr, och Gordon lyckades pressa in några bockningar här och där till alla lägerbarns glädje, haha. Efter ridningen gick jag, Daniela och Jaqueline ner och badade i sjön. Första och enda gången för mig...Sjöis 17 augusti

2009-08-23 ♥ 16:50:12
sköna gröna sjöstjärnan♥ Kommentarer (1)

Flodhästarna började dagen med ridteori och fortsatte sen med markarbete. Snuggles var smart och tog två studs i ett språng och Dumbo drog med sig allihopa i sina försök att hoppa...duktiga hästar. Efter siestan så hade vi lite dressyr och det blev mycket tempoväxlingar och ställning av hästarna. Sen släppte vi hästarna och kvällen ägnades åt att inte göra mycket alls.


Snuggles och Tingeling

Sjöis 16 augusti

2009-08-23 ♥ 16:42:51
sköna gröna sjöstjärnan♥ Kommentarer (0)

Dagen började med långritt och jag fick rida Zefyros. En av dom mesigaste hästar jag någonsin ridit måste jag säga...ALLT var läskigt. Men utöver en miljon skyggningar gick det bra och eftermiddagen fortsatte med voltige. Sen var det kvällsmat och på kvällen var jag med Rebecca och hade á la Sjöis. Efter det skulle jag, Andreé och Jaqueline kolla på Kenny Begins men det slutade med att jag och Jaqueline somnade och Andreé satt ensam och kollade, haha.


Zefyros

Sjöis 15 augusti

2009-08-23 ♥ 16:28:45
sköna gröna sjöstjärnan♥ Kommentarer (0)

Nästa sista avslutningen... Allt flöt på bra men gud vad jobbigt det är när alla gråter. Jag får verkligen anstränga mig för att inte själv börja gråta. I alla fall så var det dags att säga hejdå till mina sjöhästar (och även till Lina och Josse...) och sen säga hej till min nya (och sista) grupp, flodhästar. Efter massa genomgångar och en lektion så blev det kväll och jag och Jaqueline ägnade stor del av kvällen åt att sitta i matsalen och prata med Andreé.


Mina sjöhästar

Sjöis 14 augusti

2009-08-23 ♥ 15:33:42
sköna gröna sjöstjärnan♥ Kommentarer (0)

Dagen började med städning som vanligt på fredagar. Sen red vi ungpållarna lite och jag red Lisa. Kunde väl gått bättre (men det kunde banne mig ha gått sämre också). Efter det så var det samling och träning inför avslutningen innan vi hömtade hästarna och bedömde stugstädis. Efter siestan sen så hade jag lite lekar med mina sjöhästar och sen tog jag Gesit barbacka och så red vi lilla rundan. På kvällen sen hämtade vi in lite hästar och så red vi ledare. Blev både hoppning, dressyr och lite busridning. I alla fall så hade jag Nicky och han var verkligen supermysig! Lätt favoriten efter Romino på Sjöis. Dagen avslutades med att jag nattade barnen och sen började vi kolla på massa filmer innan jag gav upp och gick och la mig.Ledare+unghästar

Fuji fotobok

2009-08-23 ♥ 15:01:53
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (1)

Såg hos Rebecca att Fuji direkt har ett jättebra erbjudande om att man kan få en fotobok gratis om man bloggar minst 100 ord om den. Självklart nappar jag på det erbjudandet. Jag har ganska länge tänkt att beställa just en fotobok men har inte fått tummen ur att göra det än.Jag älskar att sitta och kolla på bilder och minnas många olika saker och händelser, och att kunna sitta och bläddra i en bok som man dessutom har gjort och designat själv med egna bilder kommer att bli ett jätteroligt minne att ha hemma. Själv vill jag göra en om Sjöis, (någon som är överasskad?) perfekt att kunna sitta och kolla i när man längtar tillbaka. Så här kan du beställa en, eller så gör du som jag och tar det här erbjudandet.


13 augusti

2009-08-13 ♥ 18:00:49
sköna gröna sjöstjärnan♥ Kommentarer (1)

Ledig idag också så jag har mest suttit vid datorn och så har jag tagit lite kort. Ikväll blir det grillkväll och sen blir det förmodligen en film igen ;)


12 augusti

2009-08-13 ♥ 17:55:40
sköna gröna sjöstjärnan♥ Kommentarer (1)

Idag var jag ledig men eftersom dom andra skulle iväg på baddag hängde jag på. Alla unghästar var upptagna så jag fick ta Geist och han var riktigt mysig. Väl där spelade vi lite Uno innan det var dags att bada. Precis då började regnet ösa ner... Jag badade iaf med Geist och det var faktiskt inte så farligt kallt i vattnet ändå. Efter jag hade badat så tog jag lite kort  innan alla bytte om och så red vi tillbaka. På kvällen var det talangjakt och vi ledare hade en egen Idol-audition. Jag skrattade så jag grät. Efter talangjakten åkte vi ner till sjön och rodde lite i båten innan vi kollade på ännu en film. Sen spenderade jag och Josse natten i fyrmannastugan. Utan Evelina vågar vi inte sova i tvåmannastugan, haha.


Lisa på Cookie och Bell bredvid

11 augusti

2009-08-13 ♥ 17:43:53
sköna gröna sjöstjärnan♥ Kommentarer (0)

Dagen började med sadelvård och sen hoppning. Gick riktigt bra för dom flesta. Eftermiddagen fortsatte med dressyr barbacka innan dom red hästarna till hagen. På kvällen så var jag och Josefin nere och paddlade kanot medans Andreé och Jaqueline försökte få i oss i vattnet. När vi kommit upp bytte vi om och sen var det dags att äta kräftorna vi fångat kvällen innan. Jättegott och jättetrevlig kväll. Sen fortsatte kvällen med film och till sist skulle vi försöka (läs försöka) sova. Jag och Josse var smarta och låg och skrämde upp varandra så det slutade med att vi tände en lampa och satte på musik...Josse paddlar

10 augusti

2009-08-13 ♥ 17:35:45
sköna gröna sjöstjärnan♥ Kommentarer (0)

Idag började med långritt på Linus. Var nära på att flyga av när Linus blev rädd för en fågel, bra jobbat liksom. Men annars gick det ganska bra och jag fortsatte eftermiddagen med markarbete. På kvällen sen så var vi ledare nere och la ner kräftburar i bäcken. Vi var även nere och kollade dom lite senare och det blev faktiskt några stycken.


Daniela och Jaqueline

9 augusti

2009-08-13 ♥ 17:18:00
sköna gröna sjöstjärnan♥ Kommentarer (0)

Min röst var inte mkt bättre idag men det fick gå ändå. Började dagen med ridteori och sen voltige. På eftermiddagen sen hade vi dressyr och på slutet gick vi ner och plaskade lite i sjön. Uppskattat av dom flesta tror jag. På kvällen sen så kollade jag och Emily (som var här på besök :)) på när Lina red Emil och sen kollade alla ledare på film fram till någon gång på natten. Sömn är överskattat...


Lina och Emil

8 augusti

2009-08-13 ♥ 17:08:00
sköna gröna sjöstjärnan♥ Kommentarer (0)

Dags för avslutning och jag ledde inrirdningen+voltigen, och allt gick bra. Efter adios kom nästan alla mina käpphästar gråtandes och herregud vad nära det var att jag också började gråta... Avslutningar är hemska! I alla fall så blev det massa hejdåkramar och sen blev jag slängd i fontänen....underbart. På eftermiddagen var det dags att träffa dom nya grupperna och jag fick sjöhästar den här veckan. Supersmå, gulliga tjejer :) Efter massa genomgångar och en ridlektion var min hals helt död, hej hej förkylning. Det var knappt att jag kunde prata i normal samtalston och grattis till mig som dessutom var sheriff och skulle leka+lägga barnen. Men det gick faktiskt bra och sen blev det väldigt tidigt i säng för min del.Mina käpphästar :)

7 augusti

2009-08-13 ♥ 16:56:25
sköna gröna sjöstjärnan♥ Kommentarer (0)

Idag så var det sovmorgon och sen så städade vi toaletterna innan vi red unghästarna. Jag red Lisa och vi provade att rida på gräsbanan för att se om Lisa skulle kunnat funka som täthäst på avslutningen. Men högtalarna var livsfarliga så vi gav upp den idén. När vi ridit klart så var det samling och träning till avslutningen. Efter det hämtade vi hästarna innan lunchen. Efter siestan så övade vi inridning och jag red först med Ban.....det gick seeeeeeeegt. I alla fall så fortsatte käpphästarna med lite barbackahoppning på bana 3 innan vi övade inför stafetten på avslutningen. Efter det så var det bara göra iordning hästarna, släppa dom i hagen och äta kvällsmat. Och sen var det dags för mig att öva voltigen med voltigarna. Allt gick bra och när vi var klara så tog jag och Jaqueline oss en uteritt på Tea och Prisilla. Till sist så la jag barnen innan jag gick och la mig.Emma och Fever

6 augusti

2009-08-13 ♥ 16:43:56
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (0)

Idag så gick jag en stund på stan i Falkenberg innan jag, Julia och farmor åkte till Gekås. Köpte lite småsaker men inget som är värt att nämnas. Efter Gekås fortsatte vi mot Gällstad där vi var en sväng på Lager 157 och sen åt vi. Till sist så åkte vi vidare till Sjöis där dom släppte av mig. Jag timade grillkvällen precis lagom så jag var med och sjöng lite innan vi la barnen och gick och kollade på film.

5 augusti

2009-08-05 ♥ 22:06:17
min vardag och lite annat♥ Kommentarer (3)

Vaknar av strålande solsken och 25 grader i skuggan. Så efter frukosten blev det en cykeltur ner till Skrea strand där jag sedan tillbringade hela förmiddagen. En röd rygg är resultatet av det. I alla fall så var jag+pappa & co hos mina kusiner på kvällen. Vi åt massa gott, spelade kort och avslutade med lite Sing Star. Superhärlig dag!


Sjöis 4 augusti

2009-08-05 ♥ 15:35:02
sköna gröna sjöstjärnan♥ Kommentarer (0)

På schemat stog det egentligen baddag idag men med tanke på vädret så blev det lektioner istället. Så käpphästarna började med långritt. Jag red Lisa och hon var pigg, rädd och stressad... Men alla kom hem helskinnade och eftermiddagen fortsatte med hoppning på gräsbanan. Alla var jätteduktiga och hästarna skötte sig ganska hyfsat. Sen släppte vi hästarna och så var det kvällsmat och sen så tog jag mitt pick och pack och åkte till Falkenberg. Ska stanna här i två dagar innan jag åker tillbaka.


Hanna och Nicky

Sjöis 3 augusti

2009-08-04 ♥ 15:11:53
sköna gröna sjöstjärnan♥ Kommentarer (1)

Dagen bestog av regn utan uppehåll...underbart. Hästarna pulsade fram i lera på ridbanorna. I alla fall så började käpphästarna med sadelvård och sen hade vi hoppning på sandbanan. Det var geggigt och blött men annars gick det bra. På eftermiddagen så var det voltige och mina läppar dog efter att ha smackat på Ban i en halvtimme. Kvällen fortsatte med film för oss ledare. Vi kollade på Harry Potter 6 och sen Kenny Begins (herregud vad rolig!).Sjöis 2 augusti

2009-08-04 ♥ 15:05:27
sköna gröna sjöstjärnan♥ Kommentarer (0)

Dagen började med ridteori och lite prat innan käpphästarna fortsatte med dressyr. Gjorde lite olika saker och avslutade med att gå ner till sjön. Efter lunchen och siestan hade vi markarbete nere på bana 3. Hoppade lite cavaletti på serpentinbågar och till sist hoppade dom lite studs, tycker det gick ganska bra iaf. På kvällen sen så hoppade vi ledare unghästarna uppsuttet för första gången. Jag hade Linus och jag tycker det gick ganska bra, i alla fall i traven. I galoppen behövde han lite draghjälp.


Käpphästar

Sjöis 1 augusti

2009-08-04 ♥ 14:57:14
sköna gröna sjöstjärnan♥ Kommentarer (0)

Idag var jag egenltigen ledig på förmiddagen medans avslutningen var men jag hjälpte till en del ändå. Sen sa jag hejdå till alla goa "barn" på det lägret innan lunchen. Efter lunchen så var det dags att visa våra nya grupper sina hästar och ha massa genomgångar etc. Jag fick käpphästar än en gång och den första lektionen tycker jag gick ganska bra. På kvällen var jag sheriff så jag lekte lite med dom innan bad och nattning. Sen kollade jag, Daniela och Jaqueline på Twilight innan vi gick och la oss.

Hermes


RSS 2.0